FC Almere
Media Bericht Agenda Facebook logo
MediaBerichtAgenda Word vrijwilliger!Wordt lid!

FC Almere in de media

Scoren gaat FC Almere slecht af.
woensdag 23-10-2019
FC Almere vergeet in eerste helft afstand te nemen. In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich tekort gedaan. Tegen BFC bleef men op 1-1 steken en waren beiden doelverdedigers in optima forma. Gezien de stand op de ranglijst was FC Almere verplicht om de punten in eigen huis te houden. Gezien de kansen in de eerste helft had de stand misschien wel 2-0 moeten zijn maar dat gebeurde niet. De strijd ging eerst wel gelijk op maar in de 3e minuut was er toch een aardige kans voor de Bussumse ploeg, na een fout van Baggelaar  was Almere-doelman Gijs Roelofsen attent. Even later was Jerryl Korthuis kansrijk maar nu was BFC keeper Damian Ranzijn heer en meester. Later was Almere weer dicht bij een treffer maar de inzet van Mike de Blieck werd ook nu weer goed verwerkt door Ranzijn. In de 25e minuut had Almere wel op voorsprong moeten komen maar na een mooie combinatie was het schot Barry Smits loepzuiver maar ook nu weer was BFC doelman Damian Ranzijn de grote winnaar en zijn reflex was fraai om te zien. FC Almere hield de gasten goed onder druk maar moest in de 35e minuut Gary Bouwmeester missen toen hij bij een pittige actie geblesseerd raakte en later toch vervangen moest worden. Lesley Vlieger verving hem in de spits. De rust ging uiteindelijk in met 0-0. Na de hervatting kwam Milan Looijer bij Almere binnen de lijnen voor Nick Mulders. Almere kreeg meer grip op de wedstrijd kreeg ook een overwicht met vervolg  een kans voor Rogier Arduin maar zijn inzet werd geblokt en mocht BFC niet mopperen. BFC loerde steeds op de counter en had daar in de 58e minuut ook succes mee. Een aanval over links kwam bij Tjerk Posthuma die snoeihard uithaalde en was Roelofsen  volledig kansloos 0-1. FC Almere voerde de druk op en kregen de gasten het behoorlijk moeilijk. Na wat kansen te hebben laten liggen was het in de 78e minuut toch raak, een voorzet van Mike de Bliek werd door Lesley Vlieger fraai ingekopt 1-1. De druk wrrd nog groter maar BFC hield steeds weer stand. Door de vele overtredingen was arbiter Kamal Hajjaji genoodzaakt de gele kaart te trekken en dat overkwam Almere speler Rogier Arduin tweemaal dus was rood het vervolg. De resterende tijd bleef het spannend maar doelpunten waren ook in deze fase duur. Een mager puntje dus weer voor de Almeerders die komende dinsdag eerst Spakenburg 2  voor de beker ontmoet en zaterdag op bezoek gaat bij Geinoord Nieuwegein. FC Almere trainer Charles Loots : “Wat inzet betreft kan ik m’n ploeg niets verwijten maar op de goede momenten onze slag slaan zat er vanmiddag niet in terwijl er kansen genoeg waren”. Ook aanvoerder Peter van Dongen vond het uiteindelijk wel een terechte uitslag: “ de kansen van zowel BFC als Almere had zomaar tot een andere uitslag kunnen leiden maar dat wij ons tekort gedaan hebben is zeker “.

FC Almere vergeet in eerste helft afstand te nemen.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich tekort gedaan. Tegen BFC bleef men op 1-1 steken en waren beiden doelverdedigers in optima forma.

Gezien de stand op de ranglijst was FC Almere verplicht om de punten in eigen huis te houden. Gezien de kansen in de eerste helft had de stand misschien wel 2-0 moeten zijn maar dat gebeurde niet.

De strijd ging eerst wel gelijk op maar in de 3e minuut was er toch een aardige kans voor de Bussumse ploeg, na een fout van Baggelaar  was Almere-doelman Gijs Roelofsen attent. Even later was Jerryl Korthuis kansrijk maar nu was BFC keeper Damian Ranzijn heer en meester. Later was Almere weer dicht bij een treffer maar de inzet van Mike de Blieck werd ook nu weer goed verwerkt door Ranzijn. In de 25e minuut had Almere wel op voorsprong moeten komen maar na een mooie combinatie was het schot Barry Smits loepzuiver maar ook nu weer was BFC doelman Damian Ranzijn de grote winnaar en zijn reflex was fraai om te zien. FC Almere hield de gasten goed onder druk maar moest in de 35e minuut Gary Bouwmeester missen toen hij bij een pittige actie geblesseerd raakte en later toch vervangen moest worden. Lesley Vlieger verving hem in de spits. De rust ging uiteindelijk in met 0-0.

Na de hervatting kwam Milan Looijer bij Almere binnen de lijnen voor Nick Mulders. Almere kreeg meer grip op de wedstrijd kreeg ook een overwicht met vervolg  een kans voor Rogier Arduin maar zijn inzet werd geblokt en mocht BFC niet mopperen. BFC loerde steeds op de counter en had daar in de 58e minuut ook succes mee. Een aanval over links kwam bij Tjerk Posthuma die snoeihard uithaalde en was Roelofsen  volledig kansloos 0-1. FC Almere voerde de druk op en kregen de gasten het behoorlijk moeilijk. Na wat kansen te hebben laten liggen was het in de 78e minuut toch raak, een voorzet van Mike de Bliek werd door Lesley Vlieger fraai ingekopt 1-1. De druk wrrd nog groter maar BFC hield steeds weer stand. Door de vele overtredingen was arbiter Kamal Hajjaji genoodzaakt de gele kaart te trekken en dat overkwam Almere speler Rogier Arduin tweemaal dus was rood het vervolg. De resterende tijd bleef het spannend maar doelpunten waren ook in deze fase duur. Een mager puntje dus weer voor de Almeerders die komende dinsdag eerst Spakenburg 2  voor de beker ontmoet en zaterdag op bezoek gaat bij Geinoord Nieuwegein.

FC Almere trainer Charles Loots : “Wat inzet betreft kan ik m’n ploeg niets verwijten maar op de goede momenten onze slag slaan zat er vanmiddag niet in terwijl er kansen genoeg waren”. Ook aanvoerder Peter van Dongen vond het uiteindelijk wel een terechte uitslag: “ de kansen van zowel BFC als Almere had zomaar tot een andere uitslag kunnen leiden maar dat wij ons tekort gedaan hebben is zeker “.

Lees verder
Spannende slotfase Dames 1.
dinsdag 22-10-2019
Dames FC Almere stunten in slotfase van bekerwedstrijd 4-3. Zaterdag speelde de dames van FC Almere tegen SV Diemen ook uitkomend in de derde klasse maar andere poule voor de beker. De eerste helft was Almere de ploeg met het meeste balbezit en loerde Diemen op de counter. Dit leverde Almere een aantal kansen op maar het vizier stond nog niet op scherp. In de 36ste minuut was het Thashanya Suart die op snelheid de verdediging van Diemen achter zich liet en Saskia Vermeulen een kans gaf op de 1-0 deze aarzelde niet en ronde bekwaam af. Direct na de rust was het wederom Thashanya Suart die de verdeling te snel af was haar schot werd nog gestopt maar Geneva Neslo was goed meegelopen en schoot de rebound beheerst in 2-0.. Dit was het sein voor Diemen om vol op de aanval te spelen wat na vijf minuten resulteerde in de 2-1, een vrij schop ging via de handen van de keepster van Almere het doel in. In de 58e  minuut geklungel achterin bij Almere waar de spits van Diemen alert op regeerde en de 2-2 maakte. Almere kon op dat moment niet veel meer doen dan tegenhouden. In de 72e  minuut was het wederom de spits van Diemen die een vrije trap op schitterende wijze binnenschoot 2-3. Op dat moment gaven weinigen nog iets voor de kansen van Almere echter de dames rechtte hun rug en gaven vol gas in een alles of niets offensief. Dit werd 2 minuten voor tijd beloond door een doelpunt van Saskia Vermeulen die een door de keepster niet goed verwerkte bal binnenwerkte 3-3. Alle toeschouwers en ook de trainers dachten al aan strafschoppen maar aanvoerdster Juanita Dollard die in de laatste minuut de bal kreeg op middenveld en van 25 meter de bal over de keepster in het doel joeg 4-3. Hierna was het in de extra tijd alleen een kwestie van tegenhouden en volgde een geweldige ontlading na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Makdan. Al met al een gelukkige overwinning na een niet al te beste wedstrijd van Almere. Volgende week wacht in Veenendaal koploper GVVV voor de competitie.

Dames FC Almere stunten in slotfase van bekerwedstrijd 4-3.

Zaterdag speelde de dames van FC Almere tegen SV Diemen ook uitkomend in de derde klasse maar andere poule voor de beker. De eerste helft was Almere de ploeg met het meeste balbezit en loerde Diemen op de counter. Dit leverde Almere een aantal kansen op maar het vizier stond nog niet op scherp. In de 36ste minuut was het Thashanya Suart die op snelheid de verdediging van Diemen achter zich liet en Saskia Vermeulen een kans gaf op de 1-0 deze aarzelde niet en ronde bekwaam af.

Direct na de rust was het wederom Thashanya Suart die de verdeling te snel af was haar schot werd nog gestopt maar Geneva Neslo was goed meegelopen en schoot de rebound beheerst in 2-0.. Dit was het sein voor Diemen om vol op de aanval te spelen wat na vijf minuten resulteerde in de 2-1, een vrij schop ging via de handen van de keepster van Almere het doel in. In de 58e  minuut geklungel achterin bij Almere waar de spits van Diemen alert op regeerde en de 2-2 maakte. Almere kon op dat moment niet veel meer doen dan tegenhouden. In de 72e  minuut was het wederom de spits van Diemen die een vrije trap op schitterende wijze binnenschoot 2-3.

Op dat moment gaven weinigen nog iets voor de kansen van Almere echter de dames rechtte hun rug en gaven vol gas in een alles of niets offensief. Dit werd 2 minuten voor tijd beloond door een doelpunt van Saskia Vermeulen die een door de keepster niet goed verwerkte bal binnenwerkte 3-3. Alle toeschouwers en ook de trainers dachten al aan strafschoppen maar aanvoerdster Juanita Dollard die in de laatste minuut de bal kreeg op middenveld en van 25 meter de bal over de keepster in het doel joeg 4-3. Hierna was het in de extra tijd alleen een kwestie van tegenhouden en volgde een geweldige ontlading na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Makdan. Al met al een gelukkige overwinning na een niet al te beste wedstrijd van Almere.

Volgende week wacht in Veenendaal koploper GVVV voor de competitie.

Lees verder
Vette winst voor Almere vrouwen1.
dinsdag 15-10-2019
FC Almere vrouwen pakken de eerste winst!  Zaterdag speelde de dames tegen DOVO deze hadden vorige week hun eerste wedstrijd gewonnen. Almere liep eenvoudig over deze ploeg heen en stond er na negentig minuten een 7-0 eindstand op het scorebord. Vanaf de start nam FC Almere het heft in handen en zette de tegenstander vast op eigen helft. Na wat kleine kansjes was het in de twaalfde minuut Jaimy Rooze die een mooie actie op rechts afsloot met een perfecte voorzet op spits Thashanya Suart die bij de eerste paal de 1–0 inkopte. Dit was het sein voor de spits van Almere om een hattrick op het scorebord te zetten. In de 14de minuut een scrimmage voor het doel en vanuit de draai scoorde zij de 2–0 en vier minuten later was de hattrick compleet. Een voorzet van Geneva Neslo werd beheerst binnen getikt 3-0. In de 25e minuut een corner van Elianne Wijkhuizen die door de inlopende Saskia Vermeulen mooi werd ingekopt 4-0. Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer, de kleine kansjes die er nog kwamen werden door de zeer jeugdige keepster van DOVO netjes verwerkt. In de tweede helft ging Almere door met aanvallen echter duurde het tot de 65ste minuut alvorens er weer werd gescoord Genevan Neslo wist de bal terug te leggen op Samantha Versteeg die droog en hard uithaalde 5-0. Even later het mooiste doelpunt van de wedstrijd, een vrije trap net buiten de zestien werd door Saskia Vermeulen schitterend in de verre kruising geschoten 6-0. Hierna was het kort voor tijd wederom Saskia Vermeulen die geknoei in de verdediging van DOVO afstrafte en zo ook haar derde doelpunt maakte en de eindstand van 7–0 op het scorebord zette. Een mooi resultaat voor de ploeg van Peter Kruithof en Dick Bockweg. Volgende week spelen de dames voor de beker tegen SV Diemen om 12.00 uur op sportpark de Marken.

FC Almere vrouwen pakken de eerste winst!

 Zaterdag speelde de dames tegen DOVO deze hadden vorige week hun eerste wedstrijd gewonnen. Almere liep eenvoudig over deze ploeg heen en stond er na negentig minuten een 7-0 eindstand op het scorebord.

Vanaf de start nam FC Almere het heft in handen en zette de tegenstander vast op eigen helft. Na wat kleine kansjes was het in de twaalfde minuut Jaimy Rooze die een mooie actie op rechts afsloot met een perfecte voorzet op spits Thashanya Suart die bij de eerste paal de 1–0 inkopte. Dit was het sein voor de spits van Almere om een hattrick op het scorebord te zetten. In de 14de minuut een scrimmage voor het doel en vanuit de draai scoorde zij de 2–0 en vier minuten later was de hattrick compleet. Een voorzet van Geneva Neslo werd beheerst binnen getikt 3-0. In de 25e minuut een corner van Elianne Wijkhuizen die door de inlopende Saskia Vermeulen mooi werd ingekopt 4-0. Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer, de kleine kansjes die er nog kwamen werden door de zeer jeugdige keepster van DOVO netjes verwerkt.

In de tweede helft ging Almere door met aanvallen echter duurde het tot de 65ste minuut alvorens er weer werd gescoord Genevan Neslo wist de bal terug te leggen op Samantha Versteeg die droog en hard uithaalde 5-0.

Even later het mooiste doelpunt van de wedstrijd, een vrije trap net buiten de zestien werd door Saskia Vermeulen schitterend in de verre kruising geschoten 6-0. Hierna was het kort voor tijd wederom Saskia Vermeulen die geknoei in de verdediging van DOVO afstrafte en zo ook haar derde doelpunt maakte en de eindstand van 7–0 op het scorebord zette. Een mooi resultaat voor de ploeg van Peter Kruithof en Dick Bockweg.

Volgende week spelen de dames voor de beker tegen SV Diemen om 12.00 uur op sportpark de Marken.

Lees verder
Schamel puntje voor zaterdag 1
maandag 14-10-2019
In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich niet volledig kunnen herstellen van de vorige week geleden nederlaag bij IJFC. De ploeg van coach Charles Loots ging vol vertrouwen de wedstrijd tegen De Meern in maar kon het duel niet winnend afsluiten. In de beginfase twee ploegen die aanvallend waren ingesteld en FC Almere meer balbezit had. Beiden ploegen speelden met diverse invallers door blessures, FC Almere kon daardoor vaak niet een stempel op het duel drukken. Nadat men eerst een poging op de lat zag belanden werd er in de 20e minuut ook nog een goal van Tjeerd Hof afgekeurd. De Meern herpakte zich hierna goed en kwam nu sterk terug en was meer voor het doel van Almere doelman Gijs Roelofsen te vinden maar kon de sterk keepende goalie van Almere niet verschalken. In de 23e minuut was het wel raak voor de thuisclub toen Tom Gentenaar uit een mooie aanval de 1-0 kon inschieten. FC Almere had snel het antwoord klaar maar een schot van Barry Smitz belandde in het zijnet. Het bleef een aardig duel met twee ploegen met veel inzet. In de 32e minuut kreeg FC Almere wel loon naar werken toen een mooie aanval over links bij Jerryl Korthuis belandde en zijn strakke voorzet te veel was voor verdediger Trevor Mulders die z’n eigen doelman knullig passeerde 1-1. Hierna kreeg Almere nog diverse vrije schoppen maar een doelpunt leverde dat niet op. Na de hervatting kreeg De Meern meer grip op het duel maar niet veel later domineerde de gasten het duel. Wel kreeg Almere-goalie Roelofsen nog een paar lastige schoten te verwerken maar aan de andere kant was Almere dicht bij een treffer en mocht de thuisclub niet mopperen bij een vrije schop van Peter van Dongen die knap tot hoekschop werd verwerkt door Martin Smorenburg. De wedstrijd kon nog steeds twee kanten op maar gezien het betere spel van FC Almere zou men de winst naar zich toe moeten trekken maar toen vlak voor tijd de thuisclub nog een 100% kans kreeg en knullig om zeep hielp was uiteindelijk de uitslag wel terechte. Mitchel Smit van Almere kreeg behoorlijk wat tikken te verwerken deze wedstrijd maar vond wel dat zijn ploeg een nipte overwinning verdiend had: “De eerste helft een keer op de lat maar ook in de tweede helft hadden we moeten scoren”. FC Almere-coach Charles Loots: “Een 0-2 voorsprong met de rust zat er zeker in maar we leden soms toch weer te veel balverlies en daar speelde de Meern goed op in maar een kleine winst zou uiteindelijk wel verdiend zijn geweest”.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich niet volledig kunnen herstellen van de vorige week geleden nederlaag bij IJFC.

De ploeg van coach Charles Loots ging vol vertrouwen de wedstrijd tegen De Meern in maar kon het duel niet winnend afsluiten.

In de beginfase twee ploegen die aanvallend waren ingesteld en FC Almere meer balbezit had. Beiden ploegen speelden met diverse invallers door blessures, FC Almere kon daardoor vaak niet een stempel op het duel drukken. Nadat men eerst een poging op de lat zag belanden werd er in de 20e minuut ook nog een goal van Tjeerd Hof afgekeurd. De Meern herpakte zich hierna goed en kwam nu sterk terug en was meer voor het doel van Almere doelman Gijs Roelofsen te vinden maar kon de sterk keepende goalie van Almere niet verschalken. In de 23e minuut was het wel raak voor de thuisclub toen Tom Gentenaar uit een mooie aanval de 1-0 kon inschieten. FC Almere had snel het antwoord klaar maar een schot van Barry Smitz belandde in het zijnet. Het bleef een aardig duel met twee ploegen met veel inzet. In de 32e minuut kreeg FC Almere wel loon naar werken toen een mooie aanval over links bij Jerryl Korthuis belandde en zijn strakke voorzet te veel was voor verdediger Trevor Mulders die z’n eigen doelman knullig passeerde 1-1. Hierna kreeg Almere nog diverse vrije schoppen maar een doelpunt leverde dat niet op.

Na de hervatting kreeg De Meern meer grip op het duel maar niet veel later domineerde de gasten het duel. Wel kreeg Almere-goalie Roelofsen nog een paar lastige schoten te verwerken maar aan de andere kant was Almere dicht bij een treffer en mocht de thuisclub niet mopperen bij een vrije schop van Peter van Dongen die knap tot hoekschop werd verwerkt door Martin Smorenburg. De wedstrijd kon nog steeds twee kanten op maar gezien het betere spel van FC Almere zou men de winst naar zich toe moeten trekken maar toen vlak voor tijd de thuisclub nog een 100% kans kreeg en knullig om zeep hielp was uiteindelijk de uitslag wel terechte.

Mitchel Smit van Almere kreeg behoorlijk wat tikken te verwerken deze wedstrijd maar vond wel dat zijn ploeg een nipte overwinning verdiend had: “De eerste helft een keer op de lat maar ook in de tweede helft hadden we moeten scoren”.

FC Almere-coach Charles Loots: “Een 0-2 voorsprong met de rust zat er zeker in maar we leden soms toch weer te veel balverlies en daar speelde de Meern goed op in maar een kleine winst zou uiteindelijk wel verdiend zijn geweest”.

Lees verder
Onverwacht verlies zaterdag 1.
zondag 06-10-2019
Hekkensluiter IJFC verrast FC Almere met nederlaag 2-0. In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich laten foppen door IJFC. De IJsselsteinse ploeg was nog puntloos en was er op gebrand om de eerste thuisoverwinning te behalen. FC Almere wilde uiteraard ook voor de winst gaan maar kwam deze middag bedrogen uit. Een fikse tegenvaller voor de ploeg van Charles Loots die teleurgesteld reageerde: “De eerste tien minuten hadden we zeker het beste van het spel maar vergeten gewoon te scoren”. IJFC met een grote dosis fysieke kracht maakte het de Almeerders het de eerste helft bijzonder moeilijk maar de kansen waren wel voor de gasten. De ruststand leek met 0-0 in te gaan maar net voor de rust kwam de thuisploeg gelukkig op 1-0 en leek er voor Almere geen vuiltje aan de lucht. Na de rust zou het rechtgetrokken moeten worden. Na de rust wat wissels bij Almere om nog meer druk te kunnen zetten op de defensie bij de thuisclub. Dat lukte gedeeltelijk wel maar de scherpte was er niet en kreeg IJFC weer meer grip op de wedstrijd met als gevolg de tweede tegentreffer voor FC Almere. De ploeg liep achter de feiten aan en moest nu vol aan de bak om minstens nog een punt weg te halen. Het bleef matig acteren en de thuisclub vaarde daar immers wel bij. FC Almere trainer Charles Loots: “ Ik begfijp niets van zm’n ploeg waar veel kwaliteit in zit maar vreemd genoeg er nog niet uit komt. We zullen uit een ander vaatje moeten gaan tappen”: aldus Loots. Ook FC Almere aanvoerder Peter van Dongen vond het een raadsel dat de simpelste ballen niet aankwamen: “ Het komt er maar niet uit en dat moet snel veranderen willen we straks toch nog een rol kunnen spelen”. Foto: Trainer Charles Loots heeft z'n bedenkingen en zal zijn manschappen ongetwijfeld weer op scherp zetten. Komende wedstrijd gaat FC Almere op bezoek bij vv de Meern.

Hekkensluiter IJFC verrast FC Almere met nederlaag 2-0.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich laten foppen door IJFC. De IJsselsteinse ploeg was nog puntloos en was er op gebrand om de eerste thuisoverwinning te behalen. FC Almere wilde uiteraard ook voor de winst gaan maar kwam deze middag bedrogen uit. Een fikse tegenvaller voor de ploeg van Charles Loots die teleurgesteld reageerde: “De eerste tien minuten hadden we zeker het beste van het spel maar vergeten gewoon te scoren”. IJFC met een grote dosis fysieke kracht maakte het de Almeerders het de eerste helft bijzonder moeilijk maar de kansen waren wel voor de gasten. De ruststand leek met 0-0 in te gaan maar net voor de rust kwam de thuisploeg gelukkig op 1-0 en leek er voor Almere geen vuiltje aan de lucht. Na de rust zou het rechtgetrokken moeten worden.

Na de rust wat wissels bij Almere om nog meer druk te kunnen zetten op de defensie bij de thuisclub. Dat lukte gedeeltelijk wel maar de scherpte was er niet en kreeg IJFC weer meer grip op de wedstrijd met als gevolg de tweede tegentreffer voor FC Almere. De ploeg liep achter de feiten aan en moest nu vol aan de bak om minstens nog een punt weg te halen. Het bleef matig acteren en de thuisclub vaarde daar immers wel bij.

FC Almere trainer Charles Loots: “ Ik begfijp niets van zm’n ploeg waar veel kwaliteit in zit maar vreemd genoeg er nog niet uit komt. We zullen uit een ander vaatje moeten gaan tappen”: aldus Loots. Ook FC Almere aanvoerder Peter van Dongen vond het een raadsel dat de simpelste ballen niet aankwamen: “ Het komt er maar niet uit en dat moet snel veranderen willen we straks toch nog een rol kunnen spelen”.

Foto: Trainer Charles Loots heeft z'n bedenkingen en zal zijn manschappen ongetwijfeld weer op scherp zetten.

Komende wedstrijd gaat FC Almere op bezoek bij vv de Meern.

Lees verder
Nipte nederlaag Almere dames
maandag 30-09-2019
 Onnodige nederlaag FC Almere vrouwen.   Het vrouwenteam van FC Almere moest jl zaterdag een onnodige nederlaag incasseren. De ploeg van coach Peter Kruithof speelde niet slecht maar tegenstander FC Driebergen was effectiever met het benutten van de kansen. Mede door wat pech moest men genoegen nemen met een 1-2 nederlaag Vanaf het begin zette Almere de tegenstander onder druk, wat direct in een aantal kleine kansen resulteerde.In de 17de minuut een uitval van Driebergen waarbij de spits goed doorging. Een overtreding ingezet buiten de zestien waarop de spits goed anticipeerde en doorliep het zestienmeter gebied in en zich daar liet vallen. De scheidsrechter vond dit een strafschop, deze werd goed ingeschoten echter prachtig gestopt door keepster Elisa Ekkelenkamp. Hierop volgde een corner op het doel van Almere die niet goed werd weggewerkt en scoorde een speelster van Driebergen van dichtbij de 0-1.  Almere was hiervan even van slag waarvan Driebergen vier minuten later direct profiteerde. Een speelster op het middenveld kreeg de bal maar er werd niet goed uitgestapt waarna zij van 20 meter hard en laag het net wist te vinden 0-2. Hierna herpakte Almere zich en begon met een offensief. Wat in de 39ste minuut resulteerde in de 1–2 van Esmeralda de Vlugt die een voorzet van Geneva Neslo verlengde en door Thashanya Suart na goed doorzetten werd ingekopt. 1-2. Na de rust deed Almere alles wat binnen hun mogelijkheden lag om de achterstand weg te werken maar heel veel pech en ongelukkige momenten leiden niet tot de gelijkmaker. Driebergen hield hierna knap stand en gaf de voorsprong niet meer weg. Volgende week geen wedstrijd door het oneven aantal teams in de poule. Over twee weken kan men revanche nemen in de thuiswedstrijd tegen DOVO.

Onnodige nederlaag FC Almere vrouwen.

 

Het vrouwenteam van FC Almere moest jl zaterdag een onnodige nederlaag incasseren. De ploeg van coach Peter Kruithof speelde niet slecht maar tegenstander FC Driebergen was effectiever met het benutten van de kansen. Mede door wat pech moest men genoegen nemen met een 1-2 nederlaag

Vanaf het begin zette Almere de tegenstander onder druk, wat direct in een aantal kleine kansen resulteerde.In de 17de minuut een uitval van Driebergen waarbij de spits goed doorging. Een overtreding ingezet buiten de zestien waarop de spits goed anticipeerde en doorliep het zestienmeter gebied in en zich daar liet vallen. De scheidsrechter vond dit een strafschop, deze werd goed ingeschoten echter prachtig gestopt door keepster Elisa Ekkelenkamp. Hierop volgde een corner op het doel van Almere die niet goed werd weggewerkt en scoorde een speelster van Driebergen van dichtbij de 0-1.

 Almere was hiervan even van slag waarvan Driebergen vier minuten later direct profiteerde. Een speelster op het middenveld kreeg de bal maar er werd niet goed uitgestapt waarna zij van 20 meter hard en laag het net wist te vinden 0-2. Hierna herpakte Almere zich en begon met een offensief. Wat in de 39ste minuut resulteerde in de 1–2 van Esmeralda de Vlugt die een voorzet van Geneva Neslo verlengde en door Thashanya Suart na goed doorzetten werd ingekopt. 1-2.

Na de rust deed Almere alles wat binnen hun mogelijkheden lag om de achterstand weg te werken maar heel veel pech en ongelukkige momenten leiden niet tot de gelijkmaker. Driebergen hield hierna knap stand en gaf de voorsprong niet meer weg.

Volgende week geen wedstrijd door het oneven aantal teams in de poule. Over twee weken kan men revanche nemen in de thuiswedstrijd tegen DOVO.

Lees verder
Eerste thuiszege voor FC Almere.
zondag 29-09-2019
Eerste winst FC Almere geeft vertrouwen na matige start.  Op sportpark de Marken heeft FC Almere in de zaterdag tweede klasse B de eerste overwinning van het seizoen geboekt op SC Nieuwland. De thuisploeg was deze middag wel de betere maar mocht in de slotfase niet mopperen dat de gasten slordig met de kansen omgingen. De ploeg van trainer Charles Loots ging fanatiek van start maar Nieuwland dat ook nog zonder punten was wilde ook graag verrassen in Almere. Trainer Ernst Kraak van de gasten had zijn manschappen opdracht gegeven de thuisploeg weinig ruimte te geven.  In de derde minuut stak daar FC Almere al een stokje voor en wist men via Douwe Willemars na een mooie combinatie met Peter van Dongen de 1-0 te scoren. De gasten lieten zich in deze fase niet wegspelen en kwamen in de 12e minuut in scoringspositie maar Almere-doelman Gijs Roelofsen doorzag het gevaar. Almere was de eerste helft zeker de betere ploeg maar kon dit niet in goals uitdrukken, wel was Willemars dicht bij de 2-0 maar zijn kopbal op aangeven van Mike de Blieck ging echter over. De wedstrijd werd nu feller en de scheidsrechter moest herhaaldelijk handelend optreden, gevolg een  gele kaart voor Almeerder Mitchel Smit. FC Almere bleef wel de betere ploeg maar er werd zeer slordig omgegaan met de ruimte die er was om Nieuwland nog voor de rust op ruime achterstand te zetten. In het tweede bedrijf had in eerste instantie FC Almere de zaak in handen maar kon niet de kansen benutten. Toen Jamil Moestalam in het veld kwam leek de ploeg een betere fase in te gaan. Een vrije schop leek de Almeerders goed te doen en Aramez Poepon de vrije schop omzette in een doelpunt 2-0. Direct hierna gingen de gasten vol op de aanval spelen en had de thuisclub hier veel moeite mee. Het spel werd onzorgvuldiger en gaf Nieuwland de kans om de aansluiter te scoren en dat gebeurde ook. Een aanval kwam wat gelukkig voor het Almere doel en met een “klutsbal” kon Tarkan Gokalp de aansluiter scoren. In de slotfase had Almere de stand door Willemars en De Blieck uit moeten bouwen maar vlak voor tijd had het ook zomaar 2-2 kunnen zijn maar Hazelaar zag zijn inzet gekeerd. FC Almere trainer Charles Loots was niet tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg maar vond het wel lekker dat de punten in Almere bleven. Collega trainer Ernst Kraak vond dat zijn ploeg gezien de tweede helft wel een punt verdiend had maar zag ook wel dat Almere voor de rust toe had moeten slaan. FC Almere aanvoerder Peter van Dongen: “We speelden niet onze beste wedstrijd,  we gingen vaak te slordig met ons balbezit om en daar zullen we de komende wedstrijd aan moeten werken om dat te verbeteren”. foto boven: Martin Bakker.

