Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalWedstrijdverslagenFC Almere JO13-1 kampioen!

4 december 2023

Wat een prestatie, FC Almere 13-1 is kampioen geworden in de hoofdklasse met zelfs nog 1 speelronde te gaan!

Het team, grotendeels bestaand uit JO12 spelers aangevuld met 3 toppers van de JO13 werken zich al vanaf half mei met elkaar in het zweet.

Voor de zomerstop al veel oefenwedstrijden in de benen en er is al veel getraind met elkaar want het team zal voor het eerst op groot veld gaan spelen.

Fase 1, de bekerpoule, wat was FC Almere dichtbij de nummer 1 positie. De laatste speelronde met 1 punt voorsprong tegen de leeftijdgenoten van Waterwijk. Helaas, vol van spanning werd het niet de wedstrijd waar we met z’n allen op hoopte. Er werd uit bij waterwijk met 4-1 verloren. Het team baalde, want de weken ervoor zonder zenuwen werden alle tegenstanders verslagen.

Dan de start van de eerste competitieronde. Nagenoeg eenzelfde poule, aangevuld met FC Abcoude, IJburg, AFC en…….juist, Waterwijk!

Na 5 speelronde maar liefst 4 punten voorsprong op de concurrentie, maar nog wel 2 wedstrijden te gaan, dus de buit is nog niet binnen.

Speelronde 6 zou het kunnen gebeuren, uitgerekend in een uitwedstrijd tegen Waterwijk. Het team, inmiddels aardig wat wedstrijden ongeslagen heeft enorm veel vertrouwen in de wedstrijd en willen graag revanche voor de eerdere wedstrijd waarbij de grensrechter niet eerlijk was.

De ochtend was aangebroken, de temperatuur was onder het vriespunt maar het team stond te trappelen in de kleedkamer. Een goede scherpe voorbereiding waarbij wederom het zelfvertrouwen werd uitgesproken.

De wedstrijd startte en na een minuut of 3 kreeg Waterwijk een kans als gevolg van een foutieve inspeelpass. De ploeg bleef vol zelfvertrouwen spelen en creëerde kans na kans. Helaas weer dezelfde grensrechter als in de eerste wedstrijd. Ondanks dat de bal zeker 1 keer geheel over de lijn ging, gaf de grensrechter aan dat dit niet het geval was.

Dit gaf de ploeg juist meer energie, het doelpunt moet vallen! En hoewel een gelijkspel zou volstaan, is de ploeg erg aanvallend ingesteld en gaat gewoon vol voor de winst.

Na een kans of 5 gebeurde het, na mooi combinatie voetbal ontstond een wat rommelige situatie voor het doel bij Waterwijk en Levi knalt de bal hard achter de keeper! 0-1 voor FC Almere. Dit was tevens de ruststand. In de kleedkamer werd alles op scherp gezet en de ploeg kwam zowaar met nog meer overtuiging het veld op. Wederom veel kansen gecreëerd. Aantal keer 1 op 1 met de keeper en 3 keer een bal op de lat. Het tweede doelpunt viel niet en het had minimaal 0-5 of 0-6 moeten staan.

Gescoord werd er niet meer en buiten die ene kans in de 3e minuut is er geen kans gecreëerd door Waterwijk.

Al met al, meer dan terecht gewonnen en overtuigend kampioen!

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.