5-1 winst vrouwenteam. terug
maandag 02-12-2019

 

 

FC Almere vrouwen verslaat Zuidvogels (5-1).

 

De vrouwen van FC Almere hebben de zegereeks doorgezet, op eigen veld versloeg men Zuidvogels en staat men nu derde op de ranglijst in de derde klasse, en komt koploper IJsselmeervogels weer in het zicht.

FC Almere begon goed aan de wedstrijd en al in de tweede minuut brak Esmeralda de Vlugt door omspeelde de keepster maar werd op rand van de zestien door de keepster van de gasten gevloerd. De scheidsrechter hield de kaarten op zak en gaf alleen een vrije trap,
deze leverde echter geen goal op
In de 12de minuut lukte het dan wel, een mooie aanval over rechts waar Geneva Neslo goed doorging de bal goed voor gaf die door Esmeralda de Vlugt werd teruggelegd op Bobbi van Hameren die beheerst de 1-0 binnenschoot. Na de voorsprong kwam Zuidvogels beter in hun spel en werd het een echte wedstrijd met veel strijd. Toch was het Almere dat voor de rust uitliep naar 3-0,  Bobbi van Hameren scoorde ook deze goals en had haar hattrick op zak. Voor de rust kwamen er geen doelpunten meer bij.  

Na de rust een meer aanvallend Zuidvogels dat in de 47 ste minuut terug kwam tot 3-1 via een knap ingeschoten voorzet. Zuidvogels dacht nu dat er nog meer te halen was maar binnen een minuut scoorde Saskia Vermeulen de 4-1 en bekroonde haar goede wedstrijd hiermee.
Hierna ging het spel een tijd op en neer met kansen voor beide ploegen.
In de 75ste minuut maakte de ploeg van Peter Kruithof en Dick Bockweg nog een vijfde goal,  Saskia Vermeulen kwam goed met de bal op en met een mooie steekbal zette zij Jamie Rooze alleen voor de keeper die beheerst de 5-1 binnenschoot. Hier bleef het bij en was een verdiende overwinning binnen en staat men nu derde, met vijf punten achter op IJsselmeervogels.
Volgende week speelt FC  Almere bij Achterveld de nummer vier.