FC Almere
Media Inschrijf formulier Contactformulier RIVM registratie Agenda Facebook logo
Afgekeurde velden
MediaInschrijf formulier ContactformulierRIVM registratie Agenda
Even de aandacht voor..Jakko Knol. terug
donderdag 01-08-2019

Even aandacht voor:  Jakko Knol.

“Het lijkt allemaal vanzelfsprekend”, dat waren de woorden van een man die belangrijk is voor alle leden van FC Almere. We hebben het over Jakko Knol die elke dag bij zijn cluppie te vinden is. Zorgen dat alles geregeld is voor de leden, van oefendoeltjes repareren tot sportkleding wassen. “De vernielingen aan het materiaal is tegenwoordig niet mis en dat vind ik jammer,maar als ik het dan weer gerepareed heb doet me dat ook weer goed", aldus de man die het heerlijk vindt om het iedereen naar de zin te maken!

Samenwerken.

Gelukkig heeft hij steun van Leo Moret die samen met hem dit realiseert en met Jakko bij de voorbereiding van toernooien druk werk hebben. Jakko die zo’n vijftig jaar geleden ook nog fanatiek tegen een bal trapte vindt het nu leuker om zaterdags langs de lijn te staan en het vlaggenschip te volgen. Voetballen deed de voormalige spitsspeler destijds met zijn maatjes Piet Keizer en Wim Suurbier. Hij voetbalde ooit bij het Amsterdamsche v.v. Amstel in een jeugdteam. “Een heerlijke tijd was dat met die twee andere boefjes tegen het  “bruine monster” trappen zoals dat vroeger wel genoemd werd. Jakko is ook nog jeugd-trainer geweest toen de club nog de naam SV Almere droeg. Ook met Arie van Eijden waren toen mooie tijden en kwam hij veel bij Ajax waar later Piet Keizer en Wim Suurbier groot werden. Ja het werk wat Jakko nu doet bij FC Almere is op zijn lijf geschreven en vindt het heerlijk als alles weer tot in de puntjes is geregeld.

Ondernemer.

Zijn overgang van ondernemer (in kapsalons) naar andere werkzaamheden had hij destijds wel wat moeite mee maar het aanpassen hierin ging hem goed af. Jakko is inmiddels niet meer weg te denken bij de club en heeft ook de steun van zijn vrouw Yolanda hierbij. Ook zij schroomt er niet voor om de club bij te staan als dat nodig is. Als ik hem even overval op sportpark de Marken voor een gesprek maakt hij direct wat ruimte hiervoor. Het voetbaldier wat in hem schuilt ziet en hoort veel binnen de club en vindt dat er ook nog wel dingen zouden kunnen veranderen. “Dat is niet aan mij maar zo heeft ieder z’n taak bij de club en zo hoort het ook, de club is nog in opbouw en daar is tijd voor nodig". FC Almere heeft veel respekt voor deze "alleskunner"! We wensen Jakko natuurlijk nog een mooie tijd toe bij de club en dat hij zijn werk dat hij met veel plezier doet nog lang mag uitvoeren.

Foto: Jakko bij zijn materiaal waar hij al jaren voor zorgt zodat de leden de trainingen naar behoren kunnen uitvoeren.