Eerste winst FC Almere geeft vertrouwen na matige start. 

Op sportpark de Marken heeft FC Almere in de zaterdag tweede klasse B de eerste overwinning van het seizoen geboekt op SC Nieuwland. De thuisploeg was deze middag wel de betere maar mocht in de slotfase niet mopperen dat de gasten slordig met de kansen omgingen.

De ploeg van trainer Charles Loots ging fanatiek van start maar Nieuwland dat ook nog zonder punten was wilde ook graag verrassen in Almere. Trainer Ernst Kraak van de gasten had zijn manschappen opdracht gegeven de thuisploeg weinig ruimte te geven.  In de derde minuut stak daar FC Almere al een stokje voor en wist men via Douwe Willemars na een mooie combinatie met Peter van Dongen de 1-0 te scoren. De gasten lieten zich in deze fase niet wegspelen en kwamen in de 12e minuut in scoringspositie maar Almere-doelman Gijs Roelofsen doorzag het gevaar. Almere was de eerste helft zeker de betere ploeg maar kon dit niet in goals uitdrukken, wel was Willemars dicht bij de 2-0 maar zijn kopbal op aangeven van Mike de Blieck ging echter over. De wedstrijd werd nu feller en de scheidsrechter moest herhaaldelijk handelend optreden, gevolg een  gele kaart voor Almeerder Mitchel Smit. FC Almere bleef wel de betere ploeg maar er werd zeer slordig omgegaan met de ruimte die er was om Nieuwland nog voor de rust op ruime achterstand te zetten.

In het tweede bedrijf had in eerste instantie FC Almere de zaak in handen maar kon niet de kansen benutten. Toen Jamil Moestalam in het veld kwam leek de ploeg een betere fase in te gaan. Een vrije schop leek de Almeerders goed te doen en Aramez Poepon de vrije schop omzette in een doelpunt 2-0. Direct hierna gingen de gasten vol op de aanval spelen en had de thuisclub hier veel moeite mee. Het spel werd onzorgvuldiger en gaf Nieuwland de kans om de aansluiter te scoren en dat gebeurde ook. Een aanval kwam wat gelukkig voor het Almere doel en met een “klutsbal” kon Tarkan Gokalp de aansluiter scoren. In de slotfase had Almere de stand door Willemars en De Blieck uit moeten bouwen maar vlak voor tijd had het ook zomaar 2-2 kunnen zijn maar Hazelaar zag zijn inzet gekeerd.

FC Almere trainer Charles Loots was niet tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg maar vond het wel lekker dat de punten in Almere bleven. Collega trainer Ernst Kraak vond dat zijn ploeg gezien de tweede helft wel een punt verdiend had maar zag ook wel dat Almere voor de rust toe had moeten slaan. FC Almere aanvoerder Peter van Dongen: “We speelden niet onze beste wedstrijd,  we gingen vaak te slordig met ons balbezit om en daar zullen we de komende wedstrijd aan moeten werken om dat te verbeteren”.

foto boven: Martin Bakker.

Lees verder
Vrouwen FC Almere in mooie presentatie pakken gestoken.
vrijdag 27-09-2019
Vrienden van FC Almere damesteam kleden hun favorieten. Het vrouwenteam van de club uit Almere-Haven is fraai in het nieuw gestoken. Vrienden die op initiatief van coach Peter Kruithof geld schonken maakte het mogelijk om de fraaie presentatiepakken te bekostigen. Mooi gebaar wat de dames zeker zal stimuleren om nog beter te gaan presteren. Donderdagavond was het zover en waren de dames zeer vereerd en dankten de mensen die zich hier sterk voor gemaakt hadden. Op de foto van FC Almere toonde de ploeg hun nieuwe outfit.

Vrienden van FC Almere damesteam kleden hun favorieten.

Het vrouwenteam van de club uit Almere-Haven is fraai in het nieuw gestoken. Vrienden die op initiatief van coach Peter Kruithof geld schonken maakte het mogelijk om de fraaie presentatiepakken te bekostigen. Mooi gebaar wat de dames zeker zal stimuleren om nog beter te gaan presteren. Donderdagavond was het zover en waren de dames zeer vereerd en dankten de mensen die zich hier sterk voor gemaakt hadden.

Op de foto van FC Almere toonde de ploeg hun nieuwe outfit.

Lees verder
Slechte start Almere bij Victoria.
zondag 22-09-2019
Victoria laat FC Almere tweede helft in het zand bijten (2-1). Het is FC Almere in het eerste kompetitie duel niet gelukt om in de uitwedstrijd bij Victoria drie punten weg te halen. Sterker nog de ploeg van trainer Charles Loots moest uiteindelijk met een nipte nederlaag genoegen nemen. FC Almere moest wel wat gehavend aantreden door de blessure van Amarez Poepon en ook was Gary Bouwmeester nog niet van de partij vanwege vakantie. Beiden ploegen speelden vanaf de aftrap volop op de aanval en dat deed de beginfase goed. De thuisclub kreeg in de 8e minuut de eerste hoekschop maar deed daar niets mee. In de 12e minuut kreeg Almere een vrije schop maar de inzet van Peter van Dongen ging echter naast het doel van Daniel van Veen. FC Almere werd sterker en had met meer overleg afstand kunnen nemen in deze fase maar men moest wachten tot de 30e minuut toen een  aanval van via een mooie combinatie beheerst werd afgerond door Jerryl Korthuis (0-1). Niet veel later ook nog meer kansen om de thuisploeg op grotere afstand te zetten maar slordigheid was troef bij Almere. Victoria kreeg wat meer grip op het duel en verscheen nu af en toe voor doelman Gijs Roelofsen maar de goalie bleek in uitstekende vorm en redde diverse keren. Net voor de rust moest hij dan toch zwichten toen de bal knullig op het middenveld werd ingeleverd en Victoria daar optimaal gebruik van maakte,op de schuiver van Ivanildo Darson van de thuisclub was Roelofsen echter kansloos (1-1).   Na de rust kwamen beiden partijen vaak in scoringspositie maar bij Almere was het goalie Gijs Roelofsen die zich onderscheidde. Aan de ander kant ging FC Almere zeer slordig met de mogelijkheden om. Dan valt er vaak aan de ander kant een doelpunt en dat gebeurde ook, een mooi combinatie waar niemand van Almere ook een been naar uit stak kwam bij Rik Langhout die fraai de 2-1 inschoot. Beide partijen wisselde nog veelvuldig en Almere lag het accent meer op de aanval maar ondanks diverse kansen scoorde de ploeg niet meer mede door de onzuiverheid.  FC Almere trainer Charles Loots was zwaar teleurgesteld. “Ik ben zeer ontevreden gezien de slecht uitgevoerde warming up in eerste instantie, dan ook nog het slechte ingrijpen in duels waar je de tegenstander steeds weer de kansen gaf om door te komen. Uiteindelijk hadden we de eerste helft het betere van het spel en hadden we wel meer moeten scoren gezien de mogelijkheden en dan krijg je vlak voor rust ook nog de gelijkmaker tegen, over de tweede helft zal ik maar niets zeggen maar komende week zal hier veel aandacht aan besteed worden”aldus de FC Almere-coach.

Victoria laat FC Almere tweede helft in het zand bijten (2-1).

Het is FC Almere in het eerste kompetitie duel niet gelukt om in de uitwedstrijd bij Victoria drie punten weg te halen. Sterker nog de ploeg van trainer Charles Loots moest uiteindelijk met een nipte nederlaag genoegen nemen. FC Almere moest wel wat gehavend aantreden door de blessure van Amarez Poepon en ook was Gary Bouwmeester nog niet van de partij vanwege vakantie.

Beiden ploegen speelden vanaf de aftrap volop op de aanval en dat deed de beginfase goed. De thuisclub kreeg in de 8e minuut de eerste hoekschop maar deed daar niets mee. In de 12e minuut kreeg Almere een vrije schop maar de inzet van Peter van Dongen ging echter naast het doel van Daniel van Veen. FC Almere werd sterker en had met meer overleg afstand kunnen nemen in deze fase maar men moest wachten tot de 30e minuut toen een  aanval van via een mooie combinatie beheerst werd afgerond door Jerryl Korthuis (0-1). Niet veel later ook nog meer kansen om de thuisploeg op grotere afstand te zetten maar slordigheid was troef bij Almere. Victoria kreeg wat meer grip op het duel en verscheen nu af en toe voor doelman Gijs Roelofsen maar de goalie bleek in uitstekende vorm en redde diverse keren. Net voor de rust moest hij dan toch zwichten toen de bal knullig op het middenveld werd ingeleverd en Victoria daar optimaal gebruik van maakte,op de schuiver van Ivanildo Darson van de thuisclub was Roelofsen echter kansloos (1-1).  

Na de rust kwamen beiden partijen vaak in scoringspositie maar bij Almere was het goalie Gijs Roelofsen die zich onderscheidde. Aan de ander kant ging FC Almere zeer slordig met de mogelijkheden om. Dan valt er vaak aan de ander kant een doelpunt en dat gebeurde ook, een mooi combinatie waar niemand van Almere ook een been naar uit stak kwam bij Rik Langhout die fraai de 2-1 inschoot. Beide partijen wisselde nog veelvuldig en Almere lag het accent meer op de aanval maar ondanks diverse kansen scoorde de ploeg niet meer mede door de onzuiverheid. 

FC Almere trainer Charles Loots was zwaar teleurgesteld. “Ik ben zeer ontevreden gezien de slecht uitgevoerde warming up in eerste instantie, dan ook nog het slechte ingrijpen in duels waar je de tegenstander steeds weer de kansen gaf om door te komen. Uiteindelijk hadden we de eerste helft het betere van het spel en hadden we wel meer moeten scoren gezien de mogelijkheden en dan krijg je vlak voor rust ook nog de gelijkmaker tegen, over de tweede helft zal ik maar niets zeggen maar komende week zal hier veel aandacht aan besteed worden”aldus de FC Almere-coach.

Lees verder
Almere dames uit de beker na monsterscore KFC
vrijdag 20-09-2019
Bekerduel FC Almere dames eindigt zonder veldverlichting… Het bekerduel tussen de dames van FC Almere en KFC begon woensdagavond met daglicht maar tien minuten voor tijd viel het kunstlicht uit en was de wedstrijd gespeeld. Slordig geval van onzorgvuldigheid vanuit de club. Jammer want een aanval van de thuisclub was kansrijk voor een doelpunt maar het uitgaan van de verlichting gooide roet in het eten. Het werd een vrij gelijkopgaand duel met wel meer mogelijkheden voor KFC. Uiteindelijk was het wel FC Almere dat scoorde, een mooie pass van Saskia Vermeulen op Juanita Dollard betekende 1-0 voor FC Almere. KFC bleef hierna wel aandringen maar zag geen kans om op gelijke hoogte te komen. Sterker nog de ploeg van coach Peter Kruithof maakte nog voor de rust 2-0. De ploeg van KFC gaf zich niet gewonnen en kwam voor de rust toch nog op 1-2 na slordig uitverdedigen aan Almere kant. In de tweede helft werd de druk zwaar op het Almere doel maar Almere keepster redde diverse keren fraai. Zo’n kwartier voor tijd was het dan wel raak en was een harde schuiver te veel voor de Almere goalie (2-2). Hierna nog een bal op de lat bij Almere maar de ploeg kwam er steeds gevaarlijker uit en had in deze fase twee grote mogelijkheden om te scoren maar dit werd niet goed uitgespeeld en kwam KFC hiermee goed weg. Vlak voor tijd nog een veel te harde charge voor het doel van Almere waar de keepster van Almere de dupe van werd en een lelijke blessure opliep. Uiteindelijk kon de wedstrijd niet uitgespeeld worden doordat het licht uitging. Er stonden toen nog tien minuten op de klok. FC Almere moet nu even de uitslag van KFC afwachten die a.s donderdag met negen goals verschil moet winnen om door te gaan in de beker.  P.S. Inmiddels is de wedstrijd van KFC gespeeld en gaan zij door in de bekercompetitie door een forse overwinning.

Bekerduel FC Almere dames eindigt zonder veldverlichting…

Het bekerduel tussen de dames van FC Almere en KFC begon woensdagavond met daglicht maar tien minuten voor tijd viel het kunstlicht uit en was de wedstrijd gespeeld. Slordig geval van onzorgvuldigheid vanuit de club. Jammer want een aanval van de thuisclub was kansrijk voor een doelpunt maar het uitgaan van de verlichting gooide roet in het eten.

Het werd een vrij gelijkopgaand duel met wel meer mogelijkheden voor KFC. Uiteindelijk was het wel FC Almere dat scoorde, een mooie pass van Saskia Vermeulen op Juanita Dollard betekende 1-0 voor FC Almere. KFC bleef hierna wel aandringen maar zag geen kans om op gelijke hoogte te komen. Sterker nog de ploeg van coach Peter Kruithof maakte nog voor de rust 2-0. De ploeg van KFC gaf zich niet gewonnen en kwam voor de rust toch nog op 1-2 na slordig uitverdedigen aan Almere kant.

In de tweede helft werd de druk zwaar op het Almere doel maar Almere keepster redde diverse keren fraai. Zo’n kwartier voor tijd was het dan wel raak en was een harde schuiver te veel voor de Almere goalie (2-2). Hierna nog een bal op de lat bij Almere maar de ploeg kwam er steeds gevaarlijker uit en had in deze fase twee grote mogelijkheden om te scoren maar dit werd niet goed uitgespeeld en kwam KFC hiermee goed weg. Vlak voor tijd nog een veel te harde charge voor het doel van Almere waar de keepster van Almere de dupe van werd en een lelijke blessure opliep. Uiteindelijk kon de wedstrijd niet uitgespeeld worden doordat het licht uitging. Er stonden toen nog tien minuten op de klok.

FC Almere moet nu even de uitslag van KFC afwachten die a.s donderdag met negen goals verschil moet winnen om door te gaan in de beker.  P.S. Inmiddels is de wedstrijd van KFC gespeeld en gaan zij door in de bekercompetitie door een forse overwinning.

Lees verder
Almere ronde verder in de beker.
zondag 15-09-2019
FC Almere na remise ronde verder in de beker. Op het schitterende sportcomplex van vv Hierden heeft FC Almere de  volgende ronde van de districtsbeker weten te halen. De tweede klasser had aan een punt genoeg terwijl eersteklasser Hierden moest winnen om Almere voorbij te gaan in de stand.  Het werd een wedstrijd die het aankijken zeker waard was, de thuisclub begon goed maar zag vaak de aanvalsopzet onderbroken door de Almeerse ploeg. Wel was FC Almere wel de ploeg die de eerste hoekschop mocht nemen maar dat leverde echter niets op. Hierden met veel karakter in de ploeg kwam in de 8e minuut gevaarlijk door maar Almere-goalie Gijs Roelofsen greep goed in. Aan de andere kant gebeurde eigenlijk hetzelfde, Peter van Dongen stuurde Jamil Moestalam weg en deze leek te gaan scoren maar hier was de doelman van Hierden de baas. Na zo’n 15 minuten spel kwamen er meer kansen maar zowel Hierden als Almere waren slordig in de afronding. Wel was Barry Smitz van Almere dicht bij een treffer maar zijn inzet verdween naast het doel. In de 19e minuut was de thuisclub wel succesvol toen een vrije schop in tweede instantie door Stafan Jansen onhoudbaar werd ingeschoten 1-0. Tot aan de rust waren beiden partijen goed aan elkaar gewaagd en bleef het voor de rust bij deze stand. Twee onveranderde ploegen begonnen aan de tweede helft en bij FC Almere was te zien dat men snel op gelijke hoogte wilde komen. Jammer was dat Mike de Blieck na goed werk van Rogier Arduin hiervoor de kans had maar deze kans ging echter hoog over het doel van de thuisclub. Nadat Hierden weer bij de les was kwam in de 58e minuut dan toch de verdiende gelijkmaker. Rogier Arduin strafte een slordigheidje bij de thuisclub beheerst af 1-1. Hierna beheerste FC Almere grotendeels de wedstrijd maar gescoord werd er niet meer. Uiteindelijk had Almere deze middag meer goals moeten maken maar het vizier stond niet altijd op scherp. Beiden trainers wisselde nog diverse spelers maar dit resulteerde niet in meer goals. De 1-1 uitslag was voor FC Almere gunstiger  dan voor Hierden.  Na de 3-3 bij Batavia’90 tegen Huizen wist Almere dat het door ging in de beker. FC Almere aanvoerder Peter van Dongen vond gezien de tweede helft dat zijn team deze middag zeker had moeten winnen. Van Dongen: “De opzet om de tegenstander direct flink onder druk te zetten lukte niet altijd maar in de tweede helft waren we de bovenliggende partij en kunnen we het ons zelf kwalijk nemen dat we toen te weinig gescoord hebben een 3-1 overwinning had zeker niet misstaan ” vond de aanvoerder. Komende zaterdag wacht het eerste kompetitie duel tegen het Hilversumse Victoria.

FC Almere na remise ronde verder in de beker.

Op het schitterende sportcomplex van vv Hierden heeft FC Almere de  volgende ronde van de districtsbeker weten te halen. De tweede klasser had aan een punt genoeg terwijl eersteklasser Hierden moest winnen om Almere voorbij te gaan in de stand. 

Het werd een wedstrijd die het aankijken zeker waard was, de thuisclub begon goed maar zag vaak de aanvalsopzet onderbroken door de Almeerse ploeg. Wel was FC Almere wel de ploeg die de eerste hoekschop mocht nemen maar dat leverde echter niets op. Hierden met veel karakter in de ploeg kwam in de 8e minuut gevaarlijk door maar Almere-goalie Gijs Roelofsen greep goed in. Aan de andere kant gebeurde eigenlijk hetzelfde, Peter van Dongen stuurde Jamil Moestalam weg en deze leek te gaan scoren maar hier was de doelman van Hierden de baas. Na zo’n 15 minuten spel kwamen er meer kansen maar zowel Hierden als Almere waren slordig in de afronding. Wel was Barry Smitz van Almere dicht bij een treffer maar zijn inzet verdween naast het doel. In de 19e minuut was de thuisclub wel succesvol toen een vrije schop in tweede instantie door Stafan Jansen onhoudbaar werd ingeschoten 1-0. Tot aan de rust waren beiden partijen goed aan elkaar gewaagd en bleef het voor de rust bij deze stand.

Twee onveranderde ploegen begonnen aan de tweede helft en bij FC Almere was te zien dat men snel op gelijke hoogte wilde komen. Jammer was dat Mike de Blieck na goed werk van Rogier Arduin hiervoor de kans had maar deze kans ging echter hoog over het doel van de thuisclub. Nadat Hierden weer bij de les was kwam in de 58e minuut dan toch de verdiende gelijkmaker. Rogier Arduin strafte een slordigheidje bij de thuisclub beheerst af 1-1. Hierna beheerste FC Almere grotendeels de wedstrijd maar gescoord werd er niet meer. Uiteindelijk had Almere deze middag meer goals moeten maken maar het vizier stond niet altijd op scherp. Beiden trainers wisselde nog diverse spelers maar dit resulteerde niet in meer goals. De 1-1 uitslag was voor FC Almere gunstiger  dan voor Hierden.  Na de 3-3 bij Batavia’90 tegen Huizen wist Almere dat het door ging in de beker.

FC Almere aanvoerder Peter van Dongen vond gezien de tweede helft dat zijn team deze middag zeker had moeten winnen. Van Dongen: “De opzet om de tegenstander direct flink onder druk te zetten lukte niet altijd maar in de tweede helft waren we de bovenliggende partij en kunnen we het ons zelf kwalijk nemen dat we toen te weinig gescoord hebben een 3-1 overwinning had zeker niet misstaan ” vond de aanvoerder.

Komende zaterdag wacht het eerste kompetitie duel tegen het Hilversumse Victoria.

Lees verder
Geen winst FC Almere in bekerduel.
dinsdag 10-09-2019
FC Almere verliest tweede beker duel van eersteklasser Huizen. Nadat FC Almere het eerste bekerduel tegen Batavia ’90 met 2-1 had gewonnen heeft FC Almere  het duel tegen eersteklasser sv Huizen jl zaterdag niet in winst om kunnen zetten. De ploeg van Charles Loots verloor met 4-1 na een 2-0 ruststand. De eerste helft was voor de thuisploeg die aardig wat kansen kreeg en scoorden Blaauw en  Schmitz  voor de Huizer ploeg. sv Huizen bleef hierna Almere onder druk zetten maar doelman Nordin Vermeulen hield de schade nog enigszins beperkt voor zijn ploeg.  FC Almere speelde niet slecht maar kon toch niet de juiste richting vinden om tot scoren te komen. Na de rust zat FC Almere beter in de wedstrijd maar kon toch niet verhinderen dat de thuisclub nog tweemaal scoorde. Van ’t Land en Van der Veldt zorgde voor Huizen dat het verschil vier werd. FC Almere kwam hierna herhaaldelijk voor het vijandelijke doel maar was niet gelukkig in de afronding. Uiteindelijk wist men toch te scoren,  toen invaller Rogier Arduin een solo begon en diverse Huizenspelers zijn hakken liet zien en uiteindelijk prima afrondde 1-4. Er kwamen nog meer mogelijkheden maar het scoren bleef verder uit. Hier bleef het bij en kan de ploeg van Charles Loots a.s. zaterdag bij Hierden de volgende ronde veilig stellen maar een winstpartij is dan wel een must. De twee bovenste twee ploegen uit deze poel gaan verder in het bekertoernooi.

FC Almere verliest tweede beker duel van eersteklasser Huizen.

Nadat FC Almere het eerste bekerduel tegen Batavia ’90 met 2-1 had gewonnen heeft FC Almere  het duel tegen eersteklasser sv Huizen jl zaterdag niet in winst om kunnen zetten. De ploeg van Charles Loots verloor met 4-1 na een 2-0 ruststand.

De eerste helft was voor de thuisploeg die aardig wat kansen kreeg en scoorden Blaauw en  Schmitz  voor de Huizer ploeg. sv Huizen bleef hierna Almere onder druk zetten maar doelman Nordin Vermeulen hield de schade nog enigszins beperkt voor zijn ploeg.  FC Almere speelde niet slecht maar kon toch niet de juiste richting vinden om tot scoren te komen.

Na de rust zat FC Almere beter in de wedstrijd maar kon toch niet verhinderen dat de thuisclub nog tweemaal scoorde. Van ’t Land en Van der Veldt zorgde voor Huizen dat het verschil vier werd. FC Almere kwam hierna herhaaldelijk voor het vijandelijke doel maar was niet gelukkig in de afronding. Uiteindelijk wist men toch te scoren,  toen invaller Rogier Arduin een solo begon en diverse Huizenspelers zijn hakken liet zien en uiteindelijk prima afrondde 1-4. Er kwamen nog meer mogelijkheden maar het scoren bleef verder uit. Hier bleef het bij en kan de ploeg van Charles Loots a.s. zaterdag bij Hierden de volgende ronde veilig stellen maar een winstpartij is dan wel een must.

De twee bovenste twee ploegen uit deze poel gaan verder in het bekertoernooi.

Lees verder
Tweede winst Almere-dames in bekertoernooi.
maandag 09-09-2019
 FC Almere dames pakt tweede winst in bekertoernooi. (0-4). De ploeg van Peter Kruithof maakt een uitstekende start door, werd vorige week ruim gewonnen van Desto nu moest Zaandijk eraan geloven. Vanaf het begin was al duidelijk dat het niet zo’n makkelijke wedstrijd zou worden als tegen Desto. Zaandijk trok zich terug op eigen helft en probeerde met lange ballen hun spitsen in stelling te brengen. Dit resulteerde in een tweetal kansen waarvan er een door Bobbi van Hameren van de lijn moest worden gehaald. Hierna nam Almere het heft in handen wat in de 35ste minuut resulteerde in een pass van Elianne Wijkhuizen op Samantha Versteeg die van 20 meter hard uithaalde en de 0 – 1 op het bord zette. Op slag van rust een corner van Samantha Versteeg waarbij Thashanya Suart goed inliep bij de eerste paal en eerder bij de bal was dan de keepster en zo de 0 – 2 binnen kopte. Na de rust was Almere heer en meester en direct na de rust was het Wederom Thashanya Suart die op de middenlijn de bal veroverde en met een rush de verdediging voorbij ging en beheerst de 0 – 3 scoorde. Hierna nog een aantal kansen voor Almere waarvan alleen Esmeralda de Vlught er een wist te verzilveren na een een twee met Thashanya Suart. 0-4. Al met al een verdiende overwinning voor Almere. Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen KFC die een klasse hoger spelen, dit is een mooie uitdaging voor het team van trainer Peter Kruithof om te zien hoe ver ze zijn. Bijdrage: Dick Bockweg.

 FC Almere dames pakt tweede winst in bekertoernooi. (0-4).

De ploeg van Peter Kruithof maakt een uitstekende start door, werd vorige week ruim gewonnen van Desto nu moest Zaandijk eraan geloven.

Vanaf het begin was al duidelijk dat het niet zo’n makkelijke wedstrijd zou worden als tegen Desto. Zaandijk trok zich terug op eigen helft en probeerde met lange ballen hun spitsen in stelling te brengen. Dit resulteerde in een tweetal kansen waarvan er een door Bobbi van Hameren van de lijn moest worden gehaald. Hierna nam Almere het heft in handen wat in de 35ste minuut resulteerde in een pass van Elianne Wijkhuizen op Samantha Versteeg die van 20 meter hard uithaalde en de 0 – 1 op het bord zette. Op slag van rust een corner van Samantha Versteeg waarbij Thashanya Suart goed inliep bij de eerste paal en eerder bij de bal was dan de keepster en zo de 0 – 2 binnen kopte.

Na de rust was Almere heer en meester en direct na de rust was het Wederom Thashanya Suart die op de middenlijn de bal veroverde en met een rush de verdediging voorbij ging en beheerst de 0 – 3 scoorde. Hierna nog een aantal kansen voor Almere waarvan alleen Esmeralda de Vlught er een wist te verzilveren na een een twee met Thashanya Suart. 0-4. Al met al een verdiende overwinning voor Almere.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen KFC die een klasse hoger spelen, dit is een mooie uitdaging voor het team van trainer Peter Kruithof om te zien hoe ver ze zijn.

Bijdrage: Dick Bockweg.

Lees verder
Oefenwinst FC Almere tegen OSV 1-2.
zondag 18-08-2019
Op sportpark Oostzanerwerf heeft zaterdag tweede klasser OSV het oefenduel tegen FC Almere niet in winst om kunnen zetten. Het duel wat het aankijken zeker waard was gaf een vrij gelijkopgaande strijd te zien. In de eerste minuut knalde FC Almere op de lat en nog geen minuut later was het OSV dat de bal via de lat weer het veld in zag springen. Beide ploegen konden continu wisselen wat beiden trainers de kans gaf veel spelers deze middag aan het werk te zien. Zowel OSV als FC Almere lagen bij vlagen goed veldspel op de mat maar het kansen benutten was weer een ander verhaal en zo was het eerst FC Almere dat faalde maar OSV deed hier niet voor onder en miste ook aardige mogelijkheden. Bij FC Almere was het Jamil Moestalam die niet zuiver genoeg was en bij OSV liet Jesse Willems een kans liggen, dit was binnen een kwartier. Nog voor de rust had FC Almere voor kunnen staan maar Barry Smitz miste na een assist van Gary Bouwmeester. OSV kwam nu wat meer aan de bal en wist herhaaldelijk voor het doel van de gasten te verschijnen maar ook hier faalde men jammerlijk mede door het goede keepers werk van Gijs Roelofsen van FC Almere. Toch zou de thuisclub op voorsprong komen, door knullig balverlies van FC Almere was het Jesse Willemse die die Roelofsen kansloos liet 1-0. Drie minuten later had het gelijk moeten zijn maar uit een pass van Peter van Dongen miste Mike de Blieck op een haar na. Bij OSV was het Landry die op Roelofsen stuitte. Na de rust was het FC Almere dat al vrij snel een licht veldoverwicht had en ook kansen kreeg maar uit een snelle aanval werd de 1-1 afgekeurd voor buitenspel. Lang duurde het niet, en scoorde FC Almere in de 60e minuut toch de gelijkmaker, Peter van Dongen rondde een voorzet vanaf rechts keurig af 1-1. OSV kon er hierna niet zoveel tegenover zetten en kreeg Almere nog meer grip op het duel. De druk die de gasten op het doel van OSV uitvoerde werd in de 85e minuut fataal voor de thuisclub en scoorde Almere-speler Jamil Moestalam via een OSV-er de 1-2. Hier bleef het bij en was trainer Charles Loots van FC Almere het meest tevreden. “Ik heb goede dingen gezien van mijn ploeg en waren er aardig wat kansen dus hadden we meer goals moeten scoren”. OSV trainer Ron van der Velde zag zijn ploeg bij vlagen aardig voetballen, “Je kon zien dat FC Almere meer trainingsarbeid had verricht en waren vaak net even sneller met handelen, maar we hebben nog tijd genoeg om hier wat aan te doen” aldus de coach van de Amsterdammers.

Op sportpark Oostzanerwerf heeft zaterdag tweede klasser OSV het oefenduel tegen FC Almere niet in winst om kunnen zetten. Het duel wat het aankijken zeker waard was gaf een vrij gelijkopgaande strijd te zien. In de eerste minuut knalde FC Almere op de lat en nog geen minuut later was het OSV dat de bal via de lat weer het veld in zag springen. Beide ploegen konden continu wisselen wat beiden trainers de kans gaf veel spelers deze middag aan het werk te zien. Zowel OSV als FC Almere lagen bij vlagen goed veldspel op de mat maar het kansen benutten was weer een ander verhaal en zo was het eerst FC Almere dat faalde maar OSV deed hier niet voor onder en miste ook aardige mogelijkheden. Bij FC Almere was het Jamil Moestalam die niet zuiver genoeg was en bij OSV liet Jesse Willems een kans liggen, dit was binnen een kwartier. Nog voor de rust had FC Almere voor kunnen staan maar Barry Smitz miste na een assist van Gary Bouwmeester. OSV kwam nu wat meer aan de bal en wist herhaaldelijk voor het doel van de gasten te verschijnen maar ook hier faalde men jammerlijk mede door het goede keepers werk van Gijs Roelofsen van FC Almere. Toch zou de thuisclub op voorsprong komen, door knullig balverlies van FC Almere was het Jesse Willemse die die Roelofsen kansloos liet 1-0. Drie minuten later had het gelijk moeten zijn maar uit een pass van Peter van Dongen miste Mike de Blieck op een haar na. Bij OSV was het Landry die op Roelofsen stuitte.

Na de rust was het FC Almere dat al vrij snel een licht veldoverwicht had en ook kansen kreeg maar uit een snelle aanval werd de 1-1 afgekeurd voor buitenspel. Lang duurde het niet, en scoorde FC Almere in de 60e minuut toch de gelijkmaker, Peter van Dongen rondde een voorzet vanaf rechts keurig af 1-1. OSV kon er hierna niet zoveel tegenover zetten en kreeg Almere nog meer grip op het duel. De druk die de gasten op het doel van OSV uitvoerde werd in de 85e minuut fataal voor de thuisclub en scoorde Almere-speler Jamil Moestalam via een OSV-er de 1-2.

Hier bleef het bij en was trainer Charles Loots van FC Almere het meest tevreden. “Ik heb goede dingen gezien van mijn ploeg en waren er aardig wat kansen dus hadden we meer goals moeten scoren”. OSV trainer Ron van der Velde zag zijn ploeg bij vlagen aardig voetballen, “Je kon zien dat FC Almere meer trainingsarbeid had verricht en waren vaak net even sneller met handelen, maar we hebben nog tijd genoeg om hier wat aan te doen” aldus de coach van de Amsterdammers.

Lees verder
Damesteam FC Almere start nieuwe seizoen.
woensdag 14-08-2019
Damesteam FC Almere van start met nieuw trainers-duo. De vrouwen van FC Almere spelend in de zaterdag derde klasse West 1 zijn dinsdag gestart met de eerste training.  Met een nieuwe trainer voor de groep wil men komend seizoen hoge ogen gooien. Trainer/coach Peter Kruithof had gisteravond een goed gemotiveerde groep op het veld staan. De coach heeft er erg veel zin in en vind het ook een uitdaging om dit team naar een hoger plan te brengen. De trainer heeft z’n sporen in het trainersvak al dik verdiend maar kan het toch nog niet laten om zijn visie over te brengen op het damesteam. De coach: “Vorig seizoen liep men op het laatste moment promotie mis maar komend seizoen moeten we het beter doen en daar gaan we voor!”. Kruithof over de eerste training: “Ik heb heerlijk getraind met de groep, natuurlijk heb ik genoeg gezien wat voor verbetering vatbaar is maar daar gaan we aan werken. Verder ben ik blij met m’n assistent Dick Bockweg waar ik mee kan lezen en schrijven. We begrijpen elkaar goed en dat is lekker voor een goede basis”, aldus het ex-technisch commissielid van FC Almere die zijn plaats over deed aan Kevin Vermeij de speler die afgelopen seizoen afscheid nam van de selectie. Positieve ontwikkelingen dus bij de club uit Haven.

Damesteam FC Almere van start met nieuw trainers-duo.

De vrouwen van FC Almere spelend in de zaterdag derde klasse West 1 zijn dinsdag gestart met de eerste training.  Met een nieuwe trainer voor de groep wil men komend seizoen hoge ogen gooien. Trainer/coach Peter Kruithof had gisteravond een goed gemotiveerde groep op het veld staan. De coach heeft er erg veel zin in en vind het ook een uitdaging om dit team naar een hoger plan te brengen. De trainer heeft z’n sporen in het trainersvak al dik verdiend maar kan het toch nog niet laten om zijn visie over te brengen op het damesteam. De coach: “Vorig seizoen liep men op het laatste moment promotie mis maar komend seizoen moeten we het beter doen en daar gaan we voor!”.

Kruithof over de eerste training: “Ik heb heerlijk getraind met de groep, natuurlijk heb ik genoeg gezien wat voor verbetering vatbaar is maar daar gaan we aan werken. Verder ben ik blij met m’n assistent Dick Bockweg waar ik mee kan lezen en schrijven. We begrijpen elkaar goed en dat is lekker voor een goede basis”, aldus het ex-technisch commissielid van FC Almere die zijn plaats over deed aan Kevin Vermeij de speler die afgelopen seizoen afscheid nam van de selectie. Positieve ontwikkelingen dus bij de club uit Haven.

Lees verder
Even aandacht voor Leo Moret...
zondag 11-08-2019
Even aandacht voor… Leo Moret de man voor en achter de schermen. Tegenwoordig draait alles om de sociale media. Bij FC Almere is dat natuurlijk niet anders. Een van de mensen die zich daar voor inzet voor de club uit Haven is Leo Moret, een bescheiden man met veel kennis in deze materie. Ik vroeg Leo om wat uitleg hierover en daar komt nog al wat voor kijken om alles tot in de puntjes te regelen zodat alle leden weer tevreden zijn. Leo doet het graag en wordt dan ook zeker gewaardeerd door zijn club. Voetbal talent. Opvallend is ook wel dat de wat langharige kanjer destijds nog een aardig balletje kon trappen. “Ik begon bij 1e klasser Naaldwijk om vervolgens bij het Deventer Go-Ahead terecht te komen. Ik was toen 18 jaar en men zei toen dat ik talent had “. Door werkverandering moest hij noodgedwongen verhuizen en kwam Leo later bij andere clubs terecht want hij wilde toch wel tegen de bal blijven trappen. Studeren. Door zijn studie in Groningen voor economie werd het voetbal later op een lager pitje gezet en ging hij bij de amateurs van WMS in Amsterdam spelen. Na wat jaren kwam hij uiteindelijk in Almere terecht en belandde toen bij Waterwijk waar hij zo’n tien jaar speelde. Na die periode kreeg hij contact met de ex -voorzitter van FC Almere Edo Westerbeek. Leo maakte niet veel later de overstap naar de stadgenoot. De jeugd (6 jaar) trainde hij ook nog jaren. Nog steeds is hij actief en zette daar o.a. ook de website op met alles wat daar mee te maken heeft. Als het nodig is assisteert hij ook Jakko Knol nog met diverse werkzaamheden en regelt hij veel dingen voor de toernooien. Ja, deze medewerkers en velen anderen zijn voor geen club te missen en zijn natuurlijk goud waard voor hun vereniging. We wensen Leo tot slot nog mooie jaren bij zijn cluppie

Even aandacht voor… Leo Moret de man voor en achter de schermen.

Tegenwoordig draait alles om de sociale media. Bij FC Almere is dat natuurlijk niet anders. Een van de mensen die zich daar voor inzet voor de club uit Haven is Leo Moret, een bescheiden man met veel kennis in deze materie. Ik vroeg Leo om wat uitleg hierover en daar komt nog al wat voor kijken om alles tot in de puntjes te regelen zodat alle leden weer tevreden zijn. Leo doet het graag en wordt dan ook zeker gewaardeerd door zijn club.

Voetbal talent.

Opvallend is ook wel dat de wat langharige kanjer destijds nog een aardig balletje kon trappen. “Ik begon bij 1e klasser Naaldwijk om vervolgens bij het Deventer Go-Ahead terecht te komen. Ik was toen 18 jaar en men zei toen dat ik talent had “. Door werkverandering moest hij noodgedwongen verhuizen en kwam Leo later bij andere clubs terecht want hij wilde toch wel tegen de bal blijven trappen.

Studeren.

Door zijn studie in Groningen voor economie werd het voetbal later op een lager pitje gezet en ging hij bij de amateurs van WMS in Amsterdam spelen. Na wat jaren kwam hij uiteindelijk in Almere terecht en belandde toen bij Waterwijk waar hij zo’n tien jaar speelde. Na die periode kreeg hij contact met de ex -voorzitter van FC Almere Edo Westerbeek. Leo maakte niet veel later de overstap naar de stadgenoot. De jeugd (6 jaar) trainde hij ook nog jaren. Nog steeds is hij actief en zette daar o.a. ook de website op met alles wat daar mee te maken heeft. Als het nodig is assisteert hij ook Jakko Knol nog met diverse werkzaamheden en regelt hij veel dingen voor de toernooien.

Ja, deze medewerkers en velen anderen zijn voor geen club te missen en zijn natuurlijk goud waard voor hun vereniging. We wensen Leo tot slot nog mooie jaren bij zijn cluppie

Lees verder
Even de aandacht voor..Jakko Knol.
donderdag 01-08-2019
Even aandacht voor:  Jakko Knol. “Het lijkt allemaal vanzelfsprekend”, dat waren de woorden van een man die belangrijk is voor alle leden van FC Almere. We hebben het over Jakko Knol die elke dag bij zijn cluppie te vinden is. Zorgen dat alles geregeld is voor de leden, van oefendoeltjes repareren tot sportkleding wassen. “De vernielingen aan het materiaal is tegenwoordig niet mis en dat vind ik jammer,maar als ik het dan weer gerepareed heb doet me dat ook weer goed", aldus de man die het heerlijk vindt om het iedereen naar de zin te maken! Samenwerken. Gelukkig heeft hij steun van Leo Moret die samen met hem dit realiseert en met Jakko bij de voorbereiding van toernooien druk werk hebben. Jakko die zo’n vijftig jaar geleden ook nog fanatiek tegen een bal trapte vindt het nu leuker om zaterdags langs de lijn te staan en het vlaggenschip te volgen. Voetballen deed de voormalige spitsspeler destijds met zijn maatjes Piet Keizer en Wim Suurbier. Hij voetbalde ooit bij het Amsterdamsche v.v. Amstel in een jeugdteam. “Een heerlijke tijd was dat met die twee andere boefjes tegen het  “bruine monster” trappen zoals dat vroeger wel genoemd werd. Jakko is ook nog jeugd-trainer geweest toen de club nog de naam SV Almere droeg. Ook met Arie van Eijden waren toen mooie tijden en kwam hij veel bij Ajax waar later Piet Keizer en Wim Suurbier groot werden. Ja het werk wat Jakko nu doet bij FC Almere is op zijn lijf geschreven en vindt het heerlijk als alles weer tot in de puntjes is geregeld. Ondernemer. Zijn overgang van ondernemer (in kapsalons) naar andere werkzaamheden had hij destijds wel wat moeite mee maar het aanpassen hierin ging hem goed af. Jakko is inmiddels niet meer weg te denken bij de club en heeft ook de steun van zijn vrouw Yolanda hierbij. Ook zij schroomt er niet voor om de club bij te staan als dat nodig is. Als ik hem even overval op sportpark de Marken voor een gesprek maakt hij direct wat ruimte hiervoor. Het voetbaldier wat in hem schuilt ziet en hoort veel binnen de club en vindt dat er ook nog wel dingen zouden kunnen veranderen. “Dat is niet aan mij maar zo heeft ieder z’n taak bij de club en zo hoort het ook, de club is nog in opbouw en daar is tijd voor nodig". FC Almere heeft veel respekt voor deze "alleskunner"! We wensen Jakko natuurlijk nog een mooie tijd toe bij de club en dat hij zijn werk dat hij met veel plezier doet nog lang mag uitvoeren. Foto: Jakko bij zijn materiaal waar hij al jaren voor zorgt zodat de leden de trainingen naar behoren kunnen uitvoeren.  

Even aandacht voor:  Jakko Knol.

“Het lijkt allemaal vanzelfsprekend”, dat waren de woorden van een man die belangrijk is voor alle leden van FC Almere. We hebben het over Jakko Knol die elke dag bij zijn cluppie te vinden is. Zorgen dat alles geregeld is voor de leden, van oefendoeltjes repareren tot sportkleding wassen. “De vernielingen aan het materiaal is tegenwoordig niet mis en dat vind ik jammer,maar als ik het dan weer gerepareed heb doet me dat ook weer goed", aldus de man die het heerlijk vindt om het iedereen naar de zin te maken!

Samenwerken.

Gelukkig heeft hij steun van Leo Moret die samen met hem dit realiseert en met Jakko bij de voorbereiding van toernooien druk werk hebben. Jakko die zo’n vijftig jaar geleden ook nog fanatiek tegen een bal trapte vindt het nu leuker om zaterdags langs de lijn te staan en het vlaggenschip te volgen. Voetballen deed de voormalige spitsspeler destijds met zijn maatjes Piet Keizer en Wim Suurbier. Hij voetbalde ooit bij het Amsterdamsche v.v. Amstel in een jeugdteam. “Een heerlijke tijd was dat met die twee andere boefjes tegen het  “bruine monster” trappen zoals dat vroeger wel genoemd werd. Jakko is ook nog jeugd-trainer geweest toen de club nog de naam SV Almere droeg. Ook met Arie van Eijden waren toen mooie tijden en kwam hij veel bij Ajax waar later Piet Keizer en Wim Suurbier groot werden. Ja het werk wat Jakko nu doet bij FC Almere is op zijn lijf geschreven en vindt het heerlijk als alles weer tot in de puntjes is geregeld.

Ondernemer.

Zijn overgang van ondernemer (in kapsalons) naar andere werkzaamheden had hij destijds wel wat moeite mee maar het aanpassen hierin ging hem goed af. Jakko is inmiddels niet meer weg te denken bij de club en heeft ook de steun van zijn vrouw Yolanda hierbij. Ook zij schroomt er niet voor om de club bij te staan als dat nodig is. Als ik hem even overval op sportpark de Marken voor een gesprek maakt hij direct wat ruimte hiervoor. Het voetbaldier wat in hem schuilt ziet en hoort veel binnen de club en vindt dat er ook nog wel dingen zouden kunnen veranderen. “Dat is niet aan mij maar zo heeft ieder z’n taak bij de club en zo hoort het ook, de club is nog in opbouw en daar is tijd voor nodig". FC Almere heeft veel respekt voor deze "alleskunner"! We wensen Jakko natuurlijk nog een mooie tijd toe bij de club en dat hij zijn werk dat hij met veel plezier doet nog lang mag uitvoeren.

Foto: Jakko bij zijn materiaal waar hij al jaren voor zorgt zodat de leden de trainingen naar behoren kunnen uitvoeren.

 

Lees verder
Even aandacht voor...Ramon Kool.
woensdag 17-07-2019
Ramon Kool zeer gewaardeerd speler van selectie FC Almere! Vorig seizoen besloot Ramon een stapje terug te doen en dat bevalt hem goed. Na jaren in het eerste team te hebben gespeeld is hij nu een belangrijke speler in het tweede team dat afgelopen seizoen de titel behaalde en proveerde naar de res. 1e klasse. Een mooi resultaat waar Ramon ook een belangrijke factor in was. Komend seizoen zal het weer een uitdaging worden om met dit team hoge ogen te gaan gooien. Trainer van dit team Dennis Kooistra is er van overtuigd dat er straks weer een team staat dat van zich zal laten spreken! foto: Aanvoerder Peter van Dongen bedankte Ramon vorig seizoen voor zijn inzet en inbreng jaren lang in het eerste team.


Ramon Kool zeer gewaardeerd speler van selectie FC Almere!
Vorig seizoen besloot Ramon een stapje terug te doen en dat bevalt hem goed. Na jaren in het eerste team te hebben gespeeld is hij nu een belangrijke speler in het tweede team dat afgelopen seizoen de titel behaalde en proveerde naar de res. 1e klasse. Een mooi resultaat waar Ramon ook een belangrijke factor in was. Komend seizoen zal het weer een uitdaging worden om met dit team hoge ogen te gaan gooien. Trainer van dit team Dennis Kooistra is er van overtuigd dat er straks weer een team staat dat van zich zal laten spreken!

foto: Aanvoerder Peter van Dongen bedankte Ramon vorig seizoen voor zijn inzet en inbreng jaren lang in het eerste team.

Lees verder
FC Almere en Waterwijk weer in dezelfde afdeling.
maandag 15-07-2019
Almeerse zaterdagclubs weer bij elkaar in de tweede klasse B. FC Almere en ASC Waterwijk komen elkaar komend seizoen weer twee keer tegen. Er staan dus weer twee derby’s gepland. Voor de stad Almere natuurlijk mooi want deze wedstrijden geven altijd wel een extra tintje aan de competitie. Begin Augustus beginnen de trainingen weer en kunnen de clubs zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Voordat de competitie start worden er drie bekerwedstrijden afgewerkt. SC Buitenboys speelt komend seizoen weer in de zaterdag derde klasse C met veel clubs uit de regio. Drie clubs die vorig seizoen zijn gedegradeerd krijgt Buitenboys ook mee te maken, dat zijn TOV,Odysseus ’91 en VVZ’49. Een pittige afdeling dus maar  Buitenboys draaide afgelopen seizoen goed mee en wil dit straks voortzetten. In de zondag 4e klasse F krijgt Sporting Almere te maken met ASC Waterwijk dat weer een zondag1 team heeft. Verder zijn Geinburgia en t’Goy sterke tegenstanders. Bij Sporting wil men hoge ogen gooien en zo snel mogelijk naar de derde klasse om vervolgens het oog te richten op de tweede klasse!. Ook hier dus veelbelovend met als uitschieter de derby tegen Waterwijk.          Foto: FC Almere-trainer Charles Loots en team    manager Fred van der Laan vinden het een mooie  afdeling waar men straks in gaat spelen!

Almeerse zaterdagclubs weer bij elkaar in de tweede klasse B.

FC Almere en ASC Waterwijk komen elkaar komend seizoen weer twee keer tegen. Er staan dus weer twee derby’s gepland. Voor de stad Almere natuurlijk mooi want deze wedstrijden geven altijd wel een extra tintje aan de competitie. Begin Augustus beginnen de trainingen weer en kunnen de clubs zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Voordat de competitie start worden er drie bekerwedstrijden afgewerkt.

SC Buitenboys speelt komend seizoen weer in de zaterdag derde klasse C met veel clubs uit de regio. Drie clubs die vorig seizoen zijn gedegradeerd krijgt Buitenboys ook mee te maken, dat zijn TOV,Odysseus ’91 en VVZ’49. Een pittige afdeling dus maar  Buitenboys draaide afgelopen seizoen goed mee en wil dit straks voortzetten.

In de zondag 4e klasse F krijgt Sporting Almere te maken met ASC Waterwijk dat weer een zondag1 team heeft. Verder zijn Geinburgia en t’Goy sterke tegenstanders. Bij Sporting wil men hoge ogen gooien en zo snel mogelijk naar de derde klasse om vervolgens het oog te richten op de tweede klasse!. Ook hier dus veelbelovend met als uitschieter de derby tegen Waterwijk.

 

 

 

 

 Foto: FC Almere-trainer Charles Loots en team    manager Fred van der Laan vinden het een mooie  afdeling waar men straks in gaat spelen!
Lees verder
FC Almere maatje te klein voor City.
donderdag 11-07-2019
Ook FC Almere krijgt tik om de oren van Almere City FC. De tweede oefenwedstrijd van Almere City FC werd een klinkende overwinning. Werd jl zaterdag Waterwijk ruim verslagen, op Sportpark De Marken in Almere Haven was FC Almere een maatje te klein. Voor de rust deed FC Almere goed mee met de profs en hield de schade op twee goals. De 0-2 ruststand was dan ook terecht. In het tweede bedrijf wisselde Almere-trainer Charles Loots diverse spelers om te zien hoe deze zich staande zouden houden. Al in de eerste minuut na rust lag de 0-3 achter Stefan Verboom die na de rust Nordin Vermeulen verving. Ook bij City kwam er een ander elftal te staan maar de ploeg van Robert Molenaar bleef de veel betere ploeg. Dat de stand uiteindelijk opliep naar 0-10 was een logisch gevolg. De vele toeschouwers kregen toch een heel aardige wedstrijd voorgeschoteld met fraaie momenten vooral van de profs. FC Almere bleef sportief strijden en zal hun voordeel moeten doen met de ervaring tegen de profs van Almere City FC. Almere City FC blijft natuurlijk in training maar FC Almere begint op 5 augustus aan de training en zal zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Ook FC Almere krijgt tik om de oren van Almere City FC.

De tweede oefenwedstrijd van Almere City FC werd een klinkende overwinning. Werd jl zaterdag Waterwijk ruim verslagen, op Sportpark De Marken in Almere Haven was FC Almere een maatje te klein.

Voor de rust deed FC Almere goed mee met de profs en hield de schade op twee goals. De 0-2 ruststand was dan ook terecht. In het tweede bedrijf wisselde Almere-trainer Charles Loots diverse spelers om te zien hoe deze zich staande zouden houden. Al in de eerste minuut na rust lag de 0-3 achter Stefan Verboom die na de rust Nordin Vermeulen verving. Ook bij City kwam er een ander elftal te staan maar de ploeg van Robert Molenaar bleef de veel betere ploeg. Dat de stand uiteindelijk opliep naar 0-10 was een logisch gevolg. De vele toeschouwers kregen toch een heel aardige wedstrijd voorgeschoteld met fraaie momenten vooral van de profs. FC Almere bleef sportief strijden en zal hun voordeel moeten doen met de ervaring tegen de profs van Almere City FC.

Almere City FC blijft natuurlijk in training maar FC Almere begint op 5 augustus aan de training en zal zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Lees verder
Eerste training Charles Loots bij FC Almere.
dinsdag 25-06-2019
Charles Loots leidt maandagavond eerste training bij FC Almere. De kersverse trainer van FC Almere heeft vanavond de eerste training gepland. 10 Juli speelt men een oefenwedstrijd tegen Almere City FC en wil de trainer niet ongetraind aan de start verschijnen. De trainer is al aardig ingeburgerd bij de club maar op het veld is het een ander verhaal. De coach wil graag z'n nieuwelingen ook aan het werk zien dus plande de oefenmeester drie trainingen voor het duel met Almere City. De selectie van FC Almere is aardig versterkt dus mooie gelegenheid om de mannen aan het werk te zien.  

Charles Loots leidt maandagavond eerste training bij FC Almere.

De kersverse trainer van FC Almere heeft vanavond de eerste training gepland. 10 Juli speelt men een oefenwedstrijd tegen Almere City FC en wil de trainer niet ongetraind aan de start verschijnen. De trainer is al aardig ingeburgerd bij de club maar op het veld is het een ander verhaal. De coach wil graag z'n nieuwelingen ook aan het werk zien dus plande de oefenmeester drie trainingen voor het duel met Almere City. De selectie van FC Almere is aardig versterkt dus mooie gelegenheid om de mannen aan het werk te zien.

 

Lees verder
Geen promotie Almere dames.
zaterdag 15-06-2019
 Vrouwenteam FC Almere laat kansen onbenut en blijft derdeklasser. In een alles beslissende wedstrijd tegen GJS uit Gorkum heeft het vrouwenteam van FC Almere het niet gered om tweedeklasser te worden.  Het werd een aardige wedstrijd in Houten, twee ploegen die  elkaar wat aftaste maar GJS kwam toch al snel op een 1-0 voorsprong. FC Almere gaf de buitenspelers van GJS te veel vrijheid en moest dat bekopen met een tegentreffer. Na dit doelpunt kreeg Almere meer grip op het duel maar kansen waren er het eerste halfuur niet echt voor het team van coach Lando Sandaal Bruma. Wel was de tegenstander dicht bij de 2-0 maar de inzet van de spits van GJS ging rakelings naast. Niet veel later lukte het de Gorkummers wel om de voorsprong te verdubbelen en was Almere keepster Bobbi van Hameren kansloos op een schuiver in de linker benedenhoek 2-0. Almere probeerde wel om de wedstrijd te keren maar slaagde daar vooralsnog niet in. Er werd veel ruimte weggegeven wat de tegenstander in de kaart speelde. Nog voor de rust maakte de tegenstander dan ook de 3-0. Een tegenvaller voor de Almeerders dat vaak geen grip had op de fysiek sterke tegenstander. Na de rust een ander wedstrijd met veel meer balbezit voor Almere maar de kansen die men creeerde leverde geen goals op. Halverwege de tweede helft had Almere wel de kans om terug te komen maar grote kansen bleven onbenut. Ook een schot van Esmaralda de Vught had beter lot verdiend maar was te onzuiver. In de 85e minuut nog een fraaie kans maar ook Thoshanya Suart faalde van dichtbij. Almere wisselde nog wel wat speelsters maar dat leverde geen goal meer op en liep de wedstrijd naar het einde en was de conclusie dat Almere de tweede helft de kansen had om nog kans te maken op een verlenging maar jammerlijk faalde. Dit gebeurde niet en blijft men derdeklasser en krijgt men komend seizoen weer een kans om hogerop te komen. Foto: Voor de wedstrijd werden de koppen nog even bij elkaar gestoken om het team een extra bust te geven.

 Vrouwenteam FC Almere laat kansen onbenut en blijft derdeklasser.

In een alles beslissende wedstrijd tegen GJS uit Gorkum heeft het vrouwenteam van FC Almere het niet gered om tweedeklasser te worden.

 Het werd een aardige wedstrijd in Houten, twee ploegen die  elkaar wat aftaste maar GJS kwam toch al snel op een 1-0 voorsprong. FC Almere gaf de buitenspelers van GJS te veel vrijheid en moest dat bekopen met een tegentreffer. Na dit doelpunt kreeg Almere meer grip op het duel maar kansen waren er het eerste halfuur niet echt voor het team van coach Lando Sandaal Bruma. Wel was de tegenstander dicht bij de 2-0 maar de inzet van de spits van GJS ging rakelings naast. Niet veel later lukte het de Gorkummers wel om de voorsprong te verdubbelen en was Almere keepster Bobbi van Hameren kansloos op een schuiver in de linker benedenhoek 2-0. Almere probeerde wel om de wedstrijd te keren maar slaagde daar vooralsnog niet in. Er werd veel ruimte weggegeven wat de tegenstander in de kaart speelde. Nog voor de rust maakte de tegenstander dan ook de 3-0. Een tegenvaller voor de Almeerders dat vaak geen grip had op de fysiek sterke tegenstander.

Na de rust een ander wedstrijd met veel meer balbezit voor Almere maar de kansen die men creeerde leverde geen goals op. Halverwege de tweede helft had Almere wel de kans om terug te komen maar grote kansen bleven onbenut. Ook een schot van Esmaralda de Vught had beter lot verdiend maar was te onzuiver. In de 85e minuut nog een fraaie kans maar ook Thoshanya Suart faalde van dichtbij. Almere wisselde nog wel wat speelsters maar dat leverde geen goal meer op en liep de wedstrijd naar het einde en was de conclusie dat Almere de tweede helft de kansen had om nog kans te maken op een verlenging maar jammerlijk faalde. Dit gebeurde niet en blijft men derdeklasser en krijgt men komend seizoen weer een kans om hogerop te komen.

Foto: Voor de wedstrijd werden de koppen nog even bij elkaar gestoken om het team een extra bust te geven.

Lees verder
Vrouwen 1 naar finale na-competitie.
zondag 09-06-2019
Finale plaats voor FC Almere dames na winst op SV Achterveld. (0-2). Het damesteam van FC Almere hebben de finale van de nacompetitie bereikt voor een plek in de zaterdag tweede klasse. Tegen SV Achterveld waren beide partijen de eerste helft aardig aan elkaar gewaagd. Almere had wel de betere kansen maar wist niet tot scoren te komen. De thuisploeg was zeker niet kansloos en kreeg ook een paar mogelijkheden maar wist het net niet te vinden. De eerste helft waren er geen echte kansen en bleef de 0-0 stand op het scorebord staan. In het tweede bedrijf was te zien dat FC Almere meer wilde en zette behoorlijk druk op de tegenstander. Twee mogelijkheden werden toen niet verzilverd maar in de 53e minuut kwam dan toch het verlossende doelpunt. Esmeralda de Vlugt zag de kans om haar ploeg op 0-1 te zetten en was de ban gebroken. De thuisclub zette alles in het werk maar moest nog geen drie minuten later ook de tweede goal incasseren, Thashanya Suart kwam goed vrij en schoot fraai de tweede treffer voor Almere binnen. Wat Achterveld hierna ook probeerde het leverde geen doelpunt meer op. Wel mocht Almere niet klagen toen de spits keihard de lat raakte maar verder kwam men niet en haalde FC Almere verdiend de finale.  Komende zaterdag speelt FC Almere de finale spelen tegen GJS uit Gorkum dat ruim van SDC Putten won. Het duel wordt op neutraal terrein gespeeld. Later wordt bekend waar er gespeeld wordt.

Finale plaats voor FC Almere dames na winst op SV Achterveld. (0-2).

Het damesteam van FC Almere hebben de finale van de nacompetitie bereikt voor een plek in de zaterdag tweede klasse.

Tegen SV Achterveld waren beide partijen de eerste helft aardig aan elkaar gewaagd. Almere had wel de betere kansen maar wist niet tot scoren te komen. De thuisploeg was zeker niet kansloos en kreeg ook een paar mogelijkheden maar wist het net niet te vinden. De eerste helft waren er geen echte kansen en bleef de 0-0 stand op het scorebord staan.

In het tweede bedrijf was te zien dat FC Almere meer wilde en zette behoorlijk druk op de tegenstander. Twee mogelijkheden werden toen niet verzilverd maar in de 53e minuut kwam dan toch het verlossende doelpunt. Esmeralda de Vlugt zag de kans om haar ploeg op 0-1 te zetten en was de ban gebroken. De thuisclub zette alles in het werk maar moest nog geen drie minuten later ook de tweede goal incasseren, Thashanya Suart kwam goed vrij en schoot fraai de tweede treffer voor Almere binnen. Wat Achterveld hierna ook probeerde het leverde geen doelpunt meer op. Wel mocht Almere niet klagen toen de spits keihard de lat raakte maar verder kwam men niet en haalde FC Almere verdiend de finale.

 Komende zaterdag speelt FC Almere de finale spelen tegen GJS uit Gorkum dat ruim van SDC Putten won. Het duel wordt op neutraal terrein gespeeld. Later wordt bekend waar er gespeeld wordt.

