Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenAlmere MO15-3 aan kop na overwinning op Victoria

17 februari 2024

Almere MO15-3 aan kop na overwinning op Victoria

op een door de vakantie vrijwel uitgestorven Sportpark Loosdrecht hebben de dames van de MO15-3 van Almere goede zaken gedaan door met 3-5 te winnen van Victoria. Door de overwinning kunnen de dames twee weken lang genieten van een plek bovenaan de ranglijst.

De thuisploeg moest het stellen zonder wissels maar begon fris aan de wedstrijd, aan de kant van Almere was het nog even zoeken naar de juiste formatie. De eerste kansen van de wedstrijd waren dan ook voor de thuisploeg, maar de bal kon telkens vakkundig uit de doelmond worden weggewerkt. Verdedigend stond het bij Almere verder als een huis, er werd goede rugdekking verleend door de twee centrale verdedigers als er onverhoopt toch een aanvaller van Vicoria door de linies brak. Toch was niet iedereen direct bij de les en zo kon Victoria na enig aandringen de 1-0 maken.

Na de openingstreffer ging bij Almere de knop om, er werd strijd geleverd en de linies schoven allemaal een stuk op zodat we Victoria hoog op de eigen helft vast konden zetten. De oplossingen werden niet meer gevonden en de kansen voor Almere namen daarmee toe, het was een kwestie van tijd voordat de 1-1 op het scorebord zou verschijnen. Dit gebeurde dan ook vrij snel en die treffer van Mescana gaf de Almeerse burger moed. Ook de meiden hadden in de gaten dat dit het moment was om door te drukken en zo was het via Liv ook vrij snel Almere dat op een verdiende 1-2 en later via diezelfde Liv op 1-3 voorsprong kon komen.

De scheidsrechter van vandaag, die nauwelijks ouder was dan de dames die op het veld stonden, ging zo op in het spel (of was zo onder de indruk van de dames) dat hij zijn klokje in de gaten vergat te houden, de eerste helft duurde zo bijna 40 minuten.

In de rust bleven de dames op het veld waarbij ze van de trainer nog de nodige aanwijzingen kregen voor het tweede bedrijf.

Almere ging in de 2e helft verder waar ze gebleven waren met hoog druk zetten en via de vleugels proberen de opening te zoeken, een aantal keer kwamen we gevaarlijk door maar het vizier stond nog niet op scherp. Soms komen we net een stapje te kort op goede voorzetten, andere keren zijn we te wild in de afronding waardoor de bal hoog over gaat of volkomen gemist wordt. Toch zien we voetballend ook een wel de nodige creativiteit in de groep meiden die het voor de MO15-3 op dit moment moeten doen. Uit een mooie uitbraak kon Keli de 1-4 maken en leek Almere voor het restant van de wedstrijd op rozen te zitten.

Bij een ongelukkige samenloop van omstandigheden, waarbij de scheidsrechter midden in een wisselmoment toch plots liet doorspelen, kon Almere ternauwernood de 2-4 voorkomen door de bal tot hoekschop te verwerken. Uit deze hoekschop en het vervolg daarop viel helaas toch de 2-4. Even was de organisatie ver te zoeken en sloop de paniek in de ploeg. Dit leidde vrijwel direct na de aftrap tot de 3-4 uit de volgende aanval van Victoria die plots bloed roken.

Gelukkig kwamen onze meiden op tijd weer bij hun positieven. Uit de eerste de beste aanval van Almere kon de marge gelukkig weer op 2 worden geschoten door Darien 3-5, die Almere vervolgens niet meer uit handen gaf.

Een leuke en degelijke wedstrijd met veel doelpunten waarbij de winst uiteindelijk verdiend mee terug mocht naar Almere! Er is nog een klein foutje geslopen in de uitslag die is doorgegegevn aan de KNVB, maar dat gaat Victoria netjes herstellen.

Bedankt Victoria voor de ontvangst om jullie mooie nieuwe sportpark, een jaloersmakend complex om trots op te zijn. Dames een fantastische 1e plek in de competitie op dit moment, laten we kijken dat we die kunnen behouden en uitbouwen in de wedstrijden die komen gaan.

 

Dennis Smit

 

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.