Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenMO13-1 eindigt seizoen met overwinning op AS’80

26 mei 2024
WhatsApp Image 2024-05-25 at 14.57.30
WhatsApp Image 2024-05-25 at 14.56.26
WhatsApp Image 2024-05-25 at 14.56.26 (2)
WhatsApp Image 2024-05-25 at 14.56.26 (1)

MO13-1 eindigt seizoen met overwinning op AS’80

De MO13-1 van FC Almere heeft haar laatste wedstrijd van het seizoen uit bij AS’80 met 2-5 gewonnen.

Met een bijna compleet team werd afgesproken nog één keer te gaan vlammen in onze laatste competitiewedstrijd als team. De openingfase ging gelijk op en de dames zaten ook lekker in de wedstrijd, toch was het AS’80 dat na een kwartier spelen de score opende met een voor Mila onhoudbaar schot in de kruising 1-0.

Geen paniek, ook Almere had haar kansen al gekregen alleen het vizier stond nog niet op scherp. De verdiende gelijkmaker kwam er gelukkig wel snel door Nova die op snelheid was weggestuurd door ons middenveld 1-1.

Dit was ook de ruststand, even een moment om bij elkaar te komen en aan te geven waar de mogelijkheden lagen. Onze aanvallers waren vaak net een stapje te laat weg op de vele passes die van achteruit kwamen en dus moest dat de tweede helft beter.

De aanwijzingen werden voortreffelijk opgevolgd, want er was nog niet afgetrapt voor de 2e helft of de bal lag al in het net bij AS’80 1-2 (Keli). Dit was de goal waar Almere naar op zoek was, want vanaf dit moment ging het allemaal een stuk soepeler. De druk bleef er vol op staan bij AS’80 en ze kwamen er nog maar montjesmaat uit. Uit een door Lilou perfect getrapte corner wist Keli korte tijd later en geheel vogelvrij binnen te schieten 1-3.

We bleven voortdurend de zijkanten en de diepte zoeken en zo kon een paar minuten later Lilou de achterlijn halen en strak terugleggen op de perfect meegelopen Yuna 1-4.

Nu was het weer de beurt aan de thuisploeg die in een alles of niets poging nog alles op de aanval gooiden. Mila wist één aanval nog af te slaan met een Casillas achtige redding met de punt van de teen. Op de daarop volgende aanval hadden we echter geen antwoord, een mooie boogbal verdween wederom hoog in het doel 2-4.

Het slotakkoord was echter voor Almere, Kaoutar ontsnapte aan buitenspel en mocht de 2-5 en daarmee het laatste competitiedoelpunt van dit seizoen maken.

Al met al hebben de dames een fantastisch jaar doorgemaakt, met heel veel leermomenten in de hoofdklasse en daarna bij tijd en wijle heel goed voetbal in de 1e klasse. Soms werden grote pieken en diepe dalen kort achter elkaar afgewisseld, maar feit is dat als de meiden aan stonden iedere tegenstander het lastig met ons had.

 

Wij willen nogmaals alle meiden, maar ook alle ouders die dagelijks voor onze vereniging klaarstaan, bedanken voor dit seizoen. We gaan nog afsluiten met een BBQ en een zwemavond en daarna zien we elkaar vast nog wel eens op onze mooie FC.

 

Rik, Koen en Dennis

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.