Lees verder
FC Almere blijft tweede klasser.
zaterdag 01-06-2019
Geen vervolg in na-competitie voor FC Almere. In een boeiend duel hebben CSW en FC Almere het publiek alles gegeven wat zo’n duel vraagt. Veel mooie momenten maar vooral spanning. CSW vocht voor behoud in de eerste klasse en FC Almere voor een plaats in de eerste klasse. In de beginfase was FC Almere de toonaangevende partij. Men kreeg ook kansen maar de verdediging van CSW stond z’n mannetje met aan het hoofd de jeugdige doelman Rahim Gok. CSW kwam nu beter voor de dag en was herhaaldelijk voor het Almeerse doel te vinden maar ook hier was Gijs Roelofsen paraat. Ook toen er achterin bij Almere niet alles goed liep wist de thuisclub geen raad met een aardige kans. FC Almere kwam sterk terug en kreeg een mogelijkheid voor Koen Blommestijn maar zijn inzet was veel te slap. Ook was Gary Bouwmeester niet gelukkig bij een poging op doel. Tot de rust werd er dan ook niet gescoord. In het tweede bedrijf twee ploegen die voluit voor de winst gingen. De betere kansen kreeg Almere in deze fase maar scoren was ook nu het grote probleem. CSW werd hierna gevaarlijker en kon met deze hitte meer opbrengen dan de gasten. Uiteindelijk bleek ook voor hen het scoren van doelpunten een te grote opgave. Geen doelpunten dus na negentig minuten en moest er verlengt worden. Na zo´n 8 minuten in de eerste verlenging werd de ban gebroken en scoorde Paul Maikel de verlossende 1-0 voor CSW. Wat Almere hierna ook probeerde scoren lukte niet en moest men zelfs tweekeer de bal van de doellijn weghalen. Ook aan de ander kant was dat het geval. Opvallend was dat beiden keepers in deze fase een hoofdrol vertolkte door uitstekend op te treden. In de tweede verlenging probeerde Almere-trainer Jamal Yahiaoui nog om diverse wissels toe te passen maar het kon geen stempel meer drukken op het duel. Toen CSW in de 23e minuut van de verlenging via Dave Cornelissen ook nog de 2-0 scoorde was de wedstrijd gespeeld. Vlak voor tijd nog wel een kopbal van Nick Mulders van Almere maar deze ging over maar verder kwamen de Almeerders niet. CSW gaat de volgende wedstrijd op bezoek bij Delta Sports’95 en FC Almere is uitgespeeld en blijft tweedeklasser. Foto’s : Martin Bakker.

Geen vervolg in na-competitie voor FC Almere.

In een boeiend duel hebben CSW en FC Almere het publiek alles gegeven wat zo’n duel vraagt. Veel mooie momenten maar vooral spanning. CSW vocht voor behoud in de eerste klasse en FC Almere voor een plaats in de eerste klasse.

In de beginfase was FC Almere de toonaangevende partij. Men kreeg ook kansen maar de verdediging van CSW stond z’n mannetje met aan het hoofd de jeugdige doelman Rahim Gok. CSW kwam nu beter voor de dag en was herhaaldelijk voor het Almeerse doel te vinden maar ook hier was Gijs Roelofsen paraat. Ook toen er achterin bij Almere niet alles goed liep wist de thuisclub geen raad met een aardige kans. FC Almere kwam sterk terug en kreeg een mogelijkheid voor Koen Blommestijn maar zijn inzet was veel te slap. Ook was Gary Bouwmeester niet gelukkig bij een poging op doel. Tot de rust werd er dan ook niet gescoord. In het tweede bedrijf twee ploegen die voluit voor de winst gingen. De betere kansen kreeg Almere in deze fase maar scoren was ook nu het grote probleem. CSW werd hierna gevaarlijker en kon met deze hitte meer opbrengen dan de gasten. Uiteindelijk bleek ook voor hen het scoren van doelpunten een te grote opgave. Geen doelpunten dus na negentig minuten en moest er verlengt worden. Na zo´n 8 minuten in de eerste verlenging werd de ban gebroken en scoorde Paul Maikel de verlossende 1-0 voor CSW. Wat Almere hierna ook probeerde scoren lukte niet en moest men zelfs tweekeer de bal van de doellijn weghalen. Ook aan de ander kant was dat het geval. Opvallend was dat beiden keepers in deze fase een hoofdrol vertolkte door uitstekend op te treden. In de tweede verlenging probeerde Almere-trainer Jamal Yahiaoui nog om diverse wissels toe te passen maar het kon geen stempel meer drukken op het duel. Toen CSW in de 23e minuut van de verlenging via Dave Cornelissen ook nog de 2-0 scoorde was de wedstrijd gespeeld. Vlak voor tijd nog wel een kopbal van Nick Mulders van Almere maar deze ging over maar verder kwamen de Almeerders niet.

CSW gaat de volgende wedstrijd op bezoek bij Delta Sports’95 en FC Almere is uitgespeeld en blijft tweedeklasser.

Foto’s : Martin Bakker.

Lees verder
FC Almere sluit seizoen met remise af.
maandag 27-05-2019
FC Almere sluit seizoen af met remise (2-2). In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere 2-2 gespeeld tegen het Bussumse BFC. De ploeg van Jamal Yahiaoui had wel wat wijzigingen in de ploeg zo stond dit keer Nordin Vermeulen onder de lat in plaats van Gijs Roelofsen. In de spits speelde  Nick Stots  en Peter van Dongen (vakantie) en Kevin Vermey (geschorst) waren niet aanwezig. Almere had de derde periode al op zak en BFC kon bij winst de periode van de kampioen over nemen maar was dan wel afhankelijk van Waterwijk. Het werd een vrij gelijkopgaand duel met de beste kansen in de eerste helft voor Almere. BFC met de gevaarijke linkerspits Jostein Ohm kwam later herhaalde via de flanken door maar dit werd goed opgelost bij de thuisclub achterin waar doelman Nordin Vermeulen uitstekend speelde. In de 9e minuut was het de beurt aan Almere. Uit een hoekschop van Mike de Blieck kon Koen Blommestijn uiteindelijk scoren 1-0. Aan de ander kant ook nog een aardige kans voor de gasten maar de zuiverheid was er niet en doelman Vermeulen bleek een behoorlijk sta in de weg. FC Almere had nu meer balbezit en was herhaaldelijk voor het BFC doel te vinden en tien minuten voor de rust kon men de voorsprong dan ook verdubbelen. Met de punt van de schoen kon Nick Stots de 2-0 inschieten na eerst een inzet gemist te hebben. Nick Stots maakte hiermee z’n 75e doelpunt in zijn voetballoopbaan. BFC kwam echter goed terug en wist voor de rust nog de aansluitingstreffer te produceren. Na slecht uitverdedigen bij de thuisclub was Jostein Ohm de man die scoorde voor de Bussummers. Na de hervatting kregen de gasten meer vat op het duel en kwam Almere herhaaldelijk in de problemen. In de 51e minuut kwam dan ook de gelijkmaker door weer Jostein Ohm 2-2. Almere wisselde wat spelers en kwam Thiago Paraiso en Amine Bilal in de ploeg. Niet veel later kreeg Paraiso een grote kans maar miste jammerlijk. BFC kreeg ook de nodige kansen maar drie een inzet achter elkaar leverde geen doelpunt op. Vlak voor tijd had men het duel alsnog kunnen beslissen maar Dico Knevel schoot voorlangs. Het bleef bij deze stand en door het verlies van Waterwijk pakte BFC toch nog nacompetitie. FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui vond zijn ploeg de eerste helft meer aan de bal was met de betere kansen, “Na de rust werden we te nonchalant en kreeg BFC te veel ruimte en dat leverde hen twee goals op”. BFC-trainer Karel Knaap vond zijn ploeg voor de rust veel te onrustig spelen, ”De tweede helft gaven we vaak de toon aan en hadden we misschien wel meer verdiend”. Komende zaterdag beginnen beiden teams aan de na-competitie.

FC Almere sluit seizoen af met remise (2-2).

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere 2-2 gespeeld tegen het Bussumse BFC. De ploeg van Jamal Yahiaoui had wel wat wijzigingen in de ploeg zo stond dit keer Nordin Vermeulen onder de lat in plaats van Gijs Roelofsen. In de spits speelde  Nick Stots  en Peter van Dongen (vakantie) en Kevin Vermey (geschorst) waren niet aanwezig. Almere had de derde periode al op zak en BFC kon bij winst de periode van de kampioen over nemen maar was dan wel afhankelijk van Waterwijk.

Het werd een vrij gelijkopgaand duel met de beste kansen in de eerste helft voor Almere. BFC met de gevaarijke linkerspits Jostein Ohm kwam later herhaalde via de flanken door maar dit werd goed opgelost bij de thuisclub achterin waar doelman Nordin Vermeulen uitstekend speelde. In de 9e minuut was het de beurt aan Almere. Uit een hoekschop van Mike de Blieck kon Koen Blommestijn uiteindelijk scoren 1-0. Aan de ander kant ook nog een aardige kans voor de gasten maar de zuiverheid was er niet en doelman Vermeulen bleek een behoorlijk sta in de weg. FC Almere had nu meer balbezit en was herhaaldelijk voor het BFC doel te vinden en tien minuten voor de rust kon men de voorsprong dan ook verdubbelen. Met de punt van de schoen kon Nick Stots de 2-0 inschieten na eerst een inzet gemist te hebben. Nick Stots maakte hiermee z’n 75e doelpunt in zijn voetballoopbaan. BFC kwam echter goed terug en wist voor de rust nog de aansluitingstreffer te produceren. Na slecht uitverdedigen bij de thuisclub was Jostein Ohm de man die scoorde voor de Bussummers.

Na de hervatting kregen de gasten meer vat op het duel en kwam Almere herhaaldelijk in de problemen. In de 51e minuut kwam dan ook de gelijkmaker door weer Jostein Ohm 2-2. Almere wisselde wat spelers en kwam Thiago Paraiso en Amine Bilal in de ploeg. Niet veel later kreeg Paraiso een grote kans maar miste jammerlijk. BFC kreeg ook de nodige kansen maar drie een inzet achter elkaar leverde geen doelpunt op. Vlak voor tijd had men het duel alsnog kunnen beslissen maar Dico Knevel schoot voorlangs. Het bleef bij deze stand en door het verlies van Waterwijk pakte BFC toch nog nacompetitie.

FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui vond zijn ploeg de eerste helft meer aan de bal was met de betere kansen, “Na de rust werden we te nonchalant en kreeg BFC te veel ruimte en dat leverde hen twee goals op”. BFC-trainer Karel Knaap vond zijn ploeg voor de rust veel te onrustig spelen, ”De tweede helft gaven we vaak de toon aan en hadden we misschien wel meer verdiend”.

Komende zaterdag beginnen beiden teams aan de na-competitie.

Lees verder
Nieuwe sponsoren voor FC Almere.
maandag 27-05-2019
FC Almere heeft j.l. zaterdag weer diverse sponsoren kunnen begroeten. Hoofdsponsor werd Covebo uitzendgroep en zal de naam op de selectie shirts prijken. Verder sponsort EP2 Autoservice het scorebord bij het hoofdveld. Ook deze sponsor heeft het er graag voor over om de club hierdoor te steunen. FC Almere is blij met deze sponsors en hoopt op een mooie samenwerking  en zo de club op deze manier nog meer glans te kunnen geven.

FC Almere heeft j.l. zaterdag weer diverse sponsoren kunnen begroeten.

Hoofdsponsor werd Covebo uitzendgroep en zal de naam op de selectie shirts prijken. Verder sponsort EP2 Autoservice het scorebord bij het hoofdveld. Ook deze sponsor heeft het er graag voor over om de club hierdoor te steunen. FC Almere is blij met deze sponsors en hoopt op een mooie samenwerking  en zo de club op deze manier nog meer glans te kunnen geven.

Lees verder
Damesteam verliest van Wartburgia 1-0.
maandag 27-05-2019
Geen winst voor Dames FC Almere in laatste competitieduel tegen Wartburgia. In de derde klasse A hebben de dames van FC Almere de wedstrijd tegen Wartburgia niet kunnen winnen. Het werd uiteindelijk een 1-0 nederlaag in Amsterdam. Voor Almere stond er weinig meer op het spel maar Wartburgia kon nog een periode halen als men won en andere clubs steken lieten vallen. Het werd een gezapig potje waarin Almere wel wat kansen kreeg maar hier niets mee deed. In de 25e minuut was er een hele mooie aanval van Almere en eindigde uiteindelijk op de paal en ook de rebound kon men niet verzilveren en bleef de 0-0 op het bord staan. Dat duurde echter niet lang want Wartburgia had het antwoord klaar. Een pass viel net achter de Almere verdediging maar net geen buitenspel, de spits rondde dan ook koelbloedig af 1-0. Na de rust was het gedaan voor Almere het geloof was weg maar de thuisclub kwam nog wel voor het Almere-doel maar kwam ook niet meer tot scoren en trok de ploeg uit Amsterdam uiteindelijk vrij simpel de winst over de streep. Komende zaterdag begint voor FC Almere de nacompetitie en treft dan op eigen veld v.v. Dieren om 14.00 uur en kan zich op gaan maken voor deze wedstrijd. archieffoto.

Geen winst voor Dames FC Almere in laatste competitieduel tegen Wartburgia.

In de derde klasse A hebben de dames van FC Almere de wedstrijd tegen Wartburgia niet kunnen winnen. Het werd uiteindelijk een 1-0 nederlaag in Amsterdam. Voor Almere stond er weinig meer op het spel maar Wartburgia kon nog een periode halen als men won en andere clubs steken lieten vallen. Het werd een gezapig potje waarin Almere wel wat kansen kreeg maar hier niets mee deed. In de 25e minuut was er een hele mooie aanval van Almere en eindigde uiteindelijk op de paal en ook de rebound kon men niet verzilveren en bleef de 0-0 op het bord staan. Dat duurde echter niet lang want Wartburgia had het antwoord klaar. Een pass viel net achter de Almere verdediging maar net geen buitenspel, de spits rondde dan ook koelbloedig af 1-0.

Na de rust was het gedaan voor Almere het geloof was weg maar de thuisclub kwam nog wel voor het Almere-doel maar kwam ook niet meer tot scoren en trok de ploeg uit Amsterdam uiteindelijk vrij simpel de winst over de streep. Komende zaterdag begint voor FC Almere de nacompetitie en treft dan op eigen veld v.v. Dieren om 14.00 uur en kan zich op gaan maken voor deze wedstrijd.

archieffoto.

Lees verder
Dames team FC Almere wint van 't Gooi.
maandag 20-05-2019
FC Almere-dames ruim langs ‘t Gooi (7-2). In de derde klasse A heeft het team van Lando Sandaal Bruma weer drie punten aan hun totaal toegevoegd en gaat later meedoen aan de nacompetitie.   Al na drie minuten kreeg Almere een vrije trap aan de rechterkant en deze werd door Saskia Vermeulen prachtig in de korte hoe gekruld 1-0. Na een kwartier met veel voetbal op het middenveld met over en weer balverlies wist Denise Oosten de bal aan de rechterkant te veroveren en bedacht zich geen moment en schoot vanaf 25 meter de bal fraai in de verre hoek. Hierna dachten de dames van Almere dat ze het wel wat rustiger aan konden doen, dit pakte niet goed uit, binnen drie minuten stond het 2-2. Een kopbal uit een corner en een counter zorgde voor een gelijke stand. Nog voor rust wist Almere toch weer op voorsprong te komen uit een hoekschop viel de bal via de keepster en de lat voor de voeten van Bobbi van Hameren die met wat geluk de 3-2 scoorde. Helaas viel vlak voor rust Denise Oosten uit met een vervelende spierblessure .   Na de rust gebeurde de eerste twintig minuten niet veel. Inmiddels was Geneva Neslo ingevallen voor Sabine Dumas wat voor aanvallende impulsen zorgde bij Almere. Een diepe bal op Saskia Vermeulen werd keurig door haar over de keepster gelobt. Hierna was het de beurt aan spits Thashanya Suart die over links goed doorging en met buiten kant recht keurig afrondde. Hierna was het Geneva Neslo die twee keer op aangeven van Thashanya Suart beheerst scoorde en de 7-2 eindstand op het scorebord bracht. Al met al een verdiende overwinning volgende week de laatste wedstrijd uit bij Wartburgia en dan op naar de nacompetitie .

FC Almere-dames ruim langs ‘t Gooi (7-2).

In de derde klasse A heeft het team van Lando Sandaal Bruma weer drie punten aan hun totaal toegevoegd en gaat later meedoen aan de nacompetitie.
 

Al na drie minuten kreeg Almere een vrije trap aan de rechterkant en deze werd door Saskia Vermeulen prachtig in de korte hoe gekruld 1-0.
Na een kwartier met veel voetbal op het middenveld met over en weer balverlies wist Denise Oosten de bal aan de rechterkant te veroveren en bedacht zich geen moment en schoot vanaf 25 meter de bal fraai in de verre hoek.
Hierna dachten de dames van Almere dat ze het wel wat rustiger aan konden doen, dit pakte niet goed uit, binnen drie minuten stond het 2-2. Een kopbal uit een corner en een counter zorgde voor een gelijke stand. Nog voor rust wist Almere toch weer op voorsprong te komen uit een hoekschop viel de bal via de keepster en de lat voor de voeten van Bobbi van Hameren die met wat geluk de 3-2 scoorde. Helaas viel vlak voor rust Denise Oosten uit met een vervelende spierblessure .
 

Na de rust gebeurde de eerste twintig minuten niet veel. Inmiddels was Geneva Neslo ingevallen voor Sabine Dumas wat voor aanvallende impulsen zorgde bij Almere.
Een diepe bal op Saskia Vermeulen werd keurig door haar over de keepster gelobt.
Hierna was het de beurt aan spits Thashanya Suart die over links goed doorging en met buiten kant recht keurig afrondde. Hierna was het Geneva Neslo die twee keer op aangeven van Thashanya Suart beheerst scoorde en de 7-2 eindstand op het scorebord bracht. Al met al een verdiende overwinning volgende week de laatste wedstrijd uit bij Wartburgia en dan op naar de nacompetitie .

Lees verder
Periodetitel voor eerste team FC Almere.
zondag 19-05-2019
Na competitie een feit voor eerste team. In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere gedaan wat van hen verwacht werd n.l. winnen van sv Lopik dat nog moest vechten voor degradatie. Door een 0-1 zege behaalde men de derde periode titel. Het werd geen beste wedstrijd van de Almeerders die vaak balverlies leden en hierdoor niet goed in hun spel kwamen. De thuisclub deed het al niet veel beter zodat de toeschouwers een slechte wedstrijd voorgeschoteld kregen. Hoogtepunten waren er soms ook wel maar zowel bij Almere als Lopik ging men hier slordig mee om. Voor de rust waren de betere kansen voor Almere maar zowel Koen Blommestijn als Mike de Blieck wisten hiermee geen raad. Bij de thuisclub waren het Melvin Lamers en Jordi Keja die het af lieten weten. In de 30e minuut kon Almere dan toch juichen toen Koen Blommestijn beheerst met een schuiver de 0-1 aantekende. Nog voor de rust had Almere geluk toen een inzet van Jordi Keja nog net op de doellijn gekeerd kon worden. In de tweede helft veranderde er niet veel, twee ploegen die niet hun beste middag hadden en herhaaldelijk de ballen bij de tegenstander inleverde. Lopik wist dat het moest scoren dus lag het accent meer op de aanval maar Almere dat via Mike de Blieck en Koen Blommestijn twee 100% kansen kreeg faalden en profiteerden niet op deze momenten. De wedstrijd kabbelde naar het einde en zag ook de thuisclub geen kans meer om tot scoren te komen. Het bleef bij 0-1 en pakte FC Almere de derde periode met als beloning nacompetitie. FC Almere trainer Jamal Yahiaoui zag ook dat z’n ploeg niet haar beste wedstrijd speelde maar gaf grotendeels de schuld aan het speelveld dat niet optimaal was.  Mooi dat we nu nog ergens voor strijden en hopelijk met succes. Aldus de coach die de club na deze competitie gaat verlaten. 

Na competitie een feit voor eerste team.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere gedaan wat van hen verwacht werd n.l. winnen van sv Lopik dat nog moest vechten voor degradatie. Door een 0-1 zege behaalde men de derde periode titel.

Het werd geen beste wedstrijd van de Almeerders die vaak balverlies leden en hierdoor niet goed in hun spel kwamen. De thuisclub deed het al niet veel beter zodat de toeschouwers een slechte wedstrijd voorgeschoteld kregen. Hoogtepunten waren er soms ook wel maar zowel bij Almere als Lopik ging men hier slordig mee om. Voor de rust waren de betere kansen voor Almere maar zowel Koen Blommestijn als Mike de Blieck wisten hiermee geen raad. Bij de thuisclub waren het Melvin Lamers en Jordi Keja die het af lieten weten. In de 30e minuut kon Almere dan toch juichen toen Koen Blommestijn beheerst met een schuiver de 0-1 aantekende. Nog voor de rust had Almere geluk toen een inzet van Jordi Keja nog net op de doellijn gekeerd kon worden.

In de tweede helft veranderde er niet veel, twee ploegen die niet hun beste middag hadden en herhaaldelijk de ballen bij de tegenstander inleverde. Lopik wist dat het moest scoren dus lag het accent meer op de aanval maar Almere dat via Mike de Blieck en Koen Blommestijn twee 100% kansen kreeg faalden en profiteerden niet op deze momenten. De wedstrijd kabbelde naar het einde en zag ook de thuisclub geen kans meer om tot scoren te komen. Het bleef bij 0-1 en pakte FC Almere de derde periode met als beloning nacompetitie.

FC Almere trainer Jamal Yahiaoui zag ook dat z’n ploeg niet haar beste wedstrijd speelde maar gaf grotendeels de schuld aan het speelveld dat niet optimaal was.  Mooi dat we nu nog ergens voor strijden en hopelijk met succes. Aldus de coach die de club na deze competitie gaat verlaten. 

Lees verder
Meidenteam FC Almere 11-2 glansrijk kampioen.
zaterdag 18-05-2019
Meidenteam FC Almere verdiend kampioen. Het meisjes team van Jeffrey Halsema heeft het kampioenschap in de wacht gesleept. De meiden versloegen  sv Loosdrecht met maar liefst 8-0 en dat zijn toch cijfers. Nadat de schaal was uitgereikt werden de voetbalsters nog eens flink verwend met eten en drinken.  Het feest zal zeker nog de gehele dag duren. Mooi resultaat wat zeker voor herhaling vatbaar is. PROFICIAT!! Foto’s: Coach Jeffrey Halsema toont trots de dikverdiende kampioensschaal  (foto: Peter Kruithof).

Meidenteam FC Almere verdiend kampioen.

Het meisjes team van Jeffrey Halsema heeft het kampioenschap in de wacht gesleept. De meiden versloegen  sv Loosdrecht met maar liefst 8-0 en dat zijn toch cijfers. Nadat de schaal was uitgereikt werden de voetbalsters nog eens flink verwend met eten en drinken.  Het feest zal zeker nog de gehele dag duren. Mooi resultaat wat zeker voor herhaling vatbaar is. PROFICIAT!!

Foto’s: Coach Jeffrey Halsema toont trots de dikverdiende kampioensschaal  (foto: Peter Kruithof).

Lees verder
Almere dames ruim langs WVHEDW.
zondag 12-05-2019
Overtuigende zege voor damesteam FC Almere. FC Almere heeft op uitstekende wijze een comfortabele 0-8 zege geboekt op WVHEDW. Hierdoor stelde de ploeg van Lando Sandaal Bruma de derde plaats op de ranglijst veilig en kan straks aan de playoffs  mee gaan doen. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de dames van FC Almere waren gekomen om de drie punten mee naar Almere te nemen. Direct vanaf het begin werd er druk gezet en was er al de eerste kans. In de  vijfde minuut viel de 0-1, een mooie aanval over rechts met een goede voorzet van Bobbi van Hameren die bij de tweede paal keurig werd afgerond door Esmeralda de Vlught. 0-1. Tien minuten later werd Bobbi van Hameren diep gestuurd door Sabine Dumas eerst genoemde rondde bekwaam af. 0-2. De 0-3 kwam na een prachtige diepe pass van Saskia Vermeulen op naam van Esmeralda de Vlught. Nog voor rust wist Sanne Bockweg bij een afgeslagen corner de bal vanuit de draai in een keer over de keeper te schieten en was de vierde treffer een feit. Hierna kreeg WV-HEDW nog twee kleine kansen maar deze werden door keepster Elisa Ekkelenkamp bekwaam onschadelijk gemaakt. De tweede helft begon FC Almere wat slapjes maar na een kwartier wist Almere de 0-5 te scoren door Thashanya Suart. Direct hierna maakte Bobbi van Hameren na een mooie steekbal van Juanita Dollard de 0-6. In de  tachtigste minuut een hoge bal van links van Saskia Vermeulen waar de doelvrouw geen kijk op had en op de doellijn door Bobbi van Hameren werd ingekopt 0-7. Tot slot maakte ook Esmeralda de Vlught haar derde doelpunt na een mooie pass van Chameral Luitjes 0-8. Al met al een dik verdiende overwinning van Almere waarmee ook de derde plaats in de competitie werd veilig gesteld. Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd tegen ‘ t Gooi.

Overtuigende zege voor damesteam FC Almere.

FC Almere heeft op uitstekende wijze een comfortabele 0-8 zege geboekt op WVHEDW. Hierdoor stelde de ploeg van Lando Sandaal Bruma de derde plaats op de ranglijst veilig en kan straks aan de playoffs  mee gaan doen.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de dames van FC Almere waren gekomen om de drie punten mee naar Almere te nemen. Direct vanaf het begin werd er druk gezet en was er al de eerste kans. In de  vijfde minuut viel de 0-1, een mooie aanval over rechts met een goede voorzet van Bobbi van Hameren die bij de tweede paal keurig werd afgerond door Esmeralda de Vlught. 0-1. Tien minuten later werd Bobbi van Hameren diep gestuurd door Sabine Dumas eerst genoemde rondde bekwaam af. 0-2. De 0-3 kwam na een prachtige diepe pass van Saskia Vermeulen op naam van Esmeralda de Vlught. Nog voor rust wist Sanne Bockweg bij een afgeslagen corner de bal vanuit de draai in een keer over de keeper te schieten en was de vierde treffer een feit. Hierna kreeg WV-HEDW nog twee kleine kansen maar deze werden door keepster Elisa Ekkelenkamp bekwaam onschadelijk gemaakt.
De tweede helft begon FC Almere wat slapjes maar na een kwartier wist Almere de 0-5 te scoren door Thashanya Suart. Direct hierna maakte Bobbi van Hameren na een mooie steekbal van Juanita Dollard de 0-6. In de  tachtigste minuut een hoge bal van links van Saskia Vermeulen waar de doelvrouw geen kijk op had en op de doellijn door Bobbi van Hameren werd ingekopt 0-7. Tot slot maakte ook Esmeralda de Vlught haar derde doelpunt na een mooie pass van Chameral Luitjes 0-8. Al met al een dik verdiende overwinning van Almere waarmee ook de derde plaats in de competitie werd veilig gesteld.
Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd tegen ‘ t Gooi.

Lees verder
FC Almere krijgt periode kampioenschap in zicht.
zaterdag 11-05-2019
FC Almere wint ruim en legt basis voor nakompetitie. Op sportpark de Marken heeft FC Almere zich zelf een mooie dienst bewezen. De Ploeg van Jamal Yahiaoui wist in eigen huis met 4-1 te zegevieren op TOV uit Baarn. Door deze winst bleef men koploper in de derde periode. De Almeerders hadden vanaf het begin het heft in handen maar waren erg slordig in de afronding. De mogelijkheden om in de beginfase tot scoren te komen  liepen op niets uit. Na 5 minuten kon Mike de Blieck uit een hoekschop van Peter van Dongen het net niet vinden. Ook was Koen Blommestijn niet gelukkig met zijn inzet na een mooie pass van Gary Bouwmeester. In de 15e minuut was het wel raak, een mooie aanval door het midden kwam bij de jeugdige Karan Kalloe die wel via de tegenstander wist te scoren 1-0. FC Almere hield de tegenstander onder druk maar uit een voorzet van Mike de Blieck belandde de inzet van Koen Blommestijn in het zijnet. TOV kwam soms wel gevaarlijk terug maar was niet bij machte om Almere-doelman Gijs Roelofsen te verrassen. FC Almere bleef de toon aangeven en uit een mooie actie van aanvoerder Peter van Dongen scoorde Mike de Blieck de verdiende 2-0. Hierna deed TOV wat terug met twee aardige kansen maar de zuiverheid ontbrak om FC Almere te verrassen. Toen iedereen dacht dat de rust met 2-0 in zou gaan sloeg TOV toch nog toe, na een schot op de paal spatte de bal het veld weer in en was het Dave de Hoog die de rebound keurig in schoot 2-1. Na de hervatting twee ploegen die er alles aan wilde doen om tot scoren te komen maar de wind was vaak de spelbreker waardoor veel ballen niet aan kwamen. TOV wist dat het de mindere ploeg was maar loerde sterk op de counter, Almere had dan ook geluk dat Erik Jos Kool het vizier niet op scherp had en Almere goed weg kwam. In de 60e minuut moest Almere met tien man verder nadat Kevin Vermeij volgens arbiter Westland een TOV-speler te hard onderuit haalde en rood trok. Met tien man zette de thuisclub nog eens flink aan en niet zonder succes,een vrije schop voor het neer leggen van een Almeerder leverde de derde goal op voor de thuisclub. Mike de Blieck scoorde met wat geluk uit een vrije trap 3-1. TOV wilde nog wel maar kreeg de kans niet en was het Koen Blommestijn die Almerein de 80e minuut nog op 4-1 zette. Bij deze stand bleef het en deden de Almeerders goede zaken voor de derde periode waar men nu stijf aan kop staat. Tevens bezet men nu de derde plek op de ranglijst wat ook recht geeft op na competitie. FC Almere trainer Jamal Yahiaoui zag zijn team verdiend winnen,” Voor de rust hadden we veel kansen en hebben we ons niet beloond maar uiteindelijk kregen we wel loon naar werken en kan ik mijn ploeg alleen maar een compliment geven gezien we een groot gedeelte met een man minder moesten spelen, tegen Lopik moeten we de nacompetitie veilig stellen en daar gaan we voor”, aldus de coach van de Almeerse ploeg. Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij SV Lopik.

FC Almere wint ruim en legt basis voor nakompetitie.

Op sportpark de Marken heeft FC Almere zich zelf een mooie dienst bewezen. De Ploeg van Jamal Yahiaoui wist in eigen huis met 4-1 te zegevieren op TOV uit Baarn. Door deze winst bleef men koploper in de derde periode.

