Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalWedstrijdverslagenAlmere FC4 – Waterwijk 6

27 november 2023

In een gelijkwaardig en belangrijk duel voor het behoud van de koppositie hebben de heren van de zondag FC4 een gevoelige nederlaag geleden. Thuis op Sportpark de Marken werd er met 2-3 verloren van de bezoekers uit Waterwijk.

In de eerste helf overtuigde de FC4 met felle duels en wist het op een 2-0 voorsprong te komen, