Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenMO13-1 pakt punt in heerlijk voetbalgevecht

21 mei 2024

FC Almere pakt een punt na heerlijk voetbalgevecht met Sparta Nijkerk

Onze meiden hebben afgelopen zaterdag een waar voetbalgevecht met Sparta Nijkerk afgesloten met een 3-3 gelijkspel. Sparta Nijkerk, de nummer 2 van de competitie kwam op bezoek in Almere. In de eerste wedstrijd van de derde fase speelde we in Nijkerk al een ontzettend spannende wedstrijd waarbij er meer in had gezeten dan de 2-1 nederlaag die we destijds leden.

Inmiddels zijn we echter maanden verder. Waar Sparta Nijkerk na die wedstrijd de sterke lijn heeft doorgetrokken, daar hebben wij onderweg toch wel wat steken laten vallen. Daarom staan we inmiddels op de 6e plaats en meer zit er helaas niet in.

Om klokslag 9:00 uur werd er afgetrapt. Waar onze meiden vaak niet wakker zijn in vroege wedstrijden bleek vandaag toch een uitzondering te zijn. In het warme zonnetje was iedereen direct wakker. Door 2 late afmeldingen en een aantal meiden die niet helemaal fit waren hebben we wat hulp in geroepen. Ivy en Neori, beiden uit de MO11-1, waren bereid gevonden om ons vandaag te helpen. Neori moest direct vanaf de aftrap starten omdat Nova in de warming-up tijdelijk afhaakte door klachten.

De eerste helft golfde het spel op en neer waarbij er voor beide ploegen kansen waren. De grootste kansen waren echter voor de bezoekers. Alleen wisten ze die telkens om zeep te helpen. Mila hoefde amper in te grijpen op een enkele goede redding na waarbij ze de bal uit de rechter benedenhoek haalde met een fraaie duik.

Een paar minuten voor de rust trapte de keeper van Sparta Nijkerk de bal het veld in. Iris, die even op het middenveld speelde, aarzelde niet en nam de bal vol op haar voorhoofd en kopte de bal over de verdedigers van Sparta Nijkerk heen perfect in de voeten van Keli. In de 1 tegen 1 met de keepster bleef ze kalm en rondde sterk af voor de 1-0. Tot de rust bleef dit ook de stand.

In de tweede helft veranderde er in eerste instantie weinig aan het spelbeeld. Sparta Nijkerk had licht de overhand maar tot grote kansen leidde dit niet. Almere bleef gevaarlijk in de omschakeling. Soms door een lange bal van Mila, maar vaak door sterk opbouwen van achteruit waar Kaoutar altijd voetballend de oplossing zocht. Dat Sparta Nijkerk er niet doorheen wist te komen kwam door de sterke organisatie aan onze kant. De verdediging stond als een huis met Yuna en Kaoutar centraal. Kelsey en Iris afwisselend op rechtsachter en Yaline op linksachter. Zij had haar handen vol aan de behendige en watervlugge rechtsbuiten van Sparta Nijkerk. Yaline wist zich echter volledig vast te bijten in haar tegenstander waardoor die eigenlijk amper echt voor gevaar kon zorgen. Op het middenveld liepen Evy, Ivy en Neori alle gaten constant dicht. Ivy en Neori hadden dit seizoen absoluut niet misstaan in ons team. Die gaan volgend seizoen hoge ogen gooien als ze in de MO13 spelen. Voorin waren we constant dreigend met afwisselend Lilou, Jessie Lee, Madelyne, Keli en Nova.

Na een minuut of 5 in de tweede helft combineerde Keli en Nova goed samen en daardoor kon Keli op weg naar de goal. Ook dit keer bleef ze kalm en rondde opnieuw prima af voor de 2-0.
Nog geen 2 minuten later stuurde Madelyne Nova weg met een diepe bal. Zij aan zij met een verdediger die haar van de bal probeerde te zetten bleef Nova sterk overeind. Door haar lichaam goed te gebruiken wist ze de verdediger af te schudden en in de 1 tegen 1 met de keeper bleef ook zij rustig en zorgde zo voor de 3-0. Een ongekende weelde voor onze meiden tegen een sterke tegenstander als Sparta Nijkerk.

De irritatie bij zowel spelers als trainers van Sparta Nijkerk was duidelijk zichtbaar. Hierdoor werd het spel wat steviger zonder echt gemeen te worden. Onze meiden kregen daardoor wat meer moeite met de fysiek sterke tegenstander. Ook de wegvloeiende energie speelde ons helaas parten. De wedstrijd had tot nu toe al veel van onze meiden gevraagd. Niet geheel onlogisch dat daardoor soms wat gaten vielen. Het was simpelweg niet altijd meer goed te belopen. Ook kampten een aantal meiden met wat pijntjes.

Het was onvermijdelijk dat Sparta Nijkerk meer ruimte zou krijgen. In de 42e minuut wist Sparta Nijkerk na een goede aanval de schade terug te brengen tot 3-1. Tijdens de drinkpauze kregen de meiden van Sparta Nijkerk verdere instructies om helemaal terug te komen in de wedstrijd. Helaas pakte het ook zo uit. In het restant van de wedstrijd wisten ze nog terug te komen tot een 3-3 eindstand.

Het voelde misschien alsof we 2 punten hadden verloren maar de meiden hebben laten zien wat ze in hun mars hebben. Als ze dit de hele derde fase hadden kunnen vasthouden dan had er veel meer in gezeten dan een 6e plaats. We hebben volgende week nog 1 laatste wedstijd uit tegen AS’80. Daarin moeten we de derde fase met een goed gevoel afsluiten.

Op 8 juni hebben we dan alleen nog het Final League toernooi. Deze vind plaats bij SV Overbos in Hoofddorp. Daarover later meer.

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.