De Almeerders hadden vanaf het begin het heft in handen maar waren erg slordig in de afronding. De mogelijkheden om in de beginfase tot scoren te komen  liepen op niets uit. Na 5 minuten kon Mike de Blieck uit een hoekschop van Peter van Dongen het net niet vinden. Ook was Koen Blommestijn niet gelukkig met zijn inzet na een mooie pass van Gary Bouwmeester. In de 15e minuut was het wel raak, een mooie aanval door het midden kwam bij de jeugdige Karan Kalloe die wel via de tegenstander wist te scoren 1-0. FC Almere hield de tegenstander onder druk maar uit een voorzet van Mike de Blieck belandde de inzet van Koen Blommestijn in het zijnet. TOV kwam soms wel gevaarlijk terug maar was niet bij machte om Almere-doelman Gijs Roelofsen te verrassen. FC Almere bleef de toon aangeven en uit een mooie actie van aanvoerder Peter van Dongen scoorde Mike de Blieck de verdiende 2-0. Hierna deed TOV wat terug met twee aardige kansen maar de zuiverheid ontbrak om FC Almere te verrassen. Toen iedereen dacht dat de rust met 2-0 in zou gaan sloeg TOV toch nog toe, na een schot op de paal spatte de bal het veld weer in en was het Dave de Hoog die de rebound keurig in schoot 2-1.

Na de hervatting twee ploegen die er alles aan wilde doen om tot scoren te komen maar de wind was vaak de spelbreker waardoor veel ballen niet aan kwamen. TOV wist dat het de mindere ploeg was maar loerde sterk op de counter, Almere had dan ook geluk dat Erik Jos Kool het vizier niet op scherp had en Almere goed weg kwam. In de 60e minuut moest Almere met tien man verder nadat Kevin Vermeij volgens arbiter Westland een TOV-speler te hard onderuit haalde en rood trok. Met tien man zette de thuisclub nog eens flink aan en niet zonder succes,een vrije schop voor het neer leggen van een Almeerder leverde de derde goal op voor de thuisclub. Mike de Blieck scoorde met wat geluk uit een vrije trap 3-1. TOV wilde nog wel maar kreeg de kans niet en was het Koen Blommestijn die Almerein de 80e minuut nog op 4-1 zette. Bij deze stand bleef het en deden de Almeerders goede zaken voor de derde periode waar men nu stijf aan kop staat. Tevens bezet men nu de derde plek op de ranglijst wat ook recht geeft op na competitie.

FC Almere trainer Jamal Yahiaoui zag zijn team verdiend winnen,” Voor de rust hadden we veel kansen en hebben we ons niet beloond maar uiteindelijk kregen we wel loon naar werken en kan ik mijn ploeg alleen maar een compliment geven gezien we een groot gedeelte met een man minder moesten spelen, tegen Lopik moeten we de nacompetitie veilig stellen en daar gaan we voor”, aldus de coach van de Almeerse ploeg.

Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij SV Lopik.

Lees verder
FC Almere-Dames op koers voor na-kompetitie.
zondag 05-05-2019
Dames FC Almere richting na-kompetitie na winst op De Meer (2-0). Op sportpark de Marken heeft het damesteam van FC Almere  een 2-0 winst geboekt op het Amsterdamsche  sv De Meer. In Amsterdam werd het destijds een moeizame 2-3 winst. In de eerste helft was Almere de veel betere ploeg maar de kansen benutten was de eerste helft een groot probleem. Diverse pogingen gingen in rook op terwijl wat meer overleg vaak tot meer succes had geleid. In de 15e minuut was er een pittige overtreding  van de Meer op Almere speelster Bobbi van Hameren maar de vrije trap die hier op volgde van Elliane Wijkhhuizen leverde niet het gewenste resultaat op. In de 25e minuut weer een kans maar aanvoerder Juanita Dollart schoot over het vijandelijke doel. De Meer krabbelde wat terug maar kwam maar sporadische voor het doel van Almere en was het Almere-doelvrouw Elsa Ekkelenkamp die zich niet liet verrassen. Tien minuten voor de rust had Almere zeker moeten scoren maar Thashanya Suart kon deze mogelijkheid niet verzilveren. Ook vlak voor de rust was er nog een 100% kans  maar ook nu was de scherpte bij de Almeerse dames er niet. Na de hervatting deed Almere vrij snel goede zaken en was het Bobbi  van Hameren die haar ploeg snel op 1-0 zette en dat was zeer terecht. Almere bleef nu druk houden op de Amsterdammers maar wist ook nu de meest mooie kansen niet te benutten. Ook schoten van Esmeralda de Vlugt en Geneva Neslo leverde geen goal op. De Meer probeerde wel om de gelijkmaker te forceren maar was niet bij machte om tot scoren te komen. In de 85e minuut viel dan toch de 2-0 door  Thashanya Suart die slim gebruik maakte van een fout bij De Meer. Hierna had Almere de kans om de score uit te breiden maar het bleef bij de 2-0 en dat had deze middag veel meer moeten zijn. Almere zit wel op koers voor de playoffs maar zal in de resterende drie wedstrijden nog wel punten moeten pakken. Komende wedstrijd gaat de ploeg van trainer Lando Sandaal Buma op bezoek bij WVHEDW.

Dames FC Almere richting na-kompetitie na winst op De Meer (2-0).

Op sportpark de Marken heeft het damesteam van FC Almere  een 2-0 winst geboekt op het Amsterdamsche  sv De Meer. In Amsterdam werd het destijds een moeizame 2-3 winst.

In de eerste helft was Almere de veel betere ploeg maar de kansen benutten was de eerste helft een groot probleem. Diverse pogingen gingen in rook op terwijl wat meer overleg vaak tot meer succes had geleid. In de 15e minuut was er een pittige overtreding  van de Meer op Almere speelster Bobbi van Hameren maar de vrije trap die hier op volgde van Elliane Wijkhhuizen leverde niet het gewenste resultaat op. In de 25e minuut weer een kans maar aanvoerder Juanita Dollart schoot over het vijandelijke doel. De Meer krabbelde wat terug maar kwam maar sporadische voor het doel van Almere en was het Almere-doelvrouw Elsa Ekkelenkamp die zich niet liet verrassen. Tien minuten voor de rust had Almere zeker moeten scoren maar Thashanya Suart kon deze mogelijkheid niet verzilveren. Ook vlak voor de rust was er nog een 100% kans  maar ook nu was de scherpte bij de Almeerse dames er niet.

Na de hervatting deed Almere vrij snel goede zaken en was het Bobbi  van Hameren die haar ploeg snel op 1-0 zette en dat was zeer terecht. Almere bleef nu druk houden op de Amsterdammers maar wist ook nu de meest mooie kansen niet te benutten. Ook schoten van Esmeralda de Vlugt en Geneva Neslo leverde geen goal op. De Meer probeerde wel om de gelijkmaker te forceren maar was niet bij machte om tot scoren te komen. In de 85e minuut viel dan toch de 2-0 door  Thashanya Suart die slim gebruik maakte van een fout bij De Meer. Hierna had Almere de kans om de score uit te breiden maar het bleef bij de 2-0 en dat had deze middag veel meer moeten zijn. Almere zit wel op koers voor de playoffs maar zal in de resterende drie wedstrijden nog wel punten moeten pakken.

Komende wedstrijd gaat de ploeg van trainer Lando Sandaal Buma op bezoek bij WVHEDW.

Lees verder
FC Almere wint voor tweede keer van Waterwijk.
zondag 21-04-2019
Waterwijk weer met lege handen tegen FC Almere (4-5). In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere stadgenoot Waterwijk voor de tweede keer de wet gelezen. Door deze winst blijft de ploeg uit Almere-Haven koploper in de derde periode en komt gelijk in punten met Waterwijk op de ranglijst. De thuisclub had vanaf het begin alle moeite om de dadendrang van de gasten een halt toe te roepen. De inzet van de gasten werd dan ook al in de  8e minuut al beloond. Mitchel Rood zette FC Almere met een harde schuiver in de rechterbenedenhoek op (0-1). Aan de andere kant mocht Almere ook niet mopperen toen Desmond Mensen namens Waterwijk maar net naast kopte. Waterwijk kreeg vlak hierna nog een paar mogelijkheden maar kwam niet tot scoren. Wel was FC Almere in deze fase wel kansrijk en uit een pass van Gary Bouwmeester knalde Rogier Arduin op de kruising. In de 32e minuut was het wel raak voor de Havenaren en was het weer Bouwmeester die nu Mike de Blieck bediende en deze fraai Almere naar 0-2 schoot. Nog geen drie minuten later had Waterwijk het antwoord klaar en maakte de aansluitingstreffer, een aanval over rechts kwam bij Mike van Parree die schitterend in de kruising schoot, Almere-doelman Gijs Roelofsen was kansloos (1-2). Nog voor de rust vergrote Almere de voorsprong en kon Koen Blommestijn uit een pass van Gary Bouwmeester beheerste de 1-3 scoren. Vlak voor de rust nog een tegenvaller voor Waterwijk en moest verdediger Desmond Mensen  vertrekken  na zijn tweede gele kaart. Na de hervatting liep Almere snel uit via Gary Bouwmeester (1-4) en Mike de Blieck die een penalty keurig verzilverde (1-5). FC Almere dacht de winst binnen te hebben maar verslapte sterk en gaf de thuisclub alle gelegenheid om terug te komen, de 2-5 van Selcukhan Okay gaf Waterwijk weer moed en werd het ook nog 3-5 door Mike va Pareen en dit mag Almere -keeper Gijs Roelofsen zich zeker aanrekenen. Roelofsen leek behoorlijk aangeslagen want ook de 4-5 van dezelfde Pareen zat hij niet goed. Tot overmaat van ramp kon ook Almere-speler Sven Ederveen na z’n tweede gele kaart nog vertrekken. Het werd nog een spannende slotfase met nog een twijfelgeval toen Jerry Osei van Waterwijk  binnen de zestien werd gehaakt maar arbiter Vriesenga zag hier gelukkig voor Almere niets in. Het bleef bij deze stand en maakte Almere het in de slotfase zichzelf onnodig moeilijk. FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui: Ik vond dat mijn ploeg na de 1-5 veel te slordig werd en kennelijk dacht dat het al klaar was. In deze fase gaven we Waterwijk veel te veel ruimte en de blunders van Gijs Roelofsen deden de wedstrijd volledig omdraaien, we mochten dan ook niet mopperen dat het uiteindelijk bij deze stand bleef”, aldus de coach die met zijn ploeg wel de koppositie pakte in de derde periode van de tweede klasse.

Waterwijk weer met lege handen tegen FC Almere (4-5).

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere stadgenoot Waterwijk voor de tweede keer de wet gelezen. Door deze winst blijft de ploeg uit Almere-Haven koploper in de derde periode en komt gelijk in punten met Waterwijk op de ranglijst.

De thuisclub had vanaf het begin alle moeite om de dadendrang van de gasten een halt toe te roepen. De inzet van de gasten werd dan ook al in de  8e minuut al beloond. Mitchel Rood zette FC Almere met een harde schuiver in de rechterbenedenhoek op (0-1). Aan de andere kant mocht Almere ook niet mopperen toen Desmond Mensen namens Waterwijk maar net naast kopte. Waterwijk kreeg vlak hierna nog een paar mogelijkheden maar kwam niet tot scoren. Wel was FC Almere in deze fase wel kansrijk en uit een pass van Gary Bouwmeester knalde Rogier Arduin op de kruising. In de 32e minuut was het wel raak voor de Havenaren en was het weer Bouwmeester die nu Mike de Blieck bediende en deze fraai Almere naar 0-2 schoot. Nog geen drie minuten later had Waterwijk het antwoord klaar en maakte de aansluitingstreffer, een aanval over rechts kwam bij Mike van Parree die schitterend in de kruising schoot, Almere-doelman Gijs Roelofsen was kansloos (1-2). Nog voor de rust vergrote Almere de voorsprong en kon Koen Blommestijn uit een pass van Gary Bouwmeester beheerste de 1-3 scoren. Vlak voor de rust nog een tegenvaller voor Waterwijk en moest verdediger Desmond Mensen  vertrekken  na zijn tweede gele kaart.

Na de hervatting liep Almere snel uit via Gary Bouwmeester (1-4) en Mike de Blieck die een penalty keurig verzilverde (1-5). FC Almere dacht de winst binnen te hebben maar verslapte sterk en gaf de thuisclub alle gelegenheid om terug te komen, de 2-5 van Selcukhan Okay gaf Waterwijk weer moed en werd het ook nog 3-5 door Mike va Pareen en dit mag Almere -keeper Gijs Roelofsen zich zeker aanrekenen. Roelofsen leek behoorlijk aangeslagen want ook de 4-5 van dezelfde Pareen zat hij niet goed. Tot overmaat van ramp kon ook Almere-speler Sven Ederveen na z’n tweede gele kaart nog vertrekken. Het werd nog een spannende slotfase met nog een twijfelgeval toen Jerry Osei van Waterwijk  binnen de zestien werd gehaakt maar arbiter Vriesenga zag hier gelukkig voor Almere niets in. Het bleef bij deze stand en maakte Almere het in de slotfase zichzelf onnodig moeilijk.

FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui: Ik vond dat mijn ploeg na de 1-5 veel te slordig werd en kennelijk dacht dat het al klaar was. In deze fase gaven we Waterwijk veel te veel ruimte en de blunders van Gijs Roelofsen deden de wedstrijd volledig omdraaien, we mochten dan ook niet mopperen dat het uiteindelijk bij deze stand bleef”, aldus de coach die met zijn ploeg wel de koppositie pakte in de derde periode van de tweede klasse.

Lees verder
Geen revanche voor Almere vrouwen.
maandag 15-04-2019
Geen revanche voor Almere dames tegen het sterke DVVA (2-2). Dit was het enige team waartegen de dames van Almere niet veel te vertellen hadden in de heenwedstrijd (0-3 verlies). Almere was dus uit op revanche. In de eerste 25 minuten lag het initiatief duidelijk bij DVVA maar mede door voortreffelijk keeperswerk van Elisa Ekkelenkamp lukte het DVVA niet om te scoren. De eerste uitval van Almere in de 27ste minuut leverde een corner op, deze werd genomen door Saskia Vermeulen en ondanks het lengte overwicht van DVVA lukte het Juanita Dollard om de 0-1 in te koppen. In de 31e minuut werd een schot van DVVA gestopt door keepster Elisa Ekkelenkamp en ook de rebound wist zij met behulp van de lat  onschadelijk te maken. Na de rust direct twee wissels bij DVVA wat nog meer lengte bracht in de aanval. Echter in de 50ste minuut een splijtende pass van Esmeralda de Vlught die Saskia Vermeulen alleen voor de keepster zette zij plaatste de bal keurig in de verre hoek. (0-2). Hierna nam de druk nog verder toe en werd Almere verder teruggedrongen. In de 67ste minuut was er een vrije trap voor DVVA, de bal werd keurig bij de tweede paal gelegd en ingekopt (1 -2). Hierna probeerde Almere onder de druk uit te voetballen wat soms lukte maar grote kansen leverde dit niet op. In de 80ste minuut  een corner (de tiende) van DVVA, helaas was het lengteverschil nu doorslaggevend, wat de verdediging van Almere ook probeerde de dames van DVVA waren veel groter en een van hen kon de 2-2 binnen koppen. Hierna probeerde Almere nog iets te forceren wat helaas niet lukte. Al met al een leuke en sportieve wedstrijd met een terechte puntendeling. Met dank aan Dick Bockweg. Foto: Beiden speelsters scoorden zaterdag tegen DVVA.

Geen revanche voor Almere dames tegen het sterke DVVA (2-2).

Dit was het enige team waartegen de dames van Almere niet veel te vertellen hadden in de heenwedstrijd (0-3 verlies). Almere was dus uit op revanche. In de eerste 25 minuten lag het initiatief duidelijk bij DVVA maar mede door voortreffelijk keeperswerk van Elisa Ekkelenkamp lukte het DVVA niet om te scoren. De eerste uitval van Almere in de 27ste minuut leverde een corner op, deze werd genomen door Saskia Vermeulen en ondanks het lengte overwicht van DVVA lukte het Juanita Dollard om de 0-1 in te koppen.

In de 31e minuut werd een schot van DVVA gestopt door keepster Elisa Ekkelenkamp en ook de rebound wist zij met behulp van de lat  onschadelijk te maken. Na de rust direct twee wissels bij DVVA wat nog meer lengte bracht in de aanval. Echter in de 50ste minuut een splijtende pass van Esmeralda de Vlught die Saskia Vermeulen alleen voor de keepster zette zij plaatste de bal keurig in de verre hoek. (0-2).

Hierna nam de druk nog verder toe en werd Almere verder teruggedrongen. In de 67ste minuut was er een vrije trap voor DVVA, de bal werd keurig bij de tweede paal gelegd en ingekopt (1 -2). Hierna probeerde Almere onder de druk uit te voetballen wat soms lukte maar grote kansen leverde dit niet op. In de 80ste minuut  een corner (de tiende) van DVVA, helaas was het lengteverschil nu doorslaggevend, wat de verdediging van Almere ook probeerde de dames van DVVA waren veel groter en een van hen kon de 2-2 binnen koppen.

Hierna probeerde Almere nog iets te forceren wat helaas niet lukte. Al met al een leuke en sportieve wedstrijd met een terechte puntendeling.

Met dank aan Dick Bockweg.

Foto: Beiden speelsters scoorden zaterdag tegen DVVA.

Lees verder
Geen revanche voor Almere vrouwen.
maandag 15-04-2019
Geen revanche voor Almere dames tegen het sterke DVVA (2-2). Dit was het enige team waartegen de dames van Almere niet veel te vertellen hadden in de heenwedstrijd (0-3 verlies). Almere was dus uit op revanche. In de eerste 25 minuten lag het initiatief duidelijk bij DVVA maar mede door voortreffelijk keeperswerk van Elisa Ekkelenkamp lukte het DVVA niet om te scoren. De eerste uitval van Almere in de 27ste minuut leverde een corner op, deze werd genomen door Saskia Vermeulen en ondanks het lengte overwicht van DVVA lukte het Juanita Dollard om de 0-1 in te koppen. In de 31e minuut werd een schot van DVVA gestopt door keepster Elisa Ekkelenkamp en ook de rebound wist zij met behulp van de lat  onschadelijk te maken. Na de rust direct twee wissels bij DVVA wat nog meer lengte bracht in de aanval. Echter in de 50ste minuut een splijtende pass van Esmeralda de Vlught die Saskia Vermeulen alleen voor de keepster zette zij plaatste de bal keurig in de verre hoek. (0-2). Hierna nam de druk nog verder toe en werd Almere verder teruggedrongen. In de 67ste minuut was er een vrije trap voor DVVA, de bal werd keurig bij de tweede paal gelegd en ingekopt (1 -2). Hierna probeerde Almere onder de druk uit te voetballen wat soms lukte maar grote kansen leverde dit niet op. In de 80ste minuut  een corner (de tiende) van DVVA, helaas was het lengteverschil nu doorslaggevend, wat de verdediging van Almere ook probeerde de dames van DVVA waren veel groter en een van hen kon de 2-2 binnen koppen. Hierna probeerde Almere nog iets te forceren wat helaas niet lukte. Al met al een leuke en sportieve wedstrijd met een terechte puntendeling. Met dank aan Dick Bockweg. Foto: Beiden speelsters scoorden zaterdag tegen DVVA.

Geen revanche voor Almere dames tegen het sterke DVVA (2-2).

Dit was het enige team waartegen de dames van Almere niet veel te vertellen hadden in de heenwedstrijd (0-3 verlies). Almere was dus uit op revanche. In de eerste 25 minuten lag het initiatief duidelijk bij DVVA maar mede door voortreffelijk keeperswerk van Elisa Ekkelenkamp lukte het DVVA niet om te scoren. De eerste uitval van Almere in de 27ste minuut leverde een corner op, deze werd genomen door Saskia Vermeulen en ondanks het lengte overwicht van DVVA lukte het Juanita Dollard om de 0-1 in te koppen.

In de 31e minuut werd een schot van DVVA gestopt door keepster Elisa Ekkelenkamp en ook de rebound wist zij met behulp van de lat  onschadelijk te maken. Na de rust direct twee wissels bij DVVA wat nog meer lengte bracht in de aanval. Echter in de 50ste minuut een splijtende pass van Esmeralda de Vlught die Saskia Vermeulen alleen voor de keepster zette zij plaatste de bal keurig in de verre hoek. (0-2).

Hierna nam de druk nog verder toe en werd Almere verder teruggedrongen. In de 67ste minuut was er een vrije trap voor DVVA, de bal werd keurig bij de tweede paal gelegd en ingekopt (1 -2). Hierna probeerde Almere onder de druk uit te voetballen wat soms lukte maar grote kansen leverde dit niet op. In de 80ste minuut  een corner (de tiende) van DVVA, helaas was het lengteverschil nu doorslaggevend, wat de verdediging van Almere ook probeerde de dames van DVVA waren veel groter en een van hen kon de 2-2 binnen koppen.

Hierna probeerde Almere nog iets te forceren wat helaas niet lukte. Al met al een leuke en sportieve wedstrijd met een terechte puntendeling.

Met dank aan Dick Bockweg.

Foto: Beiden speelsters scoorden zaterdag tegen DVVA.

Lees verder
FC Almere op koers voor derde periode na winst op Benschop.
zondag 14-04-2019
FC Almere zet goede reeks voort en verslaat ook Benschop (2-0). In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere, de ploeg van coach Jamal Yahiaoui ook tegen Benschop goede zaken gedaan. Na een mindere eerste helft drukte de Almeerders de tweede helft door en won dan ook verdiend van de ploeg waar men eerder dit seizoen nog twee punten aan verspeelde. De eerste helft twee ploegen die er het beste van wilde maken, FC Almere kreeg wel de betere kansen maar door onzuivere passes wist men  de gasten niet te verrassen. Wel kreeg Gary Bouwmeester een aardige kans maar zijn inzet verdween in het zijnet. Benschop kwam soms aardig door maar werd op tijd een halt toegeroepen door de Almere-defensie. In de 10e minuut was Koen Blommestijn dicht bij een treffer maar de kopbal uit een voorzet van Mike de Blieck ging maar net naast. Almere bleef het doel van de gasten bestoken maar goals maken was weer een ander verhaal ook toen Mike de Blieck een aardige kans niet in een doelpunt om kon zetten. Het bleef voor de rust op en neer gaan maar voor de rust werd er niet gescoord. Na de hervatting was de thuisclub weer de toonaangevende ploeg met veel kansen maar met veel geluk hield de defensie van Benschop stand. In de 62e minuut kwam daar een einde aan toen na diverse gemiste kansen Mike de Blieck wel raak schoot (1-0). FC Almere werd steeds sterker maar het duurde tot in de 75e minuut eer de tweede treffer een feit werd. Na een mooie actie van alweer Mike de Blieck was het uiteindelijk Koen Blommestijn die snoeihard Almere op 2-0 zette. Benschop stelde hierna  niet zoveel tegenover maar bleef in de counter wel gevaarlijk. FC Almere bleef veel druk uitoefenen op het doel van de gasten en kreeg ook veel mogelijkheden om de score ruim op te voeren maar mede door het goede keeperswerk van de Benschop-goalie bleef het bij deze 2-0 stand.  Door deze winst blijf FC Almere koploper in de derde periode en wacht komend weekend de derby tegen Waterwijk dat ook nog kansen heeft op na-competitie. Almere-trainer Jamal Yahiaoui zag ook dat zijn ploeg de score veel hoger op had moeten voeren. ”Zeker de eerste helft was dat het geval hoewel we toen niet lekker in de wedstrijd zaten, maar de tweede helft hadden we zeker vijf keer moeten scoren en dan druk ik dat nog netjes uit”, aldus de coach die uiteindelijk tevreden kon zijn met het behaalde resultaat. Zaterdag wacht de derby tegen ASC Waterwijk.

FC Almere zet goede reeks voort en verslaat ook Benschop (2-0).

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere, de ploeg van coach Jamal Yahiaoui ook tegen Benschop goede zaken gedaan. Na een mindere eerste helft drukte de Almeerders de tweede helft door en won dan ook verdiend van de ploeg waar men eerder dit seizoen nog twee punten aan verspeelde.

De eerste helft twee ploegen die er het beste van wilde maken, FC Almere kreeg wel de betere kansen maar door onzuivere passes wist men  de gasten niet te verrassen. Wel kreeg Gary Bouwmeester een aardige kans maar zijn inzet verdween in het zijnet. Benschop kwam soms aardig door maar werd op tijd een halt toegeroepen door de Almere-defensie. In de 10e minuut was Koen Blommestijn dicht bij een treffer maar de kopbal uit een voorzet van Mike de Blieck ging maar net naast. Almere bleef het doel van de gasten bestoken maar goals maken was weer een ander verhaal ook toen Mike de Blieck een aardige kans niet in een doelpunt om kon zetten. Het bleef voor de rust op en neer gaan maar voor de rust werd er niet gescoord.

Na de hervatting was de thuisclub weer de toonaangevende ploeg met veel kansen maar met veel geluk hield de defensie van Benschop stand. In de 62e minuut kwam daar een einde aan toen na diverse gemiste kansen Mike de Blieck wel raak schoot (1-0). FC Almere werd steeds sterker maar het duurde tot in de 75e minuut eer de tweede treffer een feit werd. Na een mooie actie van alweer Mike de Blieck was het uiteindelijk Koen Blommestijn die snoeihard Almere op 2-0 zette. Benschop stelde hierna  niet zoveel tegenover maar bleef in de counter wel gevaarlijk. FC Almere bleef veel druk uitoefenen op het doel van de gasten en kreeg ook veel mogelijkheden om de score ruim op te voeren maar mede door het goede keeperswerk van de Benschop-goalie bleef het bij deze 2-0 stand.  Door deze winst blijf FC Almere koploper in de derde periode en wacht komend weekend de derby tegen Waterwijk dat ook nog kansen heeft op na-competitie.

Almere-trainer Jamal Yahiaoui zag ook dat zijn ploeg de score veel hoger op had moeten voeren. ”Zeker de eerste helft was dat het geval hoewel we toen niet lekker in de wedstrijd zaten, maar de tweede helft hadden we zeker vijf keer moeten scoren en dan druk ik dat nog netjes uit”, aldus de coach die uiteindelijk tevreden kon zijn met het behaalde resultaat.

Zaterdag wacht de derby tegen ASC Waterwijk.

Lees verder
FC Almere vrouwen komen niet verder dan 1-1 tegen sv Diemen.
maandag 08-04-2019
FC Almere vrouwen niet verder dan 1-1 tegen sv Diemen. Onder ideale weersomstandigheden, maar op een zeer matig te bespelen veld werd er afgetrapt tegen sv Diemen. Al snel werd duidelijk dat dit een ander Diemen was als de eerste wedstrijd. In de derde minuut gerommel achterin bij Almere wat direct werd afgestraft en stond de 0–1 op het bord. Almere pakte snel de draad op met veel druk op het doel van sv  Diemen. In de 8ste  minuut belande een pegel van Saskia Vermeulen op de lat. Niet veel later ging mooi schot van Juanita Dollard net over en kwamen de gasten goed weg. Na een half uur spelen werd een vrije trap van Saskia Vermeulen schitterend uit het doel gehaald door de keepster van sv Diemen. Na de zoveelste corner van FC Almere werd een kopbal van Juanita Dollard van de lijn gehaald en de rebound tot corner verwerkt. FC Almere had voor de rust al op voorsprong moeten staan maar bleef op 0-1 steken. Na de rust probeerde Almere van alles maar er was geen doorkomen aan en hield sv Diemen met kunst en vliegwerk stand.  Wel werd een schitterende kopbal van Juanita Dollard na een prachtige voorzet van Elianne Wijkhuizen fenomenaal gestopt door de keepster van Diemen. Na een ongelukkige botsing na een afgeslagen corner bleef een speelster van sv Diemen gillend van de pijn op de grond liggen. Het duurde geruime tijd voordat deze per brancard van het veld werd afgevoerd. De uitstekend leidende jonge scheidsrechter Bas Brummelhaus gaf aan dat er zeker 12 minuten extra gespeeld ging worden. Meteen na de hervatting een grote kans voor sv Diemen echter de spits schoot de bal over. Een alles of niets offensief van Almere kwam dan toch ver in blessuretijd de dikverdiende gelijkmaker. Een diepe bal van Saskia Vermeulen op Esmeralda de Vlugt werd door laatstgenoemde keurig aangenomen en de laatste verdedigster werd uitgekapt en werd er netjes afgerond in de korte hoek.(1-1) Een zwaar bevochten maar verdiend gelijkspel was toch wel een teleurstellende resultaat. FC Almere bezet nu de derde plek op de ranglijst en koploper Kadoelen lijkt niet meer in te halen voor de Almeerders. Komende zaterdag moet de ploeg van Lando Sandaal Bruma naar het op de tweede plaats staande DVVA. Bijdrage: Dik Bockweg.

FC Almere vrouwen niet verder dan 1-1 tegen sv Diemen.

Onder ideale weersomstandigheden, maar op een zeer matig te bespelen veld werd er afgetrapt tegen sv Diemen. Al snel werd duidelijk dat dit een ander Diemen was als de eerste wedstrijd. In de derde minuut gerommel achterin bij Almere wat direct werd afgestraft en stond de 0–1 op het bord. Almere pakte snel de draad op met veel druk op het doel van sv  Diemen.

In de 8ste  minuut belande een pegel van Saskia Vermeulen op de lat. Niet veel later ging mooi schot van Juanita Dollard net over en kwamen de gasten goed weg. Na een half uur spelen werd een vrije trap van Saskia Vermeulen schitterend uit het doel gehaald door de keepster van sv Diemen. Na de zoveelste corner van FC Almere werd een kopbal van Juanita Dollard van de lijn gehaald en de rebound tot corner verwerkt. FC Almere had voor de rust al op voorsprong moeten staan maar bleef op 0-1 steken.

Na de rust probeerde Almere van alles maar er was geen doorkomen aan en hield sv Diemen met kunst en vliegwerk stand.  Wel werd een schitterende kopbal van Juanita Dollard na een prachtige voorzet van Elianne Wijkhuizen fenomenaal gestopt door de keepster van Diemen. Na een ongelukkige botsing na een afgeslagen corner bleef een speelster van sv Diemen gillend van de pijn op de grond liggen. Het duurde geruime tijd voordat deze per brancard van het veld werd afgevoerd. De uitstekend leidende jonge scheidsrechter Bas Brummelhaus gaf aan dat er zeker 12 minuten extra gespeeld ging worden. Meteen na de hervatting een grote kans voor sv Diemen echter de spits schoot de bal over. Een alles of niets offensief van Almere kwam dan toch ver in blessuretijd de dikverdiende gelijkmaker.

