FC Almere
Media Inschrijf formulier Agenda Facebook logo
MediaInschrijf formulier Agenda
Voetbal TV terug
donderdag 25-03-2021

Beste VoetbalTV-vereniging,

De procedure van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) tegen VoetbalTV ging ruim ongeveer twee jaar geleden van start. Sindsdien liet de AP vele deadlines verstrijken, ook al kwam de bedrijfsvoering van VoetbalTV hierdoor stil te liggen. Zoals bekend, resulteerde dit in een faillissement van het jonge bedrijf en een rechtszaak tegen de AP. In november van vorig jaar kwam de glasheldere uitspraak van de bestuursrechter. Deze was zoals verwacht in het voordeel van VoetbalTV. Tegelijkertijd lukte het ons een akkoord met onze crediteuren te sluiten zodat we weer vooruit konden kijken.

Wat kunnen we sindsdien ondernemen met VoetbalTV? Nu nog niets, want op de laatste dag van de hiervoor geldende termijn is de AP in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak. Wanneer dit hoger beroep dient, is op dit moment nog niet bekend. Dat betekent dat VoetbalTV wederom door de AP tegengehouden wordt om haar bedrijfsvoering op de ingeslagen weg voort te zetten.

De enige manier om dit onrecht ongedaan te maken is om opnieuw het juridische gevecht aan te gaan. Hoewel we de procedures inmiddels zat zijn, vinden we dit voor alle verenigingen die eerder hebben geïnvesteerd in de diensten van VoetbalTV én voor hun leden, het juiste om te doen. En dus buigen we niet.

Tegelijkertijd werken we met verschillende partijen samen om het voetbal op alle VoetbalTV verenigingen straks weer op te kunnen nemen. Dit met als doel om het voetbal weer leuker en moderner te maken. Hierover houden we jullie op de hoogte.