Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenAlmere MO13-1 boekt tweede zege op rij

25 november 2023

De meiden van de MO13-1 hebben de met 2-3 gewonnen pot van vorige week uit bij Desto thuis tegen Nieuwland een mooi vervolg kunnen geven. Tegen de ploeg uit Amersfoort werd het in alle vroegte 5-1 in het voordeel van de Almeerse equipe.

De ploeg uit Amersfoort zat vanmorgen al vroeg op de weg en ook onze eigen mensen waren al vroeg in de weer om de club te openen en de eerste vrijwilligers van vandaag op te vangen en van instructies te voorzien. Op deze manier konden de coaches van vandaag ruim op tijd beginnen aan de voorbespreking die we vandaag vrij kort hebben gehouden. De boodschap was niet meer en niet minder dan: ga door met wat jullie de laatste weken op de trainingen en in de wedstrijden laten zien, heb lol met elkaar, vecht voor iedere bal en help elkaar. Blijf bovenal positief en laat de koppies niet hangen, ook als we onverhoopt op een achterstand komen.

Klokslag 08:30 uur floot Gijs voor het begin van de wedstrijd en meteen was te zien dat we AAN stonden zoals we dat altijd zo mooi kunnen verwoorden. Er werden duels aangegaan en gewonnen, maar de  ploegen bleken in de openingsfase redelijk aan elkaar gewaagd te zijn. Tot grote kansen kwamen we dan ook niet maar de druk stond er goed op waardoor Nieuwland veel ‘ingooien’ weggaf. Het indribbelen en wegsturen van onze snelle voorhoede wilde nog niet helemaal lukken omdat het aan kracht ontbrak om de bal over de laatste linie heen te krijgen.

Toen dat na een minuut of 20 plots wel een keer lukte was het dan ook meteen BINGO en kon Keli de 1-0 binnenschieten. In deze fase hadden we een klein overwicht, maar wisten onszelf niet verder te belonen. Sterker nog Nieuwland stond plots oog in oog met Mila en kon de gelijkmaker binnenprikken die op een kopie leek van de 2-0 kort na rust vorige week.

Met deze 1-1 stand werd er ook gerust, de ouders konden onder het genot van kop koje koffie of thee even opwarmen in de kantine en de meiden werden in de kleedkamer opgewacht door de enthousiaste coaches. Ook nu geen nood aan de man, rustig blijven en aangeven dat we heel goed op weg zijn naar een resultaat. Na de ranja een flinke jel erin gegooid en terug naar het koude veld.

Gijs had nog niet gefloten en de meiden waren al weer fanatiek op zoek naar de oplossingen. En niet alles ging met hoge en lange ballen, bij tijd en wijlen werd er voortreffelijk gecombineerd en was het dan ook wachten op de 2-1, die viel na 5 minuten in de 2e helft en kwam wederom op naam van Keli.

Deze voorsprong wilden we natuurlijk niet nog een keer weggeven en natuurlijk laten we dan het verdedigende blok even staan zoals het staat. En stuk voor stuk hebben de meiden laten zien dat ze deze wedstrijd koste wat het kost wilden winnen, zelfs als daar een wisseltje voor nodig was.

Een dikke tien minuten was het daarna weer een mooi voetbalgevecht, maar de voordeeltjes bleven steeds onze kant opvallen met nog steeds heel veel mogelijkheden tot indribbelen. En door al die mogelijkheden werden er ook echte kansen gecreëerd, via achtereenvolgens Kaoutar, Keli en weer Kaoutar wisten we zelfs uit te lopen naar een ietwat geflatteerde einstand van 5-1.

Ik denk dat we met trots kunnen zeggen dat we weer een hele leuke wedstrijd met veel inspanning en strijd hebben gezien.

We zijn allemaal trots op jullie, de weg omhoog is ingezet.

 

Op naar de volgende:

Rik, Koen en Dennis

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.