Een diepe bal van Saskia Vermeulen op Esmeralda de Vlugt werd door laatstgenoemde keurig aangenomen en de laatste verdedigster werd uitgekapt en werd er netjes afgerond in de korte hoek.(1-1) Een zwaar bevochten maar verdiend gelijkspel was toch wel een teleurstellende resultaat. FC Almere bezet nu de derde plek op de ranglijst en koploper Kadoelen lijkt niet meer in te halen voor de Almeerders. Komende zaterdag moet de ploeg van Lando Sandaal Bruma naar het op de tweede plaats staande DVVA.

Bijdrage: Dik Bockweg.

Lees verder
FC Almere rond met trainers komend seizoen.
zondag 07-04-2019
FC Almere is verheugd u te kunnen melden dat na de hoofdtrainer Charles Loots en zijn assistenten Michel Pleune en Robert Verboom dat nu ook de meeste jeugdselectietrainers zijn vastgelegd voor volgend seizoen. Gisteravond hebben de trainers Bradley en Angelo Wolfgang, Mauro Gruijthuijsen, Rody Schouten, Benjamin van 't Veer, Tjeerd Hof, Remco van der Wiel en Jeremy Schellings hun contracten met de club getekend! Zij zullen volgend seizoen weer actief zijn. Wij willen de selectiecommissie bedanken voor hun inzet om deze top trainers vast te leggen voor volgend seizoen!Wij wensen alle trainers veel succes.

FC Almere is verheugd u te kunnen melden dat na de hoofdtrainer Charles Loots en zijn assistenten Michel Pleune en Robert Verboom dat nu ook de meeste jeugdselectietrainers zijn vastgelegd voor volgend seizoen. Gisteravond hebben de trainers Bradley en Angelo Wolfgang, Mauro Gruijthuijsen, Rody Schouten, Benjamin van 't Veer, Tjeerd Hof, Remco van der Wiel en Jeremy Schellings hun contracten met de club getekend! Zij zullen volgend seizoen weer actief zijn. Wij willen de selectiecommissie bedanken voor hun inzet om deze top trainers vast te leggen voor volgend seizoen!Wij wensen alle trainers veel succes.

Lees verder
FC Almere blijft goed meedoen voor derde periode.
zondag 07-04-2019
FC Almere blijft meedoen voor derde periode door ruime winst op Odysseus (1-4). In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere,de ploeg van trainer Jamal Yahiaoui goede zaken gedaan in de derde periode en heeft nog steeds kansen om na-kompetitie te realiseren. In een vrij gelijkopgaand duel had Almere de eerste helft wel meer balbezit als de thuisclub maar ging wat nonchalant met de mogelijkheden om. Een kans van Gary Bouwmeester werd in de 4e minuut goed verwerkt door Odysseus-doelman Harmen Plenger. Odysseus kwam echter goed terug maar Tygho Wilting zag zijn mogelijkheid ook goed verwerkt door Almere-doelman Gijs Roelofsen.  Jammer was de Rogier Arduin in de 30e minuut na een hoofdblessure moest worden vervangen door Mitchel Rood. Het duel kende halverwege de eerste helft veel balverlies aan beide kanten maar vlak voor de rust was het toch Almere dat de leiding nam. Een vrije schop van aanvoerder Peter van Dongen werd door Mitchel Smit met het hoofd keurig ingekopt 0-1. Hierna nog meer kansen voor de gasten maar de ruststand was derhalve 0-1. Na de hervatting was Odysseus wel meer in de aanval maar Almere was attent en kon de draad weer oppakken met veel druk naar voren toe. Er kwamen weer genoeg kansen maar slordigheid in de afwerking was de oorzaak dat de 0-1 op het scorebord bleef staan. Tot de 58e minuut toen Almere een hoekschop kreeg en Peter van Dongen fraai de bal in het doel wist te krullen 0-2. FC Almere zat op rozen maar daar dacht de thuisclub anders over. Na een mooie combinatie was het Jeroen Reinking die via invaller Torben Vrielink de 1-2 intikte. Wat de thuisclub niet verwachte gebeurde echter wel, FC Almere combineerde goed en was het invaller Mitchel Rood die Almere nog geen minuut later beheerst weer snel op 1-3 zette. FC Almere wisselde Gary Bouwmeester en Mike De Blieck  voor Lesley Vlieger en Nick Stots. Kort hierna was Lesley Vlieger de man die Koen Blommestijn wegstuurde en deze zag zijn kans schoon om FC Almere op fraaie wijze op 1-4 te zetten. Hierna beheerste FC Almere de wedstrijd en kwam de thuisclub niet meer aan kansen toe. Het werd dus een nuttige overwinning. Mede gezien de stand in de derde periode waar FC Almere nog volop in mee doet en momenteel de vierde plek bezet op de ranglijst wat mogelijk ook nog kansen bied voor na- competitie. Komende wedstrijd krijgt de ploeg uit Almere Benschop op bezoek

FC Almere blijft meedoen voor derde periode door ruime winst op Odysseus (1-4).

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere,de ploeg van trainer Jamal Yahiaoui goede zaken gedaan in de derde periode en heeft nog steeds kansen om na-kompetitie te realiseren.

In een vrij gelijkopgaand duel had Almere de eerste helft wel meer balbezit als de thuisclub maar ging wat nonchalant met de mogelijkheden om. Een kans van Gary Bouwmeester werd in de 4e minuut goed verwerkt door Odysseus-doelman Harmen Plenger. Odysseus kwam echter goed terug maar Tygho Wilting zag zijn mogelijkheid ook goed verwerkt door Almere-doelman Gijs Roelofsen.  Jammer was de Rogier Arduin in de 30e minuut na een hoofdblessure moest worden vervangen door Mitchel Rood. Het duel kende halverwege de eerste helft veel balverlies aan beide kanten maar vlak voor de rust was het toch Almere dat de leiding nam. Een vrije schop van aanvoerder Peter van Dongen werd door Mitchel Smit met het hoofd keurig ingekopt 0-1. Hierna nog meer kansen voor de gasten maar de ruststand was derhalve 0-1.

Na de hervatting was Odysseus wel meer in de aanval maar Almere was attent en kon de draad weer oppakken met veel druk naar voren toe. Er kwamen weer genoeg kansen maar slordigheid in de afwerking was de oorzaak dat de 0-1 op het scorebord bleef staan. Tot de 58e minuut toen Almere een hoekschop kreeg en Peter van Dongen fraai de bal in het doel wist te krullen 0-2. FC Almere zat op rozen maar daar dacht de thuisclub anders over. Na een mooie combinatie was het Jeroen Reinking die via invaller Torben Vrielink de 1-2 intikte. Wat de thuisclub niet verwachte gebeurde echter wel, FC Almere combineerde goed en was het invaller Mitchel Rood die Almere nog geen minuut later beheerst weer snel op 1-3 zette. FC Almere wisselde Gary Bouwmeester en Mike De Blieck  voor Lesley Vlieger en Nick Stots. Kort hierna was Lesley Vlieger de man die Koen Blommestijn wegstuurde en deze zag zijn kans schoon om FC Almere op fraaie wijze op 1-4 te zetten. Hierna beheerste FC Almere de wedstrijd en kwam de thuisclub niet meer aan kansen toe. Het werd dus een nuttige overwinning. Mede gezien de stand in de derde periode waar FC Almere nog volop in mee doet en momenteel de vierde plek bezet op de ranglijst wat mogelijk ook nog kansen bied voor na- competitie.

Komende wedstrijd krijgt de ploeg uit Almere Benschop op bezoek

Lees verder
Damesteam FC Almere bij Sport in Almere.
donderdag 04-04-2019
Damesteam FC Almere bij Sport in Almere. Omroep Almere bestede afgelopen week aandacht aan het damesteam van FC Almere. De trainer Lando Sandaal Bruma was met twee speelsters, Juanita Dollard en Saskia Vermeulen in de studio om wat meer over hun team te vertellen. Men wil nog graag kampioen worden maar koploper Kadoelen staat acht punten voor dus dat zal niet meevallen maar men ziet nog wel kansen via de nakompetitie. De trainer heeft het uitstekend naar z’n zin maar moet nog wat plooien gladstrijken met het bestuur voor contract verlenging. Zowel trainer en speelsters hebben goede hoop dat het goed komt.

Damesteam FC Almere bij Sport in Almere.

Omroep Almere bestede afgelopen week aandacht aan het damesteam van FC Almere. De trainer Lando Sandaal Bruma was met twee speelsters, Juanita Dollard en Saskia Vermeulen in de studio om wat meer over hun team te vertellen. Men wil nog graag kampioen worden maar koploper Kadoelen staat acht punten voor dus dat zal niet meevallen maar men ziet nog wel kansen via de nakompetitie. De trainer heeft het uitstekend naar z’n zin maar moet nog wat plooien gladstrijken met het bestuur voor contract verlenging. Zowel trainer en speelsters hebben goede hoop dat het goed komt.

Lees verder
FC Almere slaat z'n slag voor komend seizoen.
dinsdag 02-04-2019
FC Almere slaat z’n slag en versterkt zijn selectie. Het seizoen is nog in volle gang maar zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft zich  voor komend seizoen binnen de selectie behoorlijk kunnen versterken. Werd al eerder trainer/coach Charles Loots binnen gehaald voor volgend seizoen en komen de volgende spelers ook naar Almere-Haven. Van hoofdklasser Purmersteijn komt Amarez Poepon over en verder ziet Charles Loots ook met Jamal Moestalam, Sebastiaan Visser,Shiegeru Hiwat,franklin de Jong,Reley Klaverweide en Stefan Verboom de selectie versterken. Er is dus bij Almere niet stilgezeten en hard gewerkt om met een sterke selectie komend seizoen van start te gaan. Er zijn nog gesprekken gaande met de huidige selectie om tot een complete selectie te komen waar de tweedeklasser ook met het tweede team dat koploper is in de reserve tweede klasse tot kwaliteit te komen. Mooie vooruitzichten dus maar eerst zal dit seizoen nog naar behoren afgemaakt moeten worden. De Havenaren zijn koploper in de derde periode en heeft dus nog kans op nakompetitie, en het tweede team kan nog kampioen worden.  Huidige trainer Jamal Yahiaoui en zijn staf zullen alles in het werk stellen om het seizoen goed af te sluiten.

FC Almere slaat z’n slag en versterkt zijn selectie.

Het seizoen is nog in volle gang maar zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft zich  voor komend seizoen binnen de selectie behoorlijk kunnen versterken. Werd al eerder trainer/coach Charles Loots binnen gehaald voor volgend seizoen en komen de volgende spelers ook naar Almere-Haven. Van hoofdklasser Purmersteijn komt Amarez Poepon over en verder ziet Charles Loots ook met Jamal Moestalam, Sebastiaan Visser,Shiegeru Hiwat,franklin de Jong,Reley Klaverweide en Stefan Verboom de selectie versterken. Er is dus bij Almere niet stilgezeten en hard gewerkt om met een sterke selectie komend seizoen van start te gaan. Er zijn nog gesprekken gaande met de huidige selectie om tot een complete selectie te komen waar de tweedeklasser ook met het tweede team dat koploper is in de reserve tweede klasse tot kwaliteit te komen. Mooie vooruitzichten dus maar eerst zal dit seizoen nog naar behoren afgemaakt moeten worden. De Havenaren zijn koploper in de derde periode en heeft dus nog kans op nakompetitie, en het tweede team kan nog kampioen worden.  Huidige trainer Jamal Yahiaoui en zijn staf zullen alles in het werk stellen om het seizoen goed af te sluiten.

Lees verder
Voorzitter bij Sport in Almere...
donderdag 28-03-2019
Remco Fens bij Sport in Almere… Sport in Almere op Omroep Almere was weer leuk met de voorzitter van de oudste club uit Almere Remco Fens. Open gesproken over de toekomst voor de club en was er hulde voor de velen medewerkers die de club rijk is. Dat de voorzitter van de club er een familie van wil maken was al bekend, en hij zal deze uitdaging aangaan. Ook kwam de voorzitter van de breedte sport Armand Steengraver aan het woord . Verder was er een interview live met Gary Bouwmeester speler van het eerste team. Of Gary komend seizoen ook bij FC Almere speelt laat hij op 1 April weten!

Remco Fens bij Sport in Almere…

Sport in Almere op Omroep Almere was weer leuk met de voorzitter van de oudste club uit Almere Remco Fens. Open gesproken over de toekomst voor de club en was er hulde voor de velen medewerkers die de club rijk is. Dat de voorzitter van de club er een familie van wil maken was al bekend, en hij zal deze uitdaging aangaan. Ook kwam de voorzitter van de breedte sport Armand Steengraver aan het woord . Verder was er een interview live met Gary Bouwmeester speler van het eerste team. Of Gary komend seizoen ook bij FC Almere speelt laat hij op 1 April weten!

Lees verder
FC Almere fier aan kop in derde periode na 5-1 winst.
zondag 24-03-2019
FC Almere slaat in tweede helft definitief toe tegen Veensche Boys (5-1). FC Almere heeft in de zaterdag tweede klasse B tegen Veensche Boys de goede reeks van de laatste wedstrijden voort kunnen zetten. In Almere Haven rekende de ploeg van Jamal Yahiaoui met 5-1 af met de ploeg uit Nijkerkerveen. Het werd een open duel met twee ploegen die allebei voor de aanval kozen. FC Almere gaf in de beginfase wel de toon aan maar vaak was men te onzuiver en gingen er wat mogelijkheden knullig verloren. Veensche boys kreeg in de 10e minuut ook een aardige mogelijkheid maar de inzet van Alwin van Domselaar kon van de lijn worden gehaald. Het spel was in deze fase niet van een hoog gehalte maar beide partijen maakte  veel fouten  met het gevolg dat de overtredingen de overhand namen. De arbiter kon dan ook niet anders doen door dit met geel te bestraffen. De thuisclub kwam wel beter in de wedstrijd en hadden de gasten steeds meer moeite om doelpunten te voorkomen. Dat lukte in de 32e minuut niet toen uit een hoekschop van Peter van Dongen Gary Bouwmeester met het hoofd de uitstekend keepende Wessel Kroon wist te verschalken (1-0). Veensche Boys toonde hierna veel veerkracht en stond een minuut later alweer op 1-1 door Nico  van der Brom. FC Almere had direct hierna het antwoord al weer klaar en was het Koen Blommestijn die een mooie actie fraai afrondde 2-1.  Voor de rust had  het ook nog 3-1 kunnen staan maar een schuiver van Almeerder Rogier Arduin werd goed verwerkt door de doelman van de gasten. Na de rust twee gelijkwaardige ploegen maar Almere nam na zo’n 10 minuten toch weer het initiatief. Diverse schoten bezorgde de Veensche Boys verdediging behoorlijk wat problemen maar de Veensche Boys doelman zat uitstekend in de wedstrijd en hield zijn ploeg staande. Aan de andere kant moest Almere doelman Gijs Roelofsen optreden bij diverse kansen van Veensche Boys. In de  70e minuut deelde FC Almere dan toch de genade klap uit, na goed doorzetten was het Rogier Arduin die Almere op 3-1 zette. Hierna nog veel kansen voor Almere, Peter van Dongen, en Mike de Blieck hadden de bal voor het intikken maar faalden. Dat deed De Blieck in de 83e minuut niet en was de 4-1 een feit,  uiteindelijk werd het ook nog 5-1 door Koen Blommestijn die een mooie actie beheerst afrondde. Veensche Boys kwam hierna nog wel dicht bij het Almere doel maar was niet meer bij machte om tot scoren te komen. FC Almere deed met deze winst goede zaken mede gezien de derde periode waar met nu aan kop staat. FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui vond dat zijn ploeg deze middag tactisch goed gespeeld had, “ De afspraken waren er en die werden goed uitgevoerd, we moesten in deze thuiswedstrijd het initiatief nemen en dat lukte, we hadden wel eerder afstand moeten nemen maar dat werd nu pas in de tweede helft maar verdiend was het en staan we er in de derde periode goed voor. Nu maar zorgen om dit vast te houden”, aldus de coach die met Almere tot het uiterste wil gaan.

FC Almere slaat in tweede helft definitief toe tegen Veensche Boys (5-1).

FC Almere heeft in de zaterdag tweede klasse B tegen Veensche Boys de goede reeks van de laatste wedstrijden voort kunnen zetten. In Almere Haven rekende de ploeg van Jamal Yahiaoui met 5-1 af met de ploeg uit Nijkerkerveen. Het werd een open duel met twee ploegen die allebei voor de aanval kozen.

FC Almere gaf in de beginfase wel de toon aan maar vaak was men te onzuiver en gingen er wat mogelijkheden knullig verloren. Veensche boys kreeg in de 10e minuut ook een aardige mogelijkheid maar de inzet van Alwin van Domselaar kon van de lijn worden gehaald. Het spel was in deze fase niet van een hoog gehalte maar beide partijen maakte  veel fouten  met het gevolg dat de overtredingen de overhand namen. De arbiter kon dan ook niet anders doen door dit met geel te bestraffen. De thuisclub kwam wel beter in de wedstrijd en hadden de gasten steeds meer moeite om doelpunten te voorkomen. Dat lukte in de 32e minuut niet toen uit een hoekschop van Peter van Dongen Gary Bouwmeester met het hoofd de uitstekend keepende Wessel Kroon wist te verschalken (1-0). Veensche Boys toonde hierna veel veerkracht en stond een minuut later alweer op 1-1 door Nico  van der Brom. FC Almere had direct hierna het antwoord al weer klaar en was het Koen Blommestijn die een mooie actie fraai afrondde 2-1.  Voor de rust had  het ook nog 3-1 kunnen staan maar een schuiver van Almeerder Rogier Arduin werd goed verwerkt door de doelman van de gasten.

Na de rust twee gelijkwaardige ploegen maar Almere nam na zo’n 10 minuten toch weer het initiatief. Diverse schoten bezorgde de Veensche Boys verdediging behoorlijk wat problemen maar de Veensche Boys doelman zat uitstekend in de wedstrijd en hield zijn ploeg staande. Aan de andere kant moest Almere doelman Gijs Roelofsen optreden bij diverse kansen van Veensche Boys. In de  70e minuut deelde FC Almere dan toch de genade klap uit, na goed doorzetten was het Rogier Arduin die Almere op 3-1 zette. Hierna nog veel kansen voor Almere, Peter van Dongen, en Mike de Blieck hadden de bal voor het intikken maar faalden. Dat deed De Blieck in de 83e minuut niet en was de 4-1 een feit,  uiteindelijk werd het ook nog 5-1 door Koen Blommestijn die een mooie actie beheerst afrondde. Veensche Boys kwam hierna nog wel dicht bij het Almere doel maar was niet meer bij machte om tot scoren te komen. FC Almere deed met deze winst goede zaken mede gezien de derde periode waar met nu aan kop staat.

FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui vond dat zijn ploeg deze middag tactisch goed gespeeld had, “ De afspraken waren er en die werden goed uitgevoerd, we moesten in deze thuiswedstrijd het initiatief nemen en dat lukte, we hadden wel eerder afstand moeten nemen maar dat werd nu pas in de tweede helft maar verdiend was het en staan we er in de derde periode goed voor. Nu maar zorgen om dit vast te houden”, aldus de coach die met Almere tot het uiterste wil gaan.

Lees verder
Knap herstel FC Almere dames tegen IJsselmeervogels (1-6).
zondag 24-03-2019
Klinkende overwinning FC Almere dames. (1-6). Het eerste dames team van FC Almere moest zaterdag aantreden tegen nummer vier op de ranglijst IJsselmeervogels.Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Almere de nederlaag van verleden week tegen koploper Kadoelen wilde goedmaken.De tegenstander werd vanaf minuut een  onder druk gezet wat resulteerde in vier corners op rij, meer dan wat kleine kansjes kwamen hier echter niet uit.In de negentiende minuut wederom een corner deze werd half weggewerkt waarna Geneva Neslo de bal kon onderscheppen en breed leggen op Bobbi van Hameren die vanaf zestien meter de bal keurig in de verre kruising krulde. (0-1). De druk bleef onverminderd waarna in de vijfentwintigste minuut uit een afgeslagen corner Chamarel Luitjes de bal vanaf zeker 25 meter fantastisch in de kruising joeg en de voorsprong verdubbelde (0-2). Wie hierna dacht dat Almere gas terug zou nemen had het mis. In de dertigste minuut een snelle ingooi van Sanne Bockweg op Saskia Vermeulen die de bal in een keer door speelde op Esmeralda de Vlugt die vanaf 11 meter bekwaam inschoot en zat FC Almere op rozen (0-3). Almere bleef de betere ploeg en bleef druk houden op het doel van de thuisploeg.  Na een schot op de lat van Saskia Vermeulen was het in de vijfendertigste minuut Kaylanya Beaumont die  een rush onder nam en naar voren stormde en de bal voor wilde geven maar in plaats daarvan viel de bal schitterend binnen bij de tweede paal. (0-4).Nog voor rust kreeg FC Almere een strafschop  Geneva Neslo werd na een solo binnen het zestienmetergebied onderuit gehaald en was de strafschop terecht. Bobbi van Hameren zette Almere vanaf elf meter op een 0-5 voorsprong. Na de rust bood IJsselmeervogels iets meer tegenstand maar kansen leverde dit niet echt op. Inmiddels werd er door trainer Lando Sandaal gewisseld en kregen de wisselspeelsters van Almere allemaal speeltijd. In de drieënzestigste minuut een voorzet van Elianne Wijkhuizen die door Esmeralda de Vlugt bij de tweede paal werd binnengekopt (0-6). Kort hierna redde de thuisclub nog wel de eer uit een vrije schop kopte men de eretreffer binnen (1-6).  Hierna ging het spel wat op en neer maar veel kansen leverde dit niet meer op, alleen was er nog een schot van Sabina Dumas wat op de lat belande. Helaas moest zij direct hierna geblesseerd uitvallen. Na negentig minuten stond er een dik verdiende 1 - 6 voor Almere op het scorebord en hebben zij de derde plaats nu stevig in handen.

Klinkende overwinning FC Almere dames. (1-6).

Het eerste dames team van FC Almere moest zaterdag aantreden tegen nummer vier op de ranglijst IJsselmeervogels.Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Almere de nederlaag van verleden week tegen koploper Kadoelen wilde goedmaken.De tegenstander werd vanaf minuut een  onder druk gezet wat resulteerde in vier corners op rij, meer dan wat kleine kansjes kwamen hier echter niet uit.In de negentiende minuut wederom een corner deze werd half weggewerkt waarna Geneva Neslo de bal kon onderscheppen en breed leggen op Bobbi van Hameren die vanaf zestien meter de bal keurig in de verre kruising krulde. (0-1). De druk bleef onverminderd waarna in de vijfentwintigste minuut uit een afgeslagen corner Chamarel Luitjes de bal vanaf zeker 25 meter fantastisch in de kruising joeg en de voorsprong verdubbelde (0-2).

Wie hierna dacht dat Almere gas terug zou nemen had het mis. In de dertigste minuut een snelle ingooi van Sanne Bockweg op Saskia Vermeulen die de bal in een keer door speelde op Esmeralda de Vlugt die vanaf 11 meter bekwaam inschoot en zat FC Almere op rozen (0-3). Almere bleef de betere ploeg en bleef druk houden op het doel van de thuisploeg.  Na een schot op de lat van Saskia Vermeulen was het in de vijfendertigste minuut Kaylanya Beaumont die  een rush onder nam en naar voren stormde en de bal voor wilde geven maar in plaats daarvan viel de bal schitterend binnen bij de tweede paal. (0-4).Nog voor rust kreeg FC Almere een strafschop  Geneva Neslo werd na een solo binnen het zestienmetergebied onderuit gehaald en was de strafschop terecht. Bobbi van Hameren zette Almere vanaf elf meter op een 0-5 voorsprong.

Na de rust bood IJsselmeervogels iets meer tegenstand maar kansen leverde dit niet echt op. Inmiddels werd er door trainer Lando Sandaal gewisseld en kregen de wisselspeelsters van Almere allemaal speeltijd. In de drieënzestigste minuut een voorzet van Elianne Wijkhuizen die door Esmeralda de Vlugt bij de tweede paal werd binnengekopt (0-6). Kort hierna redde de thuisclub nog wel de eer uit een vrije schop kopte men de eretreffer binnen (1-6).  Hierna ging het spel wat op en neer maar veel kansen leverde dit niet meer op, alleen was er nog een schot van Sabina Dumas wat op de lat belande. Helaas moest zij direct hierna geblesseerd uitvallen.

Na negentig minuten stond er een dik verdiende 1 - 6 voor Almere op het scorebord en hebben zij de derde plaats nu stevig in handen.

Lees verder
FC Almere dames verliezen van de koploper.
zondag 17-03-2019
Koploper Kadoelen laat zich niet verrassen door FC Almere dames. Zaterdag speelde de dames van FC Almere tegen koploper Kadoelen uit Amsterdam.Wederom was er weer heel veel wind die Almere in de eerste helft mee had. Dit resulteerde in de 14e minuut in de eerste kans voor Almere. Op het middenveld onderschepte Sanne Bockweg de bal die direct Esmeralda de Vlugt wegstuurde die kapte haar directe tegenstander uit maar haar schot was een prooi voor de Kadoelen keeper. In de twintigste minuut werd wederom Esmeralda de Vlugt diep gestuurd door Bobbi van Hameren, een verdedigster van Kadoelen kon ternauwernood met een sliding het gevaar keren en bleef een doelpunt voor Almere uit. In de dertigste minuut was Almere weer dicht bij een doelpunt, na een actie op rechts van Esmeralda de Vlugt zag de keepster van Kadoelen de bal tot haar opluchting via de lat overgaan. In de 34e minuut kwam er na balverlies bij Almere op het middenveld een uitbraak van Kadoelen,  de sterk spelende spits van Kadoelen maakte dan ook de 0-1 voor de gasten. Voor rust was er nog een mogelijkheid voor Almere maar  Bobbi van Hameren zag haar inzet net naast gaan. In de tweede helft was er meer evenwicht in de wedstrijd en kwam Kadoelen veel vaker op de helft van Almere. De thuisploeg deed er alles aan om het scoren van de koploper te beletten. Aan de andere kant was Almere nog heel dicht bij de gelijkmaker maar uit een corner lukte het zowel Juanita Dollard als Geneva Neslo  niet de bal in het doel te werken. Bij beide ploegen werd er gewisseld wat geen directe invloed had op het spelverloop. Ongeveer tien minuten voor tijd kreeg Kadoelen een corner op rechts die snel kort werd genomen, mede door de wind draaide de bal naar de tweede paal waar een speelster van Kadoelen volledig vrij stond en de bal netjes binnen kopte 0 - 2. Hierna probeerde Almere nog wel iets te forceren maar verder dan een mooi schot van Saskia Vermeulen wat net overging kwamen ze niet. Al met al kan gezegd worden dat Almere goed tegenstand heeft geboden aan de ongeslagen koploper. Er zijn nog kansen want er moeten nog genoeg wedstrijden gespeeld worden. Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Ijsselmeervogels.

Koploper Kadoelen laat zich niet verrassen door FC Almere dames.

Zaterdag speelde de dames van FC Almere tegen koploper Kadoelen uit Amsterdam.Wederom was er weer heel veel wind die Almere in de eerste helft mee had. Dit resulteerde in de 14e minuut in de eerste kans voor Almere. Op het middenveld onderschepte Sanne Bockweg de bal die direct Esmeralda de Vlugt wegstuurde die kapte haar directe tegenstander uit maar haar schot was een prooi voor de Kadoelen keeper. In de twintigste minuut werd wederom Esmeralda de Vlugt diep gestuurd door Bobbi van Hameren, een verdedigster van Kadoelen kon ternauwernood met een sliding het gevaar keren en bleef een doelpunt voor Almere uit. In de dertigste minuut was Almere weer dicht bij een doelpunt, na een actie op rechts van Esmeralda de Vlugt zag de keepster van Kadoelen de bal tot haar opluchting via de lat overgaan. In de 34e minuut kwam er na balverlies bij Almere op het middenveld een uitbraak van Kadoelen,  de sterk spelende spits van Kadoelen maakte dan ook de 0-1 voor de gasten. Voor rust was er nog een mogelijkheid voor Almere maar  Bobbi van Hameren zag haar inzet net naast gaan.

In de tweede helft was er meer evenwicht in de wedstrijd en kwam Kadoelen veel vaker op de helft van Almere. De thuisploeg deed er alles aan om het scoren van de koploper te beletten. Aan de andere kant was Almere nog heel dicht bij de gelijkmaker maar uit een corner lukte het zowel Juanita Dollard als Geneva Neslo  niet de bal in het doel te werken. Bij beide ploegen werd er gewisseld wat geen directe invloed had op het spelverloop. Ongeveer tien minuten voor tijd kreeg Kadoelen een corner op rechts die snel kort werd genomen, mede door de wind draaide de bal naar de tweede paal waar een speelster van Kadoelen volledig vrij stond en de bal netjes binnen kopte 0 - 2. Hierna probeerde Almere nog wel iets te forceren maar verder dan een mooi schot van Saskia Vermeulen wat net overging kwamen ze niet. Al met al kan gezegd worden dat Almere goed tegenstand heeft geboden aan de ongeslagen koploper. Er zijn nog kansen want er moeten nog genoeg wedstrijden gespeeld worden.

Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Ijsselmeervogels.

