Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalWedstrijdverslagenFC Almere bekert simpel verder

20 oktober 2023

FC Almere is door naar de tweede knock-out ronde van de districtsbeker. JOS Watergraafsmeer werd donderdagavond redelijk eenvoudig met 5-1 verslagen.

Een doordeweekse avondwedstrijd geeft altijd een ander gevoel dan een wedstrijd op zaterdagmiddag. Het altijd sterk startende FC Almere deed dat ook deze keer. Na een minuut verdiende Tarik Moumen al zijn eerste penalty. De 19-jarige rechtsbuiten werd in de hoek van de zestien neergehaald en schoot hem links door het midden raak.

JOS Watergraafsmeer kwam niet vaak in de buurt bij FC Almere-doelman Vincent Lems, maar raakte wel een keer de bovenkant van de lat. Na een half uur spelen werd de wedstrijd zo goed als beslist. Zoë Visser kopte een corner van Rogier Arduin binnen. Drie minuten later verplaatste Ruben Gerth het spel naar de linkerkant met een lange bal op Arduin. De 22-jarige linksbuiten dribbelde naar binnen en schoot vanaf 25 meter hard en laag de 3-0 binnen.

Als er in de rust nog enige twijfels waren dan waren die in de tweede helft direct verdwenen. Joey Wierstra hield het overzicht in de zestien en legde de bal af op Max Wolters van der Weij. De nummer ‘9’ dacht niet na en schoot de bal strak met zijn verkeerde rechterbeen in het linkerzijnet.

De wedstrijd was beslist, dus kon FC Almere de wedstrijd lekker uitvoetballen. Dat gebeurde alleen niet met elf tegen elf. Na 65 minuten schakelde de ploeg van Sandor Augustijn en Tjeerd Hof razendsnel om. Wolters van der Weij controleerde een hoge bal ineens op de middenlijn en stak Moumen weg in de diepte. De Amsterdamse vierdeklasser trok op de rand van de zestien aan de noodrem en moest verder met tien. Arduin was tien minuten later de ontvanger van natrappen en zo gin JOS Watergraafsmeer zelfs verder met negen man.

Het was eigenlijk onvoorstelbaar dat het vooral de gasten waren die in de laatste fase de bal hadden en dat de groen-zwarten niet veel verder uitliepen. Dat had wel gekund. Moumen kreeg na een sandwich zijn tweede penalty van de avond mee. Kelvin Hogendoorn zag zijn inzet alleen gekeerd.

Het vijfde doelpunt kwam er nog wel. Ian Kooistra dribbelde door tot in de zestien, legde af op Moumen, die in de rechterhoek raak schoot. Invaller Fouad Bahlawan had dé kans op een zesde doelpunt, maar schoot van twee meter van het doel tegen de keeper.

Het bleef alleen niet bij 5-0. Na een enorm verre uittrap van de Amsterdamse doelman ging de poging van de spits met een hoge boog over Vincent Lems heen. Zo kreeg de JOS hun eretreffer om afscheid te nemen van het bekertoernooi.

Sandor Augustijn was tevreden met de ruime overwinning. ,,We hebben goede doelpunten gemaakt en kwamen op een fijne marge waardoor we nooit in de problemen kwamen. Jammer dat we tegen negen man verslappen en niet meer doen wat we daarvoor deden. Toch is 5-1 gewoon een goede uitslag.’’

Zo gaat FC Almere door naar de tweede knock-out ronde. ,,Ja we gaan we weer een ronde verder. We doen het goed met de selectie in de competitie en de beker, want ook het tweede elftal is door. Dit geeft veel vertrouwen aan elkaar en als collectief voor de komende maanden.’’

 

Opstelling FC Almere: Vincent Lems; Jesper Haazelager (60. Marthijn Knippenberg), Ruben Gerth (70. Shirwan Hessen), Giovanni Beltzer, Teun Post; Zoë Visser, Joey Wierstra (70. Ian Kooistra), Neil Woudstra; Tarik Moumen (85. Fouad Bahlawan), Max Wolters van der Weij (70. Kelvin Hogendoorn), Rogier Arduin.

Bron: Pjotr Pos

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.