Sportpark De Marken 81355 ES Almere

G voetbalVoetbalWedstrijdverslagenNVC G3JM – Almere FC G1JM

3 december 2023

Het is 09:00 uur en het is nog stil op de app. De toppers mogen pas om 14:30 uur de weide in om hun kunsten te laten zien. We verzamelen om 13:15 uur op de parkeerplaats. Uiteraard zijn er twee te laat en gaan rechtstreeks naar NVC in Naarden.

De aanvoerder Manus rijd mee met mij naar Naarden. Op de A1 bij de afrit 7 hoor ik opeens naast mij wat gemompel en geeft Manus zich zelf een verdacht klopje tegen zijn voorhoofd. Ik vraag Manus wat er aan de hand is. Met veel aarzeling meld Manus dat hij alles heeft meegenomen behalve zijn eigen voetbaltas. Bij het stoplicht dan maar linksaf terug naar Almere i.p.v. rechtsaf. Snel naar binnen tas gepakt en gas erop op weg naar Naarden.

14:05 uur komen we aan en alle andere spelers zijn al omgekleed. Om 14:15 uur lopen we netjes naar het veld. Dit heeft de gemeente toch wel heel mooi aangelegd. Een speciaal veld voor O11, 012 en het G team. Geheel van kunst. Het veld voelt te smal en te klein maar dat mag onze pret niet drukken we gaan ervoor.

In de eerste helft beginnen we met Kya in de spits. Na 10 minuten komt er een schot op goal van de helft van NVC. Jahmaro de keeper dacht er iets te makkelijk over en de bal rolt in de goal. 1-0. Jahmaro baalt maar Gino, Perry, Manus en Shaivan geven aan kom op topper dit kan gebeuren. Niet veel later komt NVC ook nog op 2-0. Door een verdedigingsfout van Manus loopt hun spits er door en die is heel gretig en handig en legt de bal achter Jahmaro in de goal. Wellicht had Manus nog last van dat hij zijn tas was vergeten?

De rust valt.

Ik als trainer zie dat de spelers op zoek naar vastigheid, strijd en duidelijke coaching. Ze worden allemaal opgepept en we gaan er weer tegen aan. Tim staat in de spits en krijgt hier en daar wat kansen.
Djoel probeert ook wat afstandschoten evenals Perry maar die gaan er toch net niet in. Totdat Serge aanlegt en de bal strak in de kruising legt. We komen terug naar 2-1.

Terwijl wij nog aan het vieren zijn zie ik dat de tegenstander gelijk door gaat en de 3-1 op het scorebord plaatst. We blijven aandringen en blijken ook gewoon de sterkste. De scheidsrechter was zeer vriendelijk maar had wat strakker mogen fluiten. Perry werd een aantal keer flink getrapt zonder daar een vrije trap voor te krijgen.

Meeuwis heeft de bal op de linkerkant en draaft door op het middenveld, speelt de bal naar Serge en hoppa de 3-2 is een feit. FC Almere blijft aandringen en uit eindelijk is het Perry die mag afdrukken en de 3-3 op her scorebord plaatst.

De trainer is trots!

Ze groeien en groeien en worden steeds beter. De één met zijn kwaliteiten op het veld de ander met de kwaliteiten naast het veld.
Het team is nog steeds ongeslagen in de poule en heeft de meeste telefoonnummers gescoord toch Kya?

 

De trainer

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.