Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenMO13-1 sleept eerste overwinning uit het vuur bij Desto

18 november 2023

In een uiterst vermakelijke wedstrijd heeft de MO13-1 van FC Almere haar eerste overwinning van het seizoen binnengesleept. Uit bij Desto in Vleuten werd met 2-3 gewonnen van de plaatselijke MO13-2 en zo konden de eerste 3 punten mee terug in de tas naar Almere.

Na een aantal weken van noodgewongen rust en afgelastingen mocht Almere het op een niveautje lager dan eindelijk laten zien in de 1e klasse. Aangekomen in Vleuten kwam het werkelijk met bakken uit de hemel en dus werd er eerst uitgebreid de tijd genomen voor een wedstrijdbespreking. Alle trainers, maar ook de aanvoerder en diverse spelers komen daarbij aan het woord en geven de nodige bagage mee om de wedstrijd mee in te gaan.

Belangrijke peilers in het verhaal waren: hou de linies kort op elkaar, zoek de voetballende oplossing en geef 110%. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch kwamen onze dames op het doorweekte veld goed voor de dag. Er werd gevochten voor iedere bal en ook als een ploeggenoot die onverhoopt even kwijt was stond er een ander op om het gevaar te elimineren. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd waardoor het lange tijd niet tot spectaculaire kansen kwam. Een schaarse uitval van Desto werd vakkundig door Mila tot corner verwerkt en aan de andere kant stond de keeper van Desto dusdanig hoog gepositioneerd dat iedere bal van ons richting de voorhoede werd onderschept.

Net voor de rust wist de thuisploeg toch op een 1-0 voorsprong te komen via een uitbraak over onze linkerkant waarbij de bal laag bij de 2e paal werd voorgegeven en binnengelopen.

De rust werd vooral gebruikt om weer even warm te worden en elkaar op te peppen voor het tweede bedrijf, want we stonden best lekker te ballen als team. Meiden die soms wat afwezig leken de afgelopen tijd stonden vandaan ineens weer volle bak aan.

De tweede helft begon echter niet zoals we gehoopt hadden, vrijwel direct na de rust  en in een moment van onoplettendheid sloeg Desto voor de tweede maal toe. Dit keer ontsnapte de linksbuiten van Desto over onze rechterflank en stond zo oog in oog met Mila die ogenschijnlijk zoiets had van “dikke doei met die modderpoel hier, ik ga niet duiken” en de 2-0 was een feit.

Alle schroom kon er nu vanaf bij Almere en we begonnen opmerkelijk vrij te voetballen, waarbij bijna iedere tweede bal werd gewonnen. Het opportunisme resulteerde in 3 minuten tijd in de 2-1 (een mooie boogbal over de keeper) en de 2-2 (schot in de verre hoek) van Keli. De gelijkmaker deed Almere zienderogen goed, in de resterende minuten wonnen we vrijwel iedere bal en ook beslissingen van de arbitrage vielen door het goede spel steeds vaker onze kant op.

Een paar minuten voor tijd kreeg de ingevallen reservekeeper van Desto een vrije trap te nemen op een meter of 25 van haar goal. De verdediging was helemaal doorgeschoven naar het middenveld en de boel stond op scherp om nog een winnend doelpunt af te dwingen. De vrije trap mislukte echter en de bal kwam terecht in de voeten van Michelle die niet aarselde en Lilou voor een leeg doel in stelling bracht. Die werd onder luide aanmoedigingen gesommeerd de bal in het lege doel te trappen. Dat lukt uiteindelijk via een tergend langzame bal die binnenkant paal binnenviel 2-3.

Almere ging compleet uit haar dak en speelde vervolgens de laatste tellen van de wedstrijd professioneel uit.

Trainers en ouders hebben intens genoten van de inzet van de meiden en de getoonde veerkracht. In de nabespreking werd er nog maar eens onderstreept dat we het met de opgedane ervaring in de hoofdklasse iedereen in deze fase moeilijk kunnen maken. Met één wissel, de nodige pijntjes, de kou maar ook een goede dosis doorzettingsvermogen hebben we vandaag een dikverdiende overwinning uit het vuur gesleept!

Laten we dit gevoel vasthouden en meenemen naar de trainingen en wedstrijd van aankomende week.

 

De trotse trainers,

Rik, Koen en Dennis

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.