FC Almere
Media Inschrijf formulier Agenda Facebook logo Instagram logo
MediaInschrijf formulier Agenda
FC Almere helpt Gambia. terug
zondag 18-09-2022 - van Algemene zaken

FC Almere helpt in Gambia.

Wat heeft FC Almere gemeen met Gambia? Op het eerste gezicht niks. Totdat er over voetbal gepraat wordt. Voetbal is, op worstelen na, de grootste sport in Gambia, waar hoofdzakelijk de Engelse competitie intensief gevolgd wordt. Heel veel jeugd gaat voetballen in de hoop ooit eens gescout te worden en in Europa carrière te kunnen maken.

Wat is dan verder een link?

Interim voorzitter Arno van As heeft een nauwe, familiaire band met Gambia: “Ik kom al sinds 2004 in Gambia, het kleinste en armste land aan de westkust van Afrika, omsloten door Senegal. Mijn vrouw komt er vandaan en mijn oudste zoon is er geboren. Tijdens mijn verblijven heb ik veel ontwikkeling,- en vrijwilligerswerk mogen doen, tot grote voldoening.

Tijdens dit prachtige werk kwam ik in aanraking met Ansumana Jallow, oprichter, coach en trainer van FC Dahaba in Sukuta. Hij is een gedreven man die er, vrijblijvend, alles aan doet om de jeugd in Gambia te laten voetballen, beter te laten worden”.

Hoe helpt FC Almere?

Onlangs hebben we een grote opruiming gehouden en kwamen daarbij veel materialen tegen die nog zeer bruikbaar zijn, echter niet meer door de club. Wat doe je er dan mee; weggooien is doe je niet!

Het idee kwam derhalve om FC Dahaba te gaan ondersteunen met deze kleding en andere attributen. Ook werd er zelfs door derden materialen gedoneerd, zoals ballen, hoedjes, keepershandschoenen en bidons. Wat nog wel ontbreekt zijn deugdelijke voetbalschoenen. Inmiddels is staan er bijna 20 dozen te wachten op transport naar Gambia.

Ansumana is ons heel erg dankbaar dat we kunnen helpen, vooral om de kinderen een kans te geven zich verder te ontwikkelen. Uit dankbaarheid wordt een deel van de Academy “Dahaba FC Almere” genoemd, en dus een zusterclub van FC Almere.

Dank u wel!

Arno van As: “Ik ben onze vereniging en de donateurs ontzettend dankbaar dat we dit kunnen doen. Wat is er mooier dan, evenals onze eigen jeugd, de Gambiaanse kinderen met mooie en goede materialen te kunnen laten voetballen. En hier blijft het niet bij, meer donaties, vooral goede schoenen en ballen blijven altijd welkom”.

 

Met dank aan: FC Almere, Marvin Bonaparte, KSP Kunstgras Lelystad, Floris Bosch (Vamin)