Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenMO15-3 zet zegenreeks voort tegen Loosdrecht MO15-2

9 maart 2024

Almere MO15-3 zet zegenreeks voort tegen Loosdrecht MO15-2

Loosdrecht, zaterdag 9 maart. De dames van fc Almere, de MO15-3 kwamen aan op het sportpark waar het zonnig en 8 graden Celsius was. De dames werden opgevangen door Jur. Na een korte peptalk nam Jur de dames mee naar een veldje waar de dames aan hun warming up konden beginnen. Van de tegenstander, SV Loosdrecht, was op dat moment nog niets te bekennen. Toen het veld vrij was, gingen de dames onder toeziend oog van Jur en Quenno hun warming up vervolgen. De dames wisten dat ze hun eerste plek veilig moesten stellen en aan hun doelpunten saldo moesten werken.

Stipt 10.15 uur was de aftrap, kort nadat de dames de tegenstander een fijne wedstrijd hadden gewenst.
In tegenstelling tot eerdere wedstrijden kozen de dames gelijk voor de aanval. Binnen twee minuten na het startsignaal was het Mesgana die oog in oog met de keepster kwam te staan en koeltjes de 0-1 binnen schoot. Loosdrecht begon aan de aftrap en door slim stoorwerk van Chanel en Isa kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Senna die geen seconde twijfelde en een (werkelijk) vernietigend schot op het doel loste. 0-2! Na de aftrap was het vreemd om te zien dat de tegenpartij kort op onze helft stond. Maar gelukkig heeft de MO15-3 een verdediging staan die werkelijk “als een huis” staat. De tweeling Faye en Yanai deden met Lilly, Amber en Chanel het nodige en kregen de bal bij Lindsey die op haar beurt op het doel af stormde. Helaas was de keepster van de tegenpartij bij de les en kon Lindsey haar schot stoppen, maar liet de bal per ongeluk weer los. Door wat knullig verdedigend werk rolde de bal via de voet van een verdediger het eigen doel in: 0-3! Na de aftrap leek het er eventjes op dat de tegenpartij een knop had omgezet. Mila en Isa kregen het heel eventjes zwaar, maar via Louise kwam de bal bij Liv die handig een steekbal op Tamana gaf. Helaas belandde de bal in de handen van de keepster en werd kort daarna het rustsignaal gegeven.

Tijdens de rust werden de dames door Jur en Quenno nog even opgepept en kon na een kwartier de wedstrijd hervat worden. De tweede helft startte enigzins moeizaam, maar door een goed oplettend team wisten de dames de bal bij Tamana in haar voeten te krijgen. Alsof ze het voor zichzelf goed moest maken, tikte Tamana heel beheerst de 0-4 in! Veel veranderde er niet aan het spel: fc Almere oefende druk uit en de tegenpartij had het er echt moeilijk mee. Zo nu en dan kwam Loosdrecht op de helft van fc Almere, maar dat was niet van lange duur. Alyssa had het enorm rustig, straalde dat ook uit en stond daar waar ze het beste haar doel kon verdedigen. Veel had ze (door uitstekend verdedigend werk) niet te doen. De tegenpartij begon meer voetbal te laten zien maar de dames raakten niet onder de indruk want fc Almere wist telkens de bal te veroveren. Het was een kwestie van tijd en daar was Mesgana met de 0-5! Met nog een paar minuten te spelen viel de 1-5 en was het gedaan. Het eindsignaal klonk en Almere kon feest vieren.

Dames, wat hebben jullie een mooie pot voetbal laten zien. Er was respect voor elkaar, jullie gaven de tegenpartij geen kans om in hun spel te komen, jullie hielpen de tegenstander overeind na een valpartij maar jullie hebben deze wedstrijd op karakter en techniek gewonnen. De slimme steekballetjes die werden gegeven en het onderling communiceren hebben naast jullie inzet ervoor gezorgd dat de wedstrijd werd gewonnen. Alle aanwezige toeschouwers hebben één van jullie beste wedstrijden gezien.

Hou dit vol dames, want wat is het fijn om jullie zo te zien voetballen! Dank aan Jur, Quenno en Sjoerd voor het coachen en vlaggen.

Op naar de volgende wedstrijd 👊🏻💪🏻

 

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.