FC Almere
FCA in de media Agenda Direct lid worden Word vrijwilliger! Facebook logo
FCA in de mediaAgenda Word vrijwilliger!Direct lid worden
KNVB Nieuwsberichten terug
woensdag 22-08-2018

 Negatieve aspecten van het voetbal worden bij de wortel aangepakt
Fundamenteel in die aanpak wordt de Code of Football. Dit seizoen gaan we verdere stappen ondernemen. Aan het begin van deze competitie maken we daar een start mee. Daarnaast testen we nieuwe spelregels die het voetbal versnellen en gezeur in het veld tegengaan. Denk aan de intrap in plaats van de ingooi en de self-pass als directe spelhervatting. Ondertussen blijven we in de jeugd hameren op respect en geven jonge spelers elkaar een high five.

Doorbraak Voetbal TV
Nu de eerste pilot van Voetbal TV (een geavanceerd camerasysteem waarmee wedstrijden automatisch worden gevolgd) - succesvol is verlopen, gaan we verder uitrollen. Daar komt veel bij kijken. Uit de pilots is gebleken dat clubs naast kijken, delen en analyseren van wedstrijden niet alleen een ’videopaal’ aan het hoofdveld willen, maar ook op de derde en vierde velden.

Perfect passende speeldagenkalender
Voor dit seizoen hebben we, daar overleg met verenigingen, de speeldagenkalender in de regio’s West I en II aangepast. Ook dit seizoen zullen we de kalender samen met de clubs verder optimaliseren
 

Groei en doorontwikkeling vrouwenvoetbal
Op dit moment vertrekken alle talenten naar het buitenland. Nog nooit was de noodzaak zo groot om onze topcompetitie aantrekkelijk te maken. Mede daarom bouwen we aan lokaal sterke clubs en opleidingscentra met een landelijke dekking, waar meiden zich verder kunnen ontwikkelen.