FC Almere
Media Inschrijf formulier Contactformulier RIVM registratie Agenda Facebook logo
MediaInschrijf formulier ContactformulierRIVM registratie Agenda
Voetbal TV failliet terug
zondag 13-09-2020 - afkomstig van Bestuur

Onlangs heb ik jullie laten weten dat VoetbalTV genoodzaakt is om zijn dienstverlening per 27 augustus stop te zetten. Een onvermijdelijke stap als gevolg van het langdurige (juridische) proces met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). 
 
Helaas moet ik hier, door middel van dit bericht, aan toevoegen dat VoetbalTV als gevolg van de (juridische) discussie met de AP op 8 september 2020 op eigen aangifte failliet is verklaard door de rechtbank Midden- Nederland. Helaas hebben wij moeten concluderen dat het genereren van inkomsten vanuit sponsors en dienstverlening in het buitenland, maar tevens mede vanuit clubs door de formele staking van onze dienstverlening sinds 27 augustus, onmogelijk is geworden. Hierdoor kunnen wij niet langer meer aan onze (lopende) verplichtingen voldoen en hebben wij ons genoodzaakt gezien faillissement aan te vragen. 
 
We geven ons echter niet zomaar gewonnen. Het faillissement is op eigen aangifte met steun van onze aandeelhouders (KNVB en Talpa) aangevraagd en op dit moment in onderzoek van de curator. Parallel hieraan onderzoekt VoetbalTV de mogelijkheden van het aanbieden van een akkoord aan haar schuldeisers. Dit met als doel de schulden van VoetbalTV te herstructureren en op deze wijze haar activiteiten mogelijk voort te zetten. Het bestuur van VoetbalTV staat hierover in nauw contact met de curator. Tegelijkertijd wordt de rechtszaak tegen de AP voorgezet. Dit is juridisch mogelijk omdat partijen voor datum faillissement zijn uitgenodigd ter zitting van de bestuursrechter bij de Rechtbank Midden-Nederland. 
 
Op dit moment sluit het huidige faillissement niet uit dat, indien VoetbalTV in het gelijk wordt gesteld door de bestuursrechter, VoetbalTV een vergelijkbare dienstverlening kan opstarten waarbij de huidig geïnstalleerde apparatuur weer kan worden gebruikt. Hierom is er op dit moment, in overleg met de curator, besloten onze hardware (waaronder de camera’s en servers) niet te verwijderen omdat deze straks mogelijk weer gebruikt kunnen worden. Daarnaast staan wij tevens in nauw contact met de curator over de mogelijkheden van het aanbieden van tijdelijke alternatieve dienstverlening. Zodra hier nieuws over is delen we dit met jullie via deze nieuwsbrief.        
 
Ik wil jullie heel erg bedanken voor de meer dan prettige samenwerking en de vele steunbetuigingen in de afgelopen periode. Ik blijf jullie uiteraard informeren over de komende ontwikkelingen.
 
In de tussentijd blijf ik bereikbaar voor jullie vragen via 06-19007964.
 
Met sportieve groet,
 
Maarten Hoffer
Directeur VoetbalTV