Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenAlmere MO-15-1 vs. Waterwijk MO 15-1

13 november 2023

Het is zaterdag 11 november en in de 1ste klasse 05 wordt de Almeerse derby FC Almere MO15-1 tegen Waterwijk MO15-1 gespeeld. Een beladen derby waarbij Waterwijk vaak aan het langste eind trok. Desondanks is de laatste ontmoeting tussen de beide teams gewonnen door FC Almere. Een weerzien op het veld tussen vriendinnen, klasgenoten of gewoon bekenden van elkaar. Het is een mooie dag waarbij er nog wel een aantal buien op de loer liggen, maar dat deert de in grote getalen aanwezige supporters van beide teams niet om deze derby te bezoeken.

Na een wedstrijdbespreking, waarbij besproken wordt dat FC Almere van eigen kracht uit zal gaan en vooral voetballende oplossingen moet gaan vinden, gaan de meiden de kleedkamer in om vervolgens te starten met de warming up. Die is intens en serieus en van alles straalt het af dat deze wedstrijd er voor de meiden echt toe doet. Wel zijn er wat pijntjes hier en daar, dus de spieren worden onder handen genomen. Iedereen is benieuwd of de gekozen speelwijze zal gaan werken tegen het altijd sterke Waterwijk. Als de warming up erop zit voor beiden teams, de analyses gedaan zijn, de peptalk met Neve geweest is en de rook is opgetrokken op sportpark De Marken kan de wedstrijd klokslag 12:30 gaan beginnen.

Vrijwel direct nadat scheidsrechter Carlos het startsignaal gegeven heeft, vliegt Almere uit de startblokken en zijn er meteen twee kansen voor Maika-Ling. Helaas worden deze niet verzilverd en blijft een vroege voorsprong voor Almere uit. Almere probeert steeds weer opnieuw op te bouwen en krijgt verschillende mogelijkheden en kansen om de score te openen. Waterwijk lukt het eigenlijk niet om goed op te bouwen. Ze proberen het wel vaak over rechts maar dat lukt nooit echt, zodat kansen uitblijven. De verdediging bij Almere staat goed en eigenlijk worden de spaarzame aanvallende intenties van Waterwijk ongedaan gemaakt. Ize, Britt, Elin en Sophie hebben de zaakje goed voor elkaar. De keren dat Sterre moet ingrijpen zijn daarom sporadisch, maar als ze dat wel moet doen staat ze er ook meteen. Kristel krijgt nog een goede kans, maar ook die blijft onbenut. Al met al laat FC Almere redelijk en bij vlagen goed voetbal zien, maar de goal blijft uit en bij rust is het nog 0-0.

In de rust geven trainer Frenk en trainster Neve aan dat het voetballend best goed gaat en dat Almere veel beter is dan de rivalen van Waterwijk. De verdediging zou zich nog wat meer aanvallend met het spel kunnen gaan bemoeien, zodat de druk nog groter wordt. Daarnaast worden in de kleedkamer een paar pittige woorden onderling gesproken om elkaar scherp te houden. Dit gebeurt op een positieve manier, maar het is wel duidelijke taal. Als de teams klaar staan voor deel 2 van de derby fluit de scheidsrechter voor de 2e 35 minuten. Opnieuw start Almere furieus en de duimschroeven worden meteen aangedraaid bij Waterwijk. Helaas worden de kansen niet benut en zoals vaker in wedstrijden dan scoort de tegenstander wel. Een van de weinige keren dat Waterwijk wel heel goed druk zet en Almere dwingt om een fout te maken slaan ze toe. Een foutje zorgt ervoor de rechtsbuiten van Waterwijk ook in oog komt met Sterre. Ondanks dat Sterre de bal nog raakt, faalt Waterwijk niet en geheel tegen de verhouding in is het 0-1. Een domper na het goede spel tot dan toe.

Almere Lijkt gelukkig niet van slag en de mouwen worden opgestroopt. Een aanval rond de zestien meter van Waterwijk wordt door een overtreding een halt toegebracht. De scheidsrechter kan alleen maar fluiten en Almere krijgt de kans om via een vrije trap op 1-1 te komen. Tara pakt de bal op, ze legt die op de plek die de scheidsrechter aanwijst, ze haalt diep adem en start haar aanloop. Ze raakt de bal en met een krachtig en goed gericht schot en ze laat de tot dan toe goed keepende keepster van Waterwijk kansloos, 1-1.

Almere ruikt bloed en het tempo gaat verder omhoog. Waterwijk wordt nu echt letterlijk ondersteboven gespeeld. De speelsters hebben kramp en moeten zich laten vervangen. Almere speelt nu snel en goed. Er wordt kans op kans gecreëerd, maar helaas schort het aan de afronding in de laatste regenachtige 15 tot 20 minuten. Een prachtige actie van Annika en een even zo prachtig schot beland tegen de onderkant van de lat en stuitert helaas uit de doelmonding weg. Almere probeert en probeert, maar als de scheidsrechter na 70 minuten voor het eindsignaal fluit staat de 1-1 op het scorebord. Iedereen vraagt zich af hoe dit mogelijk was, want een uitslag van 4 of 5-1 voor Almere was veel meer de verhouding geweest. Dat is ook voetbal soms ben je veel beter, maar krijg je niet wat je verdient. Al met al was het een mooie derby waarbij de verhoudingen ondanks het gelijke spel in ieder geval voor even zijn omgedraaid in het voordeel van FC Almere.

 

Bron: Frenk Focke

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.