Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsWedstrijdverslagenMO13-1 zet zegenreeks voort tegen Abcoude

2 december 2023

In en tegen Abcoude heeft de MO13-1 van Almere de koppositie in de 1e klasse veiliggesteld door met 1-4 te winnen van de plaatselijke FC. De concurrenten om die plek AS’80 en Waterwijk kwamen vandaag niet in actie door een afgelasting van hun wedstrijd.

Ook wij hielden ons hart vast omdat onze wedstrijd was ingedeeld op echt gras en koning winter vannacht flink had huisgehouden, maar onze wedstrijd bleef overeind. Op een werkelijk keihard grasveld konden we ruim op tijd beginnen aan onze warming up. We hadden de meiden net als vorige week zonder veel informatie het veld opgestuurd. Onze belangrijkste peilers bleven wel overeind, heb plezier, geef alles en help elkaar. Door de uitbreide warming up en de vele positiewisselingen was het veld inmiddels wel iets beter geworden.

Klokslag 13:00 uur werd het startsein gegeven en begonnen we onze wedstrijd. De openingsfase was van beide kanten niet best, de combinatie van het lastige veld en het aftasten van de tegenstander leidde tot veel flipperkastvoetbal. Toch bleven we goed overeind en was er niet een overduidelijke betere ploeg.

Pas na een minuut of 20 kwamen we beter in ons spel, werden rustiger aan de bal en begonnen we de combinaties te zoeken. Abcoude moest hierdoor veel lopen en steeds vaker kwamen ze een stapje te laat. Almere rook bloed en door het goede druk zetten kwamen we plots in scoringspositie rond de 16 meter van Abcoude. Keli aarselde niet en met een geplaatst afstandschot werd de bal buiten bereik van de goalie van Abcoude in het net gewerkt 1-0.

De treffer deed Almere zichtbaar goed want direct na de aftrap werd het getankte vertrouwen weer omgezet in druk op de tegenstander die de bal ternauwernood konden verwerken tot hoekschop. Uit die hoekschop kon Evy, die slim was weggelopen van haar tegenstander, de 2-0 in de verre hoek binnenschieten.

Het ijs leek met recht gebroken want we bleven zonder veel weg te geven de kant van Abcoude op voetballen. Veel combinaties liepen over onze links- en rechtsbuiten die naar hartenlust hun acties konden maken. Bij één van die acties over links kapte Keli na een goede rush haar tegenstander uit op de rand van de 16 en werkte voortreffelijk af in de verre hoek 3-0.

Het was een sterke fase in de wedstrijd van Almere waarbij opportunistisch voetbal de doorslag gaf. Met een goed gevoel gingen we dus de rust in. In de rust bleven we op het veld en waarschuwden de meiden voor overmoedigheid. Blijf vooral doorgaan met druk zetten, rugdekking geven en de voetballende oplossing zoeken.

Na een korte onderbreking werd er begonnen aan het tweede bedrijf. We gaven daarin nog steeds alles maar het werd allemaal wel een stukje zwaarder, mede door het slecht bespeelbare veld. Maar hé we staan 3-0 voor dus niet teveel mopperen. We bleven goed gebruik maken van onze vleugels die de backs van de tegenstander een slechte middag bezorgden. Het duurde dan ook niet heel lang voordat Keli ook de 4-0 kon maken na een goede actie over de linkerflank.

Na deze treffer brak er een wat mindere fase aan waarbij wij eigenlijk niet meer hoefden en Abcoude niet kon. Toch wist het uit een corner, die toch wel vaker voor onrust zorgen in onze organisatie, de 1-4 te maken.

We hielden het koppie na deze treffer koel, al was daar in deze kou niet veel voor nodig en speelden zonder veel problemen naar het eindsignaal.

De dames hebben vandaag weer aangetoond dat er verschillende kwaliteiten in de ploeg schuilen die ze steeds vaker weten te benutten. Bij een achterstand laten we het er niet meer bij zitten en vechten ons terug in wedstrijden. En vandaag wordt er na de openingsfase iets meer gevraagd en dat brengen we ook.

We kunnen met vertrouwen uitkijken naar de inhaalwedstrijd van a.s. woensdag tegen AS’80. Laten we deze wedstrijd weer aanvliegen met dezelfde instelling, dan maken we een kans om er iets moois van te maken.

 

De trotse trainers,

Rik, Koen en Dennis

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.