Lees verder
Verdiende winst FC Almere bij SV Loosdrecht (1-3).
zaterdag 16-03-2019
Knappe winst van FC Almere bij SV Loosdrecht (1-3). In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere verdient revanche genomen op eerder dit seizoen met 1-2 geleden nederlaag. De ploeg van trainer Jamal Yahiaoui kon weer eens compleet uitkomen en dat was duidelijk te zien. De harde wind strak over het veld had veel invloed op het spel van beide partijen. FC Almere ging daar uiteindelijk beter mee om als de thuisclub. In de derde minuut had Mike de Blieck van de gasten een schietkans maar Loosdrecht-doelman Ramon van Zoelen liet zich hierdoor niet verrassen. Almere ging beter met de harde wind om en scoorde in de 6e minuut dan ook de 0-1, na goed werk van Gary Bouwmeester was het Rogier Arduin die met een harde knal via de binnenkant van de paal scoorde. Loosdrecht probeerde wel om de rollen om te draaien maar slaagde daar niet in en kreeg Almere aan de andere kant zelfs kans op de 0-2 maar de inzet van Peter van Dongen werd maar net van de lijn gehaald. In de 22e minuut was het dan wel raak, een mooie combinatie over rechts kwam bij Mitchel Smit die op zijn beurt Gary Bouwmeester in staat stelde om op fraaie wijze FC Almere op 0-2 te zetten. De thuisclub probeerde wel om tot scoren te komen maar door het goede keeperswerk van Gijs Roelofsen slaagde men daar vooralsnog niet in. Na de hervatting kwam Loosdrecht wel beter in de wedstrijd maar Almere was sterk gemotiveerd en gaf de thuisclub maar weinig ruimte om tot kansen te komen. Dat FC Almere in de 54e minuut verdiend ook nog op 0-3 kwam was dan ook niet zo verwonderlijk, na diverse pogingen op het doel van Loosdrecht was het uiteindelijk Peter van Dongen die in de rebound strak uithaalde. Hierna veel commentaar op de leiding van de thuisclub en moest dat bekopen met tweemaal geel voor  Loosdrechtspeler Laurens Moes, dit betekende dat de thuisclub met tien man verder moest. Dit kwam de ploeg van trainer Roy Versluis niet meer te boven. Dat men later in de tweede helft met een afstandschot van Khalid El Jebli via de lat toch nog scoorde deed de wedstrijd niet meer omdraaien. Bij Almere wisselde men Gary Bouwmeester nog voor Nick Stots die ook nog een mogelijk had maar net niet tot scoren kwam. Ook kreeg Loosdrecht nog een serieuze kans maar doelman Gijs Roelofsen bekroonde zijn goede wedstrijd nog met een fraaie redding. Het werd uiteindelijk een verdiende winst voor Almere dat weer twee plaatsen klom op de ranglijst en voor de derde periode goede zaken deed en nu koploper is,dit gezien omdat De Bilt en Delta Sports al een periode hebben. FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui vond dat zijn ploeg de winst dik verdiend had, ”Voor de rust hadden we meer moeten scoren en dat was na de rust al niet anders, als ploeg hebben we karakter getoond en dat moeten we de komende wedstrijd doorzetten”, aldus de coach die zijn ploeg nog mee ziet doen in de derde periode.

Knappe winst van FC Almere bij SV Loosdrecht (1-3).

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere verdient revanche genomen op eerder dit seizoen met 1-2 geleden nederlaag. De ploeg van trainer Jamal Yahiaoui kon weer eens compleet uitkomen en dat was duidelijk te zien.

De harde wind strak over het veld had veel invloed op het spel van beide partijen. FC Almere ging daar uiteindelijk beter mee om als de thuisclub. In de derde minuut had Mike de Blieck van de gasten een schietkans maar Loosdrecht-doelman Ramon van Zoelen liet zich hierdoor niet verrassen. Almere ging beter met de harde wind om en scoorde in de 6e minuut dan ook de 0-1, na goed werk van Gary Bouwmeester was het Rogier Arduin die met een harde knal via de binnenkant van de paal scoorde. Loosdrecht probeerde wel om de rollen om te draaien maar slaagde daar niet in en kreeg Almere aan de andere kant zelfs kans op de 0-2 maar de inzet van Peter van Dongen werd maar net van de lijn gehaald. In de 22e minuut was het dan wel raak, een mooie combinatie over rechts kwam bij Mitchel Smit die op zijn beurt Gary Bouwmeester in staat stelde om op fraaie wijze FC Almere op 0-2 te zetten. De thuisclub probeerde wel om tot scoren te komen maar door het goede keeperswerk van Gijs Roelofsen slaagde men daar vooralsnog niet in.

Na de hervatting kwam Loosdrecht wel beter in de wedstrijd maar Almere was sterk gemotiveerd en gaf de thuisclub maar weinig ruimte om tot kansen te komen. Dat FC Almere in de 54e minuut verdiend ook nog op 0-3 kwam was dan ook niet zo verwonderlijk, na diverse pogingen op het doel van Loosdrecht was het uiteindelijk Peter van Dongen die in de rebound strak uithaalde. Hierna veel commentaar op de leiding van de thuisclub en moest dat bekopen met tweemaal geel voor  Loosdrechtspeler Laurens Moes, dit betekende dat de thuisclub met tien man verder moest. Dit kwam de ploeg van trainer Roy Versluis niet meer te boven. Dat men later in de tweede helft met een afstandschot van Khalid El Jebli via de lat toch nog scoorde deed de wedstrijd niet meer omdraaien. Bij Almere wisselde men Gary Bouwmeester nog voor Nick Stots die ook nog een mogelijk had maar net niet tot scoren kwam. Ook kreeg Loosdrecht nog een serieuze kans maar doelman Gijs Roelofsen bekroonde zijn goede wedstrijd nog met een fraaie redding. Het werd uiteindelijk een verdiende winst voor Almere dat weer twee plaatsen klom op de ranglijst en voor de derde periode goede zaken deed en nu koploper is,dit gezien omdat De Bilt en Delta Sports al een periode hebben.

FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui vond dat zijn ploeg de winst dik verdiend had, ”Voor de rust hadden we meer moeten scoren en dat was na de rust al niet anders, als ploeg hebben we karakter getoond en dat moeten we de komende wedstrijd doorzetten”, aldus de coach die zijn ploeg nog mee ziet doen in de derde periode.

Lees verder
Maartse buien beheersen oefenduel.
woensdag 13-03-2019
Maartse buien beheersen oefenduel FC Almere tegen Batavia’90. FC Almere heeft dinsdag op eigen veld een oefen duel afgewerkt. De ploeg van Jamal Yahiaoui kreeg het Lelystadse Batavia’90 op bezoek. Deze derde klasser draait goed mee in hun afdeling en doet een gooi naar de tweede klasse.Het weer werkte niet mee , regen en wind waren de grote spelbrekers bij dit duel dat door Almere met 3-2 werd gewonnen. De drie doelpunten kwamen van Rogier Arduin, Nick Stots en Mike de Blieck. Bij een 3-0 stand wisten de gasten toch nog terug te komen maar verder dan twee goals kwamen zij niet. Verder leidde arbiter Koen van Fulpen de wedstrijd uitstekend en voelde het duel goed aan. Nick Stots scoorde voor FC Amere de tweede goal.

Maartse buien beheersen oefenduel FC Almere tegen Batavia’90.

FC Almere heeft dinsdag op eigen veld een oefen duel afgewerkt. De ploeg van Jamal Yahiaoui kreeg het Lelystadse Batavia’90 op bezoek. Deze derde klasser draait goed mee in hun afdeling en doet een gooi naar de tweede klasse.Het weer werkte niet mee , regen en wind waren de grote spelbrekers bij dit duel dat door Almere met 3-2 werd gewonnen. De drie doelpunten kwamen van Rogier Arduin, Nick Stots en Mike de Blieck. Bij een 3-0 stand wisten de gasten toch nog terug te komen maar verder dan twee goals kwamen zij niet. Verder leidde arbiter Koen van Fulpen de wedstrijd uitstekend en voelde het duel goed aan.

Nick Stots scoorde voor FC Amere de tweede goal.

Lees verder
FC Almere dames blijven koploper Kadoelen op de voet volgen.
woensdag 13-03-2019
Dames 1 FC Almere ruim langs Cobu Boys (0-4). FC Almere dames 1 heeft tegen Cobuboys geen averij opgelopen. De Almeerse dames wonnen vrij makkelijk en blijven koploper Kadoelen uitstekend volgen. Al snel was duidelijk dat FC Almere hoger staat op de ranglijst. Almere nam direct het heft in handen. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Cobu Boys. In de zevende minuut werd een afgeslagen corner door Elianne Wijkhuizen ingeschoten en via een been van de tegenstander verdween de bal in het doel (0-1). Almere bleef de bovenliggende partij maar van goed voetbal was met name door de storm niet mogelijk. Pas in de dertigste minuut werd het overwicht omgezet in de 0-2, door goed doorgaan van Sabine Dumas kwam de bal  bij Bobbi van Hameren…die keurig afrondde. Vlak voor rust ook nog een goede kans voor Cobu Boys maar keepster Elisa Eikelenkamp redde bekwaam. Inmiddels had het spel ruim 20 minuten stil gelegen vanwege een fysiek probleem bij een van de tegenstanders waardoor de eerste helft ruim een uur duurde. Na de hervatting waren er droge shirts voor FC Almere en werd kort na rust de 0-3 op het scorebord gebracht door een prachtige kopbal van Bobbi van Hameren uit een corner van Saskia Vermeulen. Nadat zowel Geneva Neslo als Juanita Dollard de paal hadden geraakt was het na een diepte bal van Elianne Wijkhuizen weer raak, een speelster van Cobu Boys passeerde knullig haar eigen keepster (0-4). De wedstrijd was gespeeld en vond de voortreffelijk leidende scheidsrechter van der Laan het mooi geweest en maakte een einde aan de wedstrijd. Komende zaterdag de topper tegen sv Kadoelen,  om 14.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark de Marken.

Dames 1 FC Almere ruim langs Cobu Boys (0-4).

FC Almere dames 1 heeft tegen Cobuboys geen averij opgelopen. De Almeerse dames wonnen vrij makkelijk en blijven koploper Kadoelen uitstekend volgen.

Al snel was duidelijk dat FC Almere hoger staat op de ranglijst. Almere nam direct het heft in handen. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Cobu Boys. In de zevende minuut werd een afgeslagen corner door Elianne Wijkhuizen ingeschoten en via een been van de tegenstander verdween de bal in het doel (0-1). Almere bleef de bovenliggende partij maar van goed voetbal was met name door de storm niet mogelijk. Pas in de dertigste minuut werd het overwicht omgezet in de 0-2, door goed doorgaan van Sabine Dumas kwam de bal  bij Bobbi van Hameren…die keurig afrondde. Vlak voor rust ook nog een goede kans voor Cobu Boys maar keepster Elisa Eikelenkamp redde bekwaam. Inmiddels had het spel ruim 20 minuten stil gelegen vanwege een fysiek probleem bij een van de tegenstanders waardoor de eerste helft ruim een uur duurde.

Na de hervatting waren er droge shirts voor FC Almere en werd kort na rust de 0-3 op het scorebord gebracht door een prachtige kopbal van Bobbi van Hameren uit een corner van Saskia Vermeulen. Nadat zowel Geneva Neslo als Juanita Dollard de paal hadden geraakt was het na een diepte bal van Elianne Wijkhuizen weer raak, een speelster van Cobu Boys passeerde knullig haar eigen keepster (0-4). De wedstrijd was gespeeld en vond de voortreffelijk leidende scheidsrechter van der Laan het mooi geweest en maakte een einde aan de wedstrijd.

Komende zaterdag de topper tegen sv Kadoelen,  om 14.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark de Marken.

Lees verder
Harde wind spelbreker voor mooi voetbal.
zondag 10-03-2019
Harde wind grote spelbreker voor goed voetbal bij FC Almere tegen JSV Nieuwegein. Op sportpark de Marken heeft FC Almere in de zaterdag tweede klasse B geen revanche kunnen nemen op de 5-1 nederlaag eerder dit seizoen. De ploeg van Jamal Yahiaoui moest het zonder vaste kracht Tjeerd Hof (ziek) doen. Ook Kevin Vermeij was niet vrij van griep en kon alleen de eerste helft spelen. Uiteindelijk werd dit uitstekend opgevangen. Met de harde wind en soms pittige buien was het moeilijk om aan goed voetbal toe te komen. De eerste mogelijkheden waren voor de gasten uit Nieuwegein maar Almere-doelman Gijs Roelofsen greep tweekeer uitstekend in. Almere had in de 15e minuut ook een aardige mogelijkheid maar Koen Blommestijn zag zijn inzet goed gekeerd door JSV-doelmam Mark van Ingen. Ook Mike de Blieck kon de juiste richting niet vinden en bleef de 0-0 op het bord staan. Na 22 minuten spel was het Blommestijn van Almere die een JSV-spelers ten val bracht, Almere doelman Gijs Roelofsen wist de harde inzet van Barry Zwezerijnen goed te verwerken. Vlak voor de rust leek de thuisclub de leiding te nemen maar de goed geplaatste lob van De Blieck werd uitstekend door JSV doelman Mark van Ingen tot corner verwerkt. In de 46e minuut was Almeerder Rogier Arduin dicht bij de 1-0 maar zijn kopbal had echter te weinig kracht. Na de hervatting moest bij Almere Kevin Vermeij zich laten vervangen door Nick Stots. FC Almere kwam goed uit de startblokken maar ondervond steeds weer de stugge tegenstand van de gasten met als gevolg dat veel aanvallen onderbroken werden. Toch kreeg de thuisclub de beste kansen maar zowel Blommestijn als De Blieck konden het net maar niet vinden. Aan de andere kant was het bij vlagen JSV dat de toon aangaf en waren er diverse corners op rij maar de gasten wisten ook hier geen raad mee. Vlak voor tijd had Almere de winst veilig kunnen stellen maar invaller Nick Stots had zelf kunnen scoren maar lag de bal breed en kon JSV orde op zaken stellen. In de slotfase kreeg Almere uiteindelijk nog meer kansen nog maar kwam niet tot scoren. De 0-0 voelde voor FC Almere dan ook als een nederlaag gezien de betere kansen de tweede helft. FC Almere-coach Jamal Yahiaoui zag ook dat zijn ploeg de punten verdiend had gezien de mogelijkheden de tweede helft. ” De harde wind deed geen goed aan de wedstrijd maar we hadden genoeg kansen om de wedstrijd naar onze hand te zetten maar de zuiverheid ontbrak, we hadden gedacht de goede reeks van de laatste weken door te zetten maar dat lukte vandaag niet, de invallers deden het overgens  uitstekend en dat geeft alleen maar aan dat onze selectie breed is en veel perspectief bied”.

Harde wind grote spelbreker voor goed voetbal bij FC Almere tegen JSV Nieuwegein.

Op sportpark de Marken heeft FC Almere in de zaterdag tweede klasse B geen revanche kunnen nemen op de 5-1 nederlaag eerder dit seizoen. De ploeg van Jamal Yahiaoui moest het zonder vaste kracht Tjeerd Hof (ziek) doen. Ook Kevin Vermeij was niet vrij van griep en kon alleen de eerste helft spelen. Uiteindelijk werd dit uitstekend opgevangen.

Met de harde wind en soms pittige buien was het moeilijk om aan goed voetbal toe te komen. De eerste mogelijkheden waren voor de gasten uit Nieuwegein maar Almere-doelman Gijs Roelofsen greep tweekeer uitstekend in. Almere had in de 15e minuut ook een aardige mogelijkheid maar Koen Blommestijn zag zijn inzet goed gekeerd door JSV-doelmam Mark van Ingen. Ook Mike de Blieck kon de juiste richting niet vinden en bleef de 0-0 op het bord staan. Na 22 minuten spel was het Blommestijn van Almere die een JSV-spelers ten val bracht, Almere doelman Gijs Roelofsen wist de harde inzet van Barry Zwezerijnen goed te verwerken. Vlak voor de rust leek de thuisclub de leiding te nemen maar de goed geplaatste lob van De Blieck werd uitstekend door JSV doelman Mark van Ingen tot corner verwerkt. In de 46e minuut was Almeerder Rogier Arduin dicht bij de 1-0 maar zijn kopbal had echter te weinig kracht.

Na de hervatting moest bij Almere Kevin Vermeij zich laten vervangen door Nick Stots. FC Almere kwam goed uit de startblokken maar ondervond steeds weer de stugge tegenstand van de gasten met als gevolg dat veel aanvallen onderbroken werden. Toch kreeg de thuisclub de beste kansen maar zowel Blommestijn als De Blieck konden het net maar niet vinden. Aan de andere kant was het bij vlagen JSV dat de toon aangaf en waren er diverse corners op rij maar de gasten wisten ook hier geen raad mee. Vlak voor tijd had Almere de winst veilig kunnen stellen maar invaller Nick Stots had zelf kunnen scoren maar lag de bal breed en kon JSV orde op zaken stellen. In de slotfase kreeg Almere uiteindelijk nog meer kansen nog maar kwam niet tot scoren. De 0-0 voelde voor FC Almere dan ook als een nederlaag gezien de betere kansen de tweede helft.

FC Almere-coach Jamal Yahiaoui zag ook dat zijn ploeg de punten verdiend had gezien de mogelijkheden de tweede helft. ” De harde wind deed geen goed aan de wedstrijd maar we hadden genoeg kansen om de wedstrijd naar onze hand te zetten maar de zuiverheid ontbrak, we hadden gedacht de goede reeks van de laatste weken door te zetten maar dat lukte vandaag niet, de invallers deden het overgens  uitstekend en dat geeft alleen maar aan dat onze selectie breed is en veel perspectief bied”.

Lees verder
FC Almere in slotfase uit de beker.
woensdag 27-02-2019
FC Almere doet zichzelf te kort in bekerkraker. De bekerwedstrijd tussen tweede klasser FC Almere en eerste klasser DHSC was een ware kraker. De twee ploegen streden voor elke meter en lieten bij vlagen mooi voetbal zien. Er was dus veel te genieten voor het opgekomen publiek. Uiteindelijk was het DHSC dat doorging in de beker maar FC Almere kreeg de meeste kansen maar wist deze niet te verzilveren. Al snel in de wedstrijd kregen de gasten een strafschop, Almere doelman Nordin Vermeulen maakte een overtreding op Ryan de Jong en kon arbiter Tiesinga niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Faisal Kaouass zette zijn ploeg vanaf elf meter op 0-1. De thuisploeg kwam sterk terug en kreeg behoorlijk wat mogelijkheden, Mike de Blieck schoot over,Garry Bouwmeester zag z’n inzet gestopt en waren dit serieuze kansen om op gelijke hoogte te komen. DHSC had aan de ander kant ook een mogelijkheid maar nu was doelman Nordin Vermeulen de man die met een knappe redding de schade voor Almere beperkt hield. Later moest Kevin Vermeij zich laten vervangen door een lastige blessure en verving Sven Ederveen hem. Almere kwam steeds beter in de wedstrijd en had DHSC doelman Thom Buis het moeilijk bij een  schot van Barry Smitz. Ook Mike de Blieck was er dichtbij maar zijn poging belandde in het zijnet. DHSC had in deze fase moeite met het tempo van Almere, en de ploeg van Jamal Yahiaoui was veelal voor het doel van DHSC te vinden en kreeg in de 35e minuut dan ook de beloning, uit een afgeslagen aanval kwam de bal bij aanvoerder Peter van Dongen die onberispelijk uithaalde en de DHSC-keeper geen schijn van kans gaf 1-1. Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting twee ploegen die aanvallend veel in de mars hadden, nadat DHSC een kans had laten liggen profiteerde Almere optimaal door uitblinker Gary Bouwmeester 2-1. De gasten kwamen echter uitstekend terug en wisten in de 66e minuut langszij te komen, invaller Emre Bal van DHSC maakte koppend de 2-2. De spanning bleef in de wedstrijd en via de rechtervleugel kwam Almeerder Barry Smitz helemaal vrij en zijn inzet verdween fraai achter de verbouwereerde doelman van de gasten 3-2. Kort hierop had de wedstrijd beslist kunnen zijn maar de inzet van Gary Bouwmeester kon maar net tot corner worden verwerkt door Thom Buis. Het bleef een heerlijk duel in de 83e minuut en  kwamen de Utrechters weer op gelijke hoogte, Rick van der Velden profiteerde van een foutje bij Almere 3-3. De mooiste kans was voor Almere maar Mike de Blieck knalde in het zijnet. Hierna werd Almere wat slordig in balbezit en was bij een hoekschop niet attent en was het invaller Gerano Snijders die fraai de bal in het Almere-doel joeg 3-4. Met weinig tijd meer op de klok probeerde Almere het nog wel maar slaagde er niet meer in om nog langszij te komen. DHSC kreeg gezien de gehele wedstrijd iets te veel maar Almere deed zich te kort door de mogelijkheden niet in goals om te zetten. Almere-trainer Jamal Yahiaoui zag zijn ploeg uitstekend spelen,”voor de rust hadden we de mogelijkheden maar zette dat niet in goals om, na de rust speelden we DHSC bij vlagen van de mat en dan is het zuur als je met lege handen staat maar complimenten voor m’n team dat vanavond als een eersteklasser speelde”.

FC Almere doet zichzelf te kort in bekerkraker.

De bekerwedstrijd tussen tweede klasser FC Almere en eerste klasser DHSC was een ware kraker. De twee ploegen streden voor elke meter en lieten bij vlagen mooi voetbal zien. Er was dus veel te genieten voor het opgekomen publiek. Uiteindelijk was het DHSC dat doorging in de beker maar FC Almere kreeg de meeste kansen maar wist deze niet te verzilveren.

Al snel in de wedstrijd kregen de gasten een strafschop, Almere doelman Nordin Vermeulen maakte een overtreding op Ryan de Jong en kon arbiter Tiesinga niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Faisal Kaouass zette zijn ploeg vanaf elf meter op 0-1. De thuisploeg kwam sterk terug en kreeg behoorlijk wat mogelijkheden, Mike de Blieck schoot over,Garry Bouwmeester zag z’n inzet gestopt en waren dit serieuze kansen om op gelijke hoogte te komen. DHSC had aan de ander kant ook een mogelijkheid maar nu was doelman Nordin Vermeulen de man die met een knappe redding de schade voor Almere beperkt hield. Later moest Kevin Vermeij zich laten vervangen door een lastige blessure en verving Sven Ederveen hem. Almere kwam steeds beter in de wedstrijd en had DHSC doelman Thom Buis het moeilijk bij een  schot van Barry Smitz. Ook Mike de Blieck was er dichtbij maar zijn poging belandde in het zijnet. DHSC had in deze fase moeite met het tempo van Almere, en de ploeg van Jamal Yahiaoui was veelal voor het doel van DHSC te vinden en kreeg in de 35e minuut dan ook de beloning, uit een afgeslagen aanval kwam de bal bij aanvoerder Peter van Dongen die onberispelijk uithaalde en de DHSC-keeper geen schijn van kans gaf 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de hervatting twee ploegen die aanvallend veel in de mars hadden, nadat DHSC een kans had laten liggen profiteerde Almere optimaal door uitblinker Gary Bouwmeester 2-1. De gasten kwamen echter uitstekend terug en wisten in de 66e minuut langszij te komen, invaller Emre Bal van DHSC maakte koppend de 2-2. De spanning bleef in de wedstrijd en via de rechtervleugel kwam Almeerder Barry Smitz helemaal vrij en zijn inzet verdween fraai achter de verbouwereerde doelman van de gasten 3-2. Kort hierop had de wedstrijd beslist kunnen zijn maar de inzet van Gary Bouwmeester kon maar net tot corner worden verwerkt door Thom Buis. Het bleef een heerlijk duel in de 83e minuut en  kwamen de Utrechters weer op gelijke hoogte, Rick van der Velden profiteerde van een foutje bij Almere 3-3. De mooiste kans was voor Almere maar Mike de Blieck knalde in het zijnet. Hierna werd Almere wat slordig in balbezit en was bij een hoekschop niet attent en was het invaller Gerano Snijders die fraai de bal in het Almere-doel joeg 3-4. Met weinig tijd meer op de klok probeerde Almere het nog wel maar slaagde er niet meer in om nog langszij te komen. DHSC kreeg gezien de gehele wedstrijd iets te veel maar Almere deed zich te kort door de mogelijkheden niet in goals om te zetten.

Almere-trainer Jamal Yahiaoui zag zijn ploeg uitstekend spelen,”voor de rust hadden we de mogelijkheden maar zette dat niet in goals om, na de rust speelden we DHSC bij vlagen van de mat en dan is het zuur als je met lege handen staat maar complimenten voor m’n team dat vanavond als een eersteklasser speelde”.

Lees verder
FC Almere op de goede weg..ten koste van IJFC.
zaterdag 23-02-2019
FC Almere zet goede reeks voort en stuurt IJFC puntloos weg. In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zichzelf een uitstekende dienst bewezen door IJFC na negentig minuten puntloos weg te sturen. De Almeerders klommen hierdoor weer een plek op de ranglijst en kunnen zich richten op de derde periode. De ploeg van Jamal Yahiaoui was vanaf het eerste fluitsignaal veruit de toonaangevende ploeg. Met fris aanvallend voetbal kwam IJFC de eerste twintig minuten niet in het stuk voor. Zo was Gary Bouwmeester van Almere dicht bij de openingstreffer maar IJFC doelman Gerben Renes had geen moeite met de inzet van de Almeerder. IJFC had nog meer geluk toen zowel Mike de Blieck en Mitchel Smit niet de juiste richting konden vinden. Na tien minuten spelen kreeg Almere dan toch loon naar werken toen Rogier Arduin naar goed doorgaan het gaatje wist te vinden en zijn ploeg op 1-0 zette. Niet veel later had het ook zo maar 2-0 kunnen zijn bij een inzet van Barry Smitz maar  de IJFC doelman wist via een safe de inzet tot corner te verwerken. De hoekschop leverde voor Almere echter niets op. FC Almere bleef de bovenliggende partij maar kon dit vooralsnog niet in doelpunten uitdrukken. Nadat IJFC via wat tegenstoten toch iets terug deed was het FC Almere die daar van profiteerde, Jerryl Korthuis zag zijn inzet door een IJFC been van richting veranderd worden en was de 2-0 een verdiende voorsprong. IJFC bleef sportief strijden voor een goed resultaat en kreeg dan ook later de terechte de beloning. Een foutieve inschatting bij Almere achterin werd door Erwin van Soolingen genadeloos afgestraft 2-1.  Na de hervatting ging de wedstrijd vrij gelijkkop maar Almere was de ploeg die wel gevaarlijker was met de nodige kansen. Deze kansen werden mede door te weinig overleg niet in goals omgezet. In de 65e minuut kwam IJFC sterk terug en wist zelfs de gelijkmaker te scoren, een vrije schop vanaf 20 meter van het Almeerse doel werd feilloos ingeschoten door Ruben van Rooijen 2-2. Hierna veel balbezit en kansen voor Almere en kreeg men ook de beloning, Barry Smitz (3-2) en Mike de Blieck (4-2) scoorden en was dit alleen maar terecht gezien het veldoverwicht de tweede helft.  Door de winst klimt men weer op de ranglijst. FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui vond dat de winst verdiend was,”De eerste helft hadden we gezien de mogelijkheden meer afstand moeten nemen. Uiteindelijk waren de punten voor ons vandaag het belangrijkste en daar zijn we in geslaagd. Komende dinsdag wacht het bekerduel tegen DHSC en willen we ook in dit duel laten zien dat we best tot een stunt in staat zijn”.  

FC Almere zet goede reeks voort en stuurt IJFC puntloos weg.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zichzelf een uitstekende dienst bewezen door IJFC na negentig minuten puntloos weg te sturen. De Almeerders klommen hierdoor weer een plek op de ranglijst en kunnen zich richten op de derde periode.

De ploeg van Jamal Yahiaoui was vanaf het eerste fluitsignaal veruit de toonaangevende ploeg. Met fris aanvallend voetbal kwam IJFC de eerste twintig minuten niet in het stuk voor. Zo was Gary Bouwmeester van Almere dicht bij de openingstreffer maar IJFC doelman Gerben Renes had geen moeite met de inzet van de Almeerder. IJFC had nog meer geluk toen zowel Mike de Blieck en Mitchel Smit niet de juiste richting konden vinden. Na tien minuten spelen kreeg Almere dan toch loon naar werken toen Rogier Arduin naar goed doorgaan het gaatje wist te vinden en zijn ploeg op 1-0 zette. Niet veel later had het ook zo maar 2-0 kunnen zijn bij een inzet van Barry Smitz maar  de IJFC doelman wist via een safe de inzet tot corner te verwerken. De hoekschop leverde voor Almere echter niets op. FC Almere bleef de bovenliggende partij maar kon dit vooralsnog niet in doelpunten uitdrukken.

Nadat IJFC via wat tegenstoten toch iets terug deed was het FC Almere die daar van profiteerde, Jerryl Korthuis zag zijn inzet door een IJFC been van richting veranderd worden en was de 2-0 een verdiende voorsprong. IJFC bleef sportief strijden voor een goed resultaat en kreeg dan ook later de terechte de beloning. Een foutieve inschatting bij Almere achterin werd door Erwin van Soolingen genadeloos afgestraft 2-1. 

Na de hervatting ging de wedstrijd vrij gelijkkop maar Almere was de ploeg die wel gevaarlijker was met de nodige kansen. Deze kansen werden mede door te weinig overleg niet in goals omgezet. In de 65e minuut kwam IJFC sterk terug en wist zelfs de gelijkmaker te scoren, een vrije schop vanaf 20 meter van het Almeerse doel werd feilloos ingeschoten door Ruben van Rooijen 2-2. Hierna veel balbezit en kansen voor Almere en kreeg men ook de beloning, Barry Smitz (3-2) en Mike de Blieck (4-2) scoorden en was dit alleen maar terecht gezien het veldoverwicht de tweede helft.  Door de winst klimt men weer op de ranglijst.

FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui vond dat de winst verdiend was,”De eerste helft hadden we gezien de mogelijkheden meer afstand moeten nemen. Uiteindelijk waren de punten voor ons vandaag het belangrijkste en daar zijn we in geslaagd. Komende dinsdag wacht het bekerduel tegen DHSC en willen we ook in dit duel laten zien dat we best tot een stunt in staat zijn”.  

Lees verder
FC Almere 2 lonkt naar titel.
donderdag 21-02-2019
FC Almere 2 op schema voor titel. FC Almere zaterdag 2 staat riant aan kop in de res.tweede klasse. De ploeg van Dennis Kooistra draait lekker mee en geeft in deze klasse momenteel de toon aan. Met vijf punten voorsprong op Wartburgia 2 zit men uitstekend op schema. Het zullen nog wel zware wedstrijden worden voordat het doel bereikt is maar met een goede mentaliteit en instelling is dat te doen. Tegen Legmeervogels bleef men j.l. zaterdag ook weer aan de goede kant van de score. Het werd met 5-0 een fraaie overwinning.  Foto Martin Bakker: Mooi duel FC Almere tegen Legmeervogels.

FC Almere 2 op schema voor titel.

FC Almere zaterdag 2 staat riant aan kop in de res.tweede klasse. De ploeg van Dennis Kooistra draait lekker mee en geeft in deze klasse momenteel de toon aan. Met vijf punten voorsprong op Wartburgia 2 zit men uitstekend op schema. Het zullen nog wel zware wedstrijden worden voordat het doel bereikt is maar met een goede mentaliteit en instelling is dat te doen. Tegen Legmeervogels bleef men j.l. zaterdag ook weer aan de goede kant van de score. Het werd met 5-0 een fraaie overwinning. 

Foto Martin Bakker: Mooi duel FC Almere tegen Legmeervogels.

