FC Almere
Media Inschrijf formulier Contactformulier Agenda Facebook logo
MediaInschrijf formulier ContactformulierAgenda
Het verhaal van Daniel terug
zondag 24-05-2020

Daniel Baffo was vanaf jongs af aan al een grote voetbal liefhebber, of het nou een basketbal, tennisbal of een stuiterbal is, alles wat rond is werd door Daniel gebruikt als voetbal. Als basketbal liefhebber heeft zijn vader geprobeert Daniel dan ook van basketbal te laten houden maar  alle pogingen waren vergeefs. Daniel was vastbesloten om voetbal te spelen.

Daniel is in 2017 ingeschreven bij FC Almere en werd ingedeeld bij de Champions league. Hij was toen 6 jaar oud en wist gelijk dat hij thuishoorde op het voetbalveld. Als jongeman met Ghanese roots heeft hij het succes van andere Ghanese jongens gezien en dat pad is Daniel nu ook aan het behandelen.

In 2017 is Daniel begonnen bij FC Almere tijdens het nieuwe seizoen dat in september is gestart. Ondanks het feit dat het een nieuwe spannende ervaring was, werd het gelijk duidelijk dat Daniel veel talent bezat. Als 6-jarige werd hij ingedeeld in de Champions League. Nadat hij gewend was geraakt aan het spel werd Daniel halverwege het seizoen, na zijn 7de verjaardag, gelijk ingedeeld in de JO8-4 om hem wat meer uitdaging te bieden. Hij verliet zijn Champions league team met de prijs voor ‘beste speler geboren in 2011’. Aan het einde van het seizoen 2017/2018 werd hij uiteindelijk ingedeeld in de JO8-1. Dit team heeft een groot succesverhaal aangezien Daniel met zijn teamgenoten, voor zowel de beker- en competitiewedstrijden, geen enkele wedstrijd heeft verloren. Het JO8-1 team van 2018/2019 is een speciaal  team voor Daniel en heeft een speciale plek in zijn hart.