Lees verder
Koen Blommestijn bij Sport in Almere.
woensdag 20-02-2019
Leuke uitzending met Koen Blommestijn en Sandor Augustijn. Het ging natuurlijk over voetbal en talent bij voetballers. Koen heeft het naar z'n bij bij FC Almere en wil met de ploeg graag nog voor de derde periode gaan. Sandor ziet volgend jaar uit naar zijn nieuwe klus bij Sporting Almere, maar kijkt nog steeds terug op z'n periode bij FC Almere waar hij een mooi seizoen mee maakte.

Leuke uitzending met Koen Blommestijn en Sandor Augustijn. Het ging natuurlijk over voetbal en talent bij voetballers. Koen heeft het naar z'n bij bij FC Almere en wil met de ploeg graag nog voor de derde periode gaan. Sandor ziet volgend jaar uit naar zijn nieuwe klus bij Sporting Almere, maar kijkt nog steeds terug op z'n periode bij FC Almere waar hij een mooi seizoen mee maakte.

Lees verder
Veerkrachtig FC Almere verslaat koploper FC De Bilt
zondag 17-02-2019
  Veerkrachtig FC Almere stunt tegen koploper FC De Bilt. In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere weer eens het zoet der overwinning mogen smaken. De ploeg van Jamal Yahiaoui moest wel twee basisspelers wegens vakantie missen maar dit werd uiteindelijk uitstekend opgevangen. Door de winst steeg de ploeg twee plaatsen op de ranglijst en komt de grote middenmoot in zicht. Al snel (4e minuut) kwam de thuisploeg op voorsprong door Mike de Blieck. (1-0). FC De Bilt maakte kort hierna de 1-1 door Robin Notenboom en  Marcel Melissen zette met twee goals FC De Bilt nog voor de rust op een 1-3 voorsprong. De strijd ging op en neer en waren er voor beiden teams kansen genoeg om tot scoren te komen. Het bleef echter voor de rust bij deze stand. Na de hervatting kwam FC Almere uitstekend uit het kleedlokaal en wist via  MItchel Smit snel de aansluitingtreffer te maken (2-3). De spanning was weer volledig terug en  Almere bleef druk houden op de koploper die volledig overrompeld werd. De verdiende gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten, Gary Bouwmeester was de man die Almere met een punter op gelijke hoogte schoot (3-3). Hierna bleef het een zeer spannend duel en was er veel te genieten voor het opgekomen publiek. In de 71e minuut was het weer Almere dat scoorde, Rogier Arduin haalde hard uit maar de bal veranderde van richting via een De Bilt-speler en was keeper Jos de Gram uiteindelijk kansloos (4-3). De gasten zette alles op alles maar tevergeefs, het bleef spannend maar FC Almere trok de overwinning over de streep en dat was verdiend gezien de kansen in de tweede helft. Bij FC Almere was men na afloop dik tevreden en zag men dat de jeugdige spelers zich uitstekend manifesteerde. Komende wedstrijd ontvangt men IJFC uit IJsselstein. Foto: Martin Bakker.

 

Veerkrachtig FC Almere stunt tegen koploper FC De Bilt.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere weer eens het zoet der overwinning mogen smaken. De ploeg van Jamal Yahiaoui moest wel twee basisspelers wegens vakantie missen maar dit werd uiteindelijk uitstekend opgevangen. Door de winst steeg de ploeg twee plaatsen op de ranglijst en komt de grote middenmoot in zicht.

Al snel (4e minuut) kwam de thuisploeg op voorsprong door Mike de Blieck. (1-0). FC De Bilt maakte kort hierna de 1-1 door Robin Notenboom en  Marcel Melissen zette met twee goals FC De Bilt nog voor de rust op een 1-3 voorsprong. De strijd ging op en neer en waren er voor beiden teams kansen genoeg om tot scoren te komen. Het bleef echter voor de rust bij deze stand.

Na de hervatting kwam FC Almere uitstekend uit het kleedlokaal en wist via  MItchel Smit snel de aansluitingtreffer te maken (2-3). De spanning was weer volledig terug en  Almere bleef druk houden op de koploper die volledig overrompeld werd. De verdiende gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten, Gary Bouwmeester was de man die Almere met een punter op gelijke hoogte schoot (3-3). Hierna bleef het een zeer spannend duel en was er veel te genieten voor het opgekomen publiek. In de 71e minuut was het weer Almere dat scoorde, Rogier Arduin haalde hard uit maar de bal veranderde van richting via een De Bilt-speler en was keeper Jos de Gram uiteindelijk kansloos (4-3). De gasten zette alles op alles maar tevergeefs, het bleef spannend maar FC Almere trok de overwinning over de streep en dat was verdiend gezien de kansen in de tweede helft.

Bij FC Almere was men na afloop dik tevreden en zag men dat de jeugdige spelers zich uitstekend manifesteerde. Komende wedstrijd ontvangt men IJFC uit IJsselstein.

Foto: Martin Bakker.

Lees verder
Laureus project bij FC Almere.
dinsdag 12-02-2019
Laureus World Sports Academy bij FC Almere. FC Almere gaat mee werken aan een project waarin de jeugd centraal staat. In scholengemeenschap De Meergronden in Almere-Haven was betaald voetbal scheidsrechter  Serdar Gozubuyuk als ambassadeur ook aanwezig. Ook hij steunt dit project. Na de uiteenzetting door afgevaardigde van Laurens Wolrd Sports  Mario Isaak werd er nog een zaalvoetbal wedstrijdje gespeeld dat werd geleidt door Serdar Gozubuyuk. Medio Juni start dit project op de velden van FC Almere. In de Laureus World Sports Academy zijn 60 grote sportlegenden verenigd. Zij zetten zich op vrijwillige basis in als ambassadeur voor de Laureus Sport for Good Foundation. Door overal ter wereld lokale projecten te bezoeken, genereren zij aandacht voor sociale vraagstukken, waar de moderne maatschappij mee te kampen heeft. Tijdens deze bezoeken brengen zij mede de overtuiging dat sport in staat is om barrières te slechten, mensen nader tot elkaar kan brengen en in staat is het leven van jonge mensen wereldwijd op positieve wijze te beïnvloeden, op de deelnemers over. Het is voor jongeren enorm inspirerend en waardevol om van een sportheld dit vertrouwen mee te krijgen. Foto: FC Almere voorzitter Remco Fens even in gesprek met scheidsrechter Serdar Gozubuyuk.

Laureus World Sports Academy bij FC Almere.

FC Almere gaat mee werken aan een project waarin de jeugd centraal staat. In scholengemeenschap De Meergronden in Almere-Haven was betaald voetbal scheidsrechter  Serdar Gozubuyuk als ambassadeur ook aanwezig. Ook hij steunt dit project. Na de uiteenzetting door afgevaardigde van Laurens Wolrd Sports  Mario Isaak werd er nog een zaalvoetbal wedstrijdje gespeeld dat werd geleidt door Serdar Gozubuyuk. Medio Juni start dit project op de velden van FC Almere.

In de Laureus World Sports Academy zijn 60 grote sportlegenden verenigd. Zij zetten zich op vrijwillige basis in als ambassadeur voor de Laureus Sport for Good Foundation. Door overal ter wereld lokale projecten te bezoeken, genereren zij aandacht voor sociale vraagstukken, waar de moderne maatschappij mee te kampen heeft. Tijdens deze bezoeken brengen zij mede de overtuiging dat sport in staat is om barrières te slechten, mensen nader tot elkaar kan brengen en in staat is het leven van jonge mensen wereldwijd op positieve wijze te beïnvloeden, op de deelnemers over. Het is voor jongeren enorm inspirerend en waardevol om van een sportheld dit vertrouwen mee te krijgen.

Foto: FC Almere voorzitter Remco Fens even in gesprek met scheidsrechter Serdar Gozubuyuk.

Lees verder
Weer geen winst FC Almere
dinsdag 12-02-2019
FC Almere laat kansen weer onbenut In de zaterdag tweede klasse B heeft de Meern op eigen veld FC Almere van een overwinning af weten te houden. De Almeerders konden een voor de rust opgelopen achterstand na de rust niet meer goed maken. De thuisclub zegevierde met 1-0 . De harde wind dwars over het veld deed geen goed aan de wedstrijd. Veel balverlies van beiden partijen en onzuivere passes maakte het er ook al niet aantrekkelijker op. In de 5e minuut had Almere geluk toen de thuisclub een bal op de lat zag belanden. Drie minuten later moest Almere doelman Gijs Roelofsen in actie komen na een schiet poging van Indy van der Pol. Nog geen minuut later had Almere een scoringskans maar de inzet van Gary Bouwmeester was geen probleem voor doelman Martijn Smorenburg van de Meern. De thuisclub kwam hierna diverse keren goed door maar het laatste tikje ontbrak. Na 25 minuten spelen kreeg Almere een 100% kans, een mooie aanval over links kwam goed voor doel maar Mitchel Rood miste van dichtbij. De Meern putte hier moed uit en met succes, na knullig balverlies op het middenveld ontfutselde Djoey Engel Mitchel Rood de bal en zag Roelofsen ver voor zijn doel staan en bedacht zich geen moment en scoorde dan ook fraai de 1-0. Bij Almere dacht men dat er een overtreding aan vooraf was gegaan maar arbiter Michael Vink zag er niets in. Almere probeerde het voor de rust nog wel maar tevergeefs. Na de hervatting kreeg Almere al snel een veldoverwicht en waren er ook genoeg mogelijkhedenom te scoren maar de zuiverheid ontbrak weer eens als men in scoringspositie kwam. De Meern kreeg halverwege de tweede helft weer wat meer grip op het duel en counterde soms knap maar het scoren bleek een te lastige opgaaf. FC Almere bleef de wedstrijd beheersen maar ook Mike de Blieck kwam niet tot scoren toen hij oog in oog met de De Meern doelman stond. Ook een schot van Peter van Dongen was geen probleem voor de doelman van de thuisclub. Acht minuten voor tijd wisselde Almere-trainer Jamal Yahiaoui  nog tweemaal maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Eerder wisselen had de wedstrijd misschien nog kunnen laten kantelen. Zo kon de thuisclub vrij simpel stand houden en liep Almere weer een zeperd op. Door deze nederlaag zakt de ploeg twee plaatsen op de ranglijst en staat nu voorlaatste. Komende wedstrijd komt koploper FC De Bilt naar Almere, en zal FC Almere weer het onderste uit de kan moeten halen om niet verder af te glijden. Fot: Spelmoment uit de wedstrijd De Meern-FC Almere. Peter van Dongen tikt terug op Gijs Roelofsen.

FC Almere laat kansen weer onbenut

In de zaterdag tweede klasse B heeft de Meern op eigen veld FC Almere van een overwinning af weten te houden. De Almeerders konden een voor de rust opgelopen achterstand na de rust niet meer goed maken. De thuisclub zegevierde met 1-0 .

De harde wind dwars over het veld deed geen goed aan de wedstrijd. Veel balverlies van beiden partijen en onzuivere passes maakte het er ook al niet aantrekkelijker op. In de 5e minuut had Almere geluk toen de thuisclub een bal op de lat zag belanden. Drie minuten later moest Almere doelman Gijs Roelofsen in actie komen na een schiet poging van Indy van der Pol. Nog geen minuut later had Almere een scoringskans maar de inzet van Gary Bouwmeester was geen probleem voor doelman Martijn Smorenburg van de Meern. De thuisclub kwam hierna diverse keren goed door maar het laatste tikje ontbrak. Na 25 minuten spelen kreeg Almere een 100% kans, een mooie aanval over links kwam goed voor doel maar Mitchel Rood miste van dichtbij. De Meern putte hier moed uit en met succes, na knullig balverlies op het middenveld ontfutselde Djoey Engel Mitchel Rood de bal en zag Roelofsen ver voor zijn doel staan en bedacht zich geen moment en scoorde dan ook fraai de 1-0. Bij Almere dacht men dat er een overtreding aan vooraf was gegaan maar arbiter Michael Vink zag er niets in. Almere probeerde het voor de rust nog wel maar tevergeefs.

Na de hervatting kreeg Almere al snel een veldoverwicht en waren er ook genoeg mogelijkhedenom te scoren maar de zuiverheid ontbrak weer eens als men in scoringspositie kwam. De Meern kreeg halverwege de tweede helft weer wat meer grip op het duel en counterde soms knap maar het scoren bleek een te lastige opgaaf. FC Almere bleef de wedstrijd beheersen maar ook Mike de Blieck kwam niet tot scoren toen hij oog in oog met de De Meern doelman stond. Ook een schot van Peter van Dongen was geen probleem voor de doelman van de thuisclub. Acht minuten voor tijd wisselde Almere-trainer Jamal Yahiaoui  nog tweemaal maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Eerder wisselen had de wedstrijd misschien nog kunnen laten kantelen. Zo kon de thuisclub vrij simpel stand houden en liep Almere weer een zeperd op. Door deze nederlaag zakt de ploeg twee plaatsen op de ranglijst en staat nu voorlaatste.

Komende wedstrijd komt koploper FC De Bilt naar Almere, en zal FC Almere weer het onderste uit de kan moeten halen om niet verder af te glijden.

Fot: Spelmoment uit de wedstrijd De Meern-FC Almere. Peter van Dongen tikt terug op Gijs Roelofsen.

Lees verder
Fraaie winst FC Almere vrouwen op Buitenboys.
maandag 11-02-2019
  FC Almere vrouwen te sterk voor plaatsgenoot SC Buitenboys (3-1). De derby op sportpark de Marken tussen FC Almere en SC Buitenboys werd een overwinning voor de thuisclub. De omstandigheden waren niet ideaal, wind stond in de lengte over het veld dus veel ballen kwamen niet altijd aan. Vanaf het begin werd Buitenboys terug gedrongen en lukte het hun niet om van hun eigen helft af te komen. FC Almere zette goed druk wat in een paar kleine kansjes resulteerde. Na een kwartier werd een corner maar half weggewerkt door de verdediging van Buitenboys en kon Sanne Bockweg beheerst af werken 1-0. De druk bleef onverminderd en na 25 minuten was er een mooie actie op rechts van Geneva Neslo, met een mooie voorzet op Bobbi  van Hameren die keurig werd aan genomen en schitterend in de draai in de verre hoek werd geschoten 2-0. Pas na een half uur kwam Buitenboys voor het eerst aan een aanval toe wat meteen gevaarlijk was. Een diepe bal viel tussen de verdediging en twee dames konden doorlopen maar Almere-keepster Elisa Ekkelenkamp redde bekwaam. In de tweede helft kwamen er bij Buitenboys wat dames van de onder 19 in het veld. FC Almere bleef de bovenliggende partij maar door slordig uitverdedigen lag plotseling de 2-1 in het Almeerse doel. Even leek de spanning terug met name door een aantal gemiste kansen van Almere. Ongeveer tien minuten voor tijd viel de beslissing, een corner werd niet goed weggewerkt, het gevolg was een scrimmage en na goed doorgaan van aanvoerster Juanita Dollard was de wedstrijd gelopen 3-1. FC Almere speelde de wedstrijd rustig uit zonder nog in gevaar te komen. Er kan gesproken worden van een zeer sportieve derby onder uitstekende leiding van scheidsrechter Kool. Bijdrage: Dick Bockweg.

 

FC Almere vrouwen te sterk voor plaatsgenoot SC Buitenboys (3-1).

De derby op sportpark de Marken tussen FC Almere en SC Buitenboys werd een overwinning voor de thuisclub. De omstandigheden waren niet ideaal, wind stond in de lengte over het veld dus veel ballen kwamen niet altijd aan.

Vanaf het begin werd Buitenboys terug gedrongen en lukte het hun niet om van hun eigen helft af te komen. FC Almere zette goed druk wat in een paar kleine kansjes resulteerde. Na een kwartier werd een corner maar half weggewerkt door de verdediging van Buitenboys en kon Sanne Bockweg beheerst af werken 1-0.

De druk bleef onverminderd en na 25 minuten was er een mooie actie op rechts van Geneva Neslo, met een mooie voorzet op Bobbi  van Hameren die keurig werd aan genomen en schitterend in de draai in de verre hoek werd geschoten 2-0. Pas na een half uur kwam Buitenboys voor het eerst aan een aanval toe wat meteen gevaarlijk was. Een diepe bal viel tussen de verdediging en twee dames konden doorlopen maar Almere-keepster Elisa Ekkelenkamp redde bekwaam.

In de tweede helft kwamen er bij Buitenboys wat dames van de onder 19 in het veld. FC Almere bleef de bovenliggende partij maar door slordig uitverdedigen lag plotseling de 2-1 in het Almeerse doel.

Even leek de spanning terug met name door een aantal gemiste kansen van Almere. Ongeveer tien minuten voor tijd viel de beslissing, een corner werd niet goed weggewerkt, het gevolg was een scrimmage en na goed doorgaan van aanvoerster Juanita Dollard was de wedstrijd gelopen 3-1.

FC Almere speelde de wedstrijd rustig uit zonder nog in gevaar te komen. Er kan gesproken worden van een zeer sportieve derby onder uitstekende leiding van scheidsrechter Kool.

Bijdrage: Dick Bockweg.

Lees verder
Topscorers bij FC Almere tot nog toe.
dinsdag 05-02-2019
Doelpunten maken lijkt zo makkelijk maar dat valt nog wel eens tegen. Als je als spits goed wordt vrijgespeeld of aangespeeld zal dat zeker helpen om tot scoren te komen. Tot nog toe is Nick Stots diegene die de meeste goals gemaakt heeft in z’n loopbaan tot nog toe. Nick kwam tot het aantal van 72 goals. Goeie tweede is Michael Buth (speelt nu voor Buitenboys) met 66 gescoorde doelpunten, derde is Mike de Blieck met 54 goals. Erwin Haselbekke (speelt niet meer) maakte in z’n loopbaan 52 doelpunten en Jeffry Coersen (nu assistent scheidsrechter bij de Zaterdag 1) lag er 50 in het net. Foto: Nick Stots staat fier bovenaan.

Doelpunten maken lijkt zo makkelijk maar dat valt nog wel eens tegen. Als je als spits goed wordt vrijgespeeld of aangespeeld zal dat zeker helpen om tot scoren te komen. Tot nog toe is Nick Stots diegene die de meeste goals gemaakt heeft in z’n loopbaan tot nog toe. Nick kwam tot het aantal van 72 goals. Goeie tweede is Michael Buth (speelt nu voor Buitenboys) met 66 gescoorde doelpunten, derde is Mike de Blieck met 54 goals. Erwin Haselbekke (speelt niet meer) maakte in z’n loopbaan 52 doelpunten en Jeffry Coersen (nu assistent scheidsrechter bij de Zaterdag 1) lag er 50 in het net.

Foto: Nick Stots staat fier bovenaan.

Lees verder
FC Almere-kanjer Ruud Berghoef... "Het is toch m'n cluppie".
dinsdag 05-02-2019
Bij iedere club zijn er mensen te vinden die op de achtergrond nuttig werk doen. Zo ook bij FC Almere, zonder anderen te kort te doen is Ruud Berghoef er ook een van. De verzorging en de voorbereiding voor de selectieteams wordt dan ook zeer gewaardeerd. De kleding die altijd netjes klaar hangt, de broodmaaltijden voor de wedstrijden, ja het ziet er allemaal perfect uit. Ruud is er nuchter onder, “ het is mijn cluppie en die laat ik niet snel in de steek” waren de woorden van deze kanjer die als het nodig is ook assisteert achter da bar. FC Almere waardeert dit zeer maar beseft ook dat Ruud hier eigenlijk niet buiten kan want het is immers z’n kindje. Opvallend is ook als de spelers van het veld komen Ruud altijd een schouderklopje heeft voor zijn favorieten of men verloren heeft of niet maakt hen niks uit. Verder heeft de Almeerder nog meer kwaliteiten. Bij een gezellige derde helft waar Ab Splinter dan de muziek verzorgt pakt Ruud altijd wel even de microfoon. Kleine jongen van Andre Hazes is dan z’n lievelingsnummer. Ja hij wordt zeer gewaardeerd en dat mag want dat verdient hij dan ook. Dat bleek nog niet zo lang geleden nogmaals toen hij bij zijn 65e verjaardag een mooie herinnering kreeg aangeboden van de selectie van FC Almere.

Bij iedere club zijn er mensen te vinden die op de achtergrond nuttig werk doen. Zo ook bij FC Almere, zonder anderen te kort te doen is Ruud Berghoef er ook een van. De verzorging en de voorbereiding voor de selectieteams wordt dan ook zeer gewaardeerd. De kleding die altijd netjes klaar hangt, de broodmaaltijden voor de wedstrijden, ja het ziet er allemaal perfect uit.

Ruud is er nuchter onder, “ het is mijn cluppie en die laat ik niet snel in de steek” waren de woorden van deze kanjer die als het nodig is ook assisteert achter da bar. FC Almere waardeert dit zeer maar beseft ook dat Ruud hier eigenlijk niet buiten kan want het is immers z’n kindje. Opvallend is ook als de spelers van het veld komen Ruud altijd een schouderklopje heeft voor zijn favorieten of men verloren heeft of niet maakt hen niks uit.

Verder heeft de Almeerder nog meer kwaliteiten. Bij een gezellige derde helft waar Ab Splinter dan de muziek verzorgt pakt Ruud altijd wel even de microfoon. Kleine jongen van Andre Hazes is dan z’n lievelingsnummer. Ja hij wordt zeer gewaardeerd en dat mag want dat verdient hij dan ook. Dat bleek nog niet zo lang geleden nogmaals toen hij bij zijn 65e verjaardag een mooie herinnering kreeg aangeboden van de selectie van FC Almere.

Lees verder
FC Almere laat jeugd doorstromen.
maandag 04-02-2019
Wat bij velen clubs al gebeurde is nu ook aan de orde bij FC Almere. De Technische Commissie is er van bewust dat dit gewoon een must is. In overleg met de hoofdtrainer kreeg dit dan ook gestalte. Diverse spelers schoven door en konden ruiken aan het grote werk. Uiteindelijk zal dat natuurlijk op ieder nivo moeten gebeuren. Het zal wel de nodige tijd vergen maar dat is normaal. De talenten die FC Almere rijk is zullen in de toekomst hun stempel gaan drukken op de prestaties van de club. Als de structuur hier in goed is zal de club zeker op een hoger nivo zich laten gelden. Mooi dat de eerste stappen gezet zijn en bij een goede coordinatie zullen er nog meer stappen volgen. Kortom FC Almere zit in de lift!

Wat bij velen clubs al gebeurde is nu ook aan de orde bij FC Almere. De Technische Commissie is er van bewust dat dit gewoon een must is. In overleg met de hoofdtrainer kreeg dit dan ook gestalte. Diverse spelers schoven door en konden ruiken aan het grote werk. Uiteindelijk zal dat natuurlijk op ieder nivo moeten gebeuren. Het zal wel de nodige tijd vergen maar dat is normaal. De talenten die FC Almere rijk is zullen in de toekomst hun stempel gaan drukken op de prestaties van de club. Als de structuur hier in goed is zal de club zeker op een hoger nivo zich laten gelden. Mooi dat de eerste stappen gezet zijn en bij een goede coordinatie zullen er nog meer stappen volgen. Kortom FC Almere zit in de lift!

Lees verder
Charles Loots komend seizoen nieuwe trainer FC Almere.
maandag 04-02-2019
Het bestuur van FC Almere heeft Charles Loots (huidige club Geinoord) aangetrokken als nieuwe trainer/coach voor het komend seizoen. Huidige trainer Jamal Yahiaoui maakt dit seizoen af en kan komend seizoen geen zaterdag club meer onder z'n hoede hebben door drukke werkzaamheden. Er is dan ook in goed overleg hiertoe besloten. Het eerste team staat momenteel op de vierde plek van onderen maar op de tweede plek in de tweede periode. Er kunnen nog genoeg punten gehaald worden voor een goed resultaat. Verder zit de ploeg van Jamal nog in de beker en ontvangt op Dinsdag 26 februari eerste klasser DHSC. Dit duel wordt op sportpark De Marken afgewerkt.

Het bestuur van FC Almere heeft Charles Loots (huidige club Geinoord) aangetrokken als nieuwe trainer/coach voor het komend seizoen. Huidige trainer Jamal Yahiaoui maakt dit seizoen af en kan komend seizoen geen zaterdag club meer onder z'n hoede hebben door drukke werkzaamheden. Er is dan ook in goed overleg hiertoe besloten. Het eerste team staat momenteel op de vierde plek van onderen maar op de tweede plek in de tweede periode. Er kunnen nog genoeg punten gehaald worden voor een goed resultaat. Verder zit de ploeg van Jamal nog in de beker en ontvangt op Dinsdag 26 februari eerste klasser DHSC. Dit duel wordt op sportpark De Marken afgewerkt.

Lees verder
Uitstekende tweede helft bezorgt FC Almere verdiende winst op Delta Sports.
maandag 04-02-2019
foto: Koen Blommestijn dicht bij een treffer maar dat werd het niet. Uitstekende tweede helft bezorgt FC Almere winst op Delta Sports’95. In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere bij Delta Sports’95 goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Jamal Yahiaoui had de eerste helft behoorlijk moeite met de thuisclub maar wist de tweede helft de wedstrijd naar de hand te zetten. In het eerste bedrijf was de thuisclub bij vlagen de bovenliggende partij. Diverse goede acties van Lennert Dubbeldam en Rodney van Klooster van Delta Sports konden goed verwerkt worden door de defensie van FC Almere. Ook een actie van Rody van Vreden werd uitstekend verwerkt door Almere doelman Gijs Roelofsen. FC Almere had moeite met het spel van de thuisclub maar kwam in de 13e minuut goed door over de rechtervleugel, de voorzet die daarop volgde leek succes te hebben maar Mitchel Smit werd in het zestien meter gebied neer gehaald en wees arbiter Van Ekelenburg terecht naar de stip. Mike de Blieck schoot vanaf elf meter FC Almere op 0-1.  Het bleef hierna een open wedstrijd en moest FC Almere in de 24e minuut toch de gelijkmaker incasseren. Na matig wegwerken bij FC Almere kreeg Pascal Rinck van de thuisclub verrassend de bal voor de voeten en haalde strak en laag uit en was Gijs Roelofsen kansloos 1-1. Hierna ging de wedstrijd op en neer met kansen voor beide partijen. Uiteindelijk werd er voor de rust niet meer gescoord. In de tweede helft kreeg FC Almere al snel meer vat op het duel en kwam men ook weer in haar eigen spel wat de thuisclub voor de rust met succes had ontregeld. Kansen waren er voor Rogier Arduin en Koen Blommestijn maar de scherpte ontbrak in de eindfase. Halverwege de tweede helft had Delta Sports nog meer geluk bij een uithaal van de mee opgekomen Kevin Vermeij die zijn schot van zo’n 25 meter maar rakelings naast zag gaan. In de 75e minuut kwamen de gasten toch wel verdiend op 1-2, Mike de Blieck zag zijn inzet achter de verbouwereerde Mathijs Mocking verdwijnen en kreeg FC Almere de voorsprong waar het recht op had. Delta Sports bleef zoeken naar de gelijkmaker maar de FC Almere defensie was goed georganiseerd en gaf weinig  meer weg. Toen in de 86e minuut FC Almere dan ook nog de 1-3 maakte was de wedstrijd gespeeld. De inzet van Rogier Arduin werd van richting veranderd en was de Delta Sports doelman kansloos. Hier bleef het bij klom FC Almere weer een plek op de ranglijst. FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui was duidelijk, “De eerste helft liep het niet zoals we wilde maar later pakten we de draad goed op en dat kreeg in de tweede helft nog meer gestalte. Uiteindelijk waren we de betere ploeg en verdiende we de winst en was het een mooie teamprestatie”.

foto: Koen Blommestijn dicht bij een treffer maar dat werd het niet.

Uitstekende tweede helft bezorgt FC Almere winst op Delta Sports’95.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere bij Delta Sports’95 goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Jamal Yahiaoui had de eerste helft behoorlijk moeite met de thuisclub maar wist de tweede helft de wedstrijd naar de hand te zetten.

In het eerste bedrijf was de thuisclub bij vlagen de bovenliggende partij. Diverse goede acties van Lennert Dubbeldam en Rodney van Klooster van Delta Sports konden goed verwerkt worden door de defensie van FC Almere. Ook een actie van Rody van Vreden werd uitstekend verwerkt door Almere doelman Gijs Roelofsen. FC Almere had moeite met het spel van de thuisclub maar kwam in de 13e minuut goed door over de rechtervleugel, de voorzet die daarop volgde leek succes te hebben maar Mitchel Smit werd in het zestien meter gebied neer gehaald en wees arbiter Van Ekelenburg terecht naar de stip. Mike de Blieck schoot vanaf elf meter FC Almere op 0-1.  Het bleef hierna een open wedstrijd en moest FC Almere in de 24e minuut toch de gelijkmaker incasseren. Na matig wegwerken bij FC Almere kreeg Pascal Rinck van de thuisclub verrassend de bal voor de voeten en haalde strak en laag uit en was Gijs Roelofsen kansloos 1-1. Hierna ging de wedstrijd op en neer met kansen voor beide partijen. Uiteindelijk werd er voor de rust niet meer gescoord.

In de tweede helft kreeg FC Almere al snel meer vat op het duel en kwam men ook weer in haar eigen spel wat de thuisclub voor de rust met succes had ontregeld. Kansen waren er voor Rogier Arduin en Koen Blommestijn maar de scherpte ontbrak in de eindfase. Halverwege de tweede helft had Delta Sports nog meer geluk bij een uithaal van de mee opgekomen Kevin Vermeij die zijn schot van zo’n 25 meter maar rakelings naast zag gaan. In de 75e minuut kwamen de gasten toch wel verdiend op 1-2, Mike de Blieck zag zijn inzet achter de verbouwereerde Mathijs Mocking verdwijnen en kreeg FC Almere de voorsprong waar het recht op had. Delta Sports bleef zoeken naar de gelijkmaker maar de FC Almere defensie was goed georganiseerd en gaf weinig  meer weg. Toen in de 86e minuut FC Almere dan ook nog de 1-3 maakte was de wedstrijd gespeeld. De inzet van Rogier Arduin werd van richting veranderd en was de Delta Sports doelman kansloos. Hier bleef het bij klom FC Almere weer een plek op de ranglijst.

FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui was duidelijk, “De eerste helft liep het niet zoals we wilde maar later pakten we de draad goed op en dat kreeg in de tweede helft nog meer gestalte. Uiteindelijk waren we de betere ploeg en verdiende we de winst en was het een mooie teamprestatie”.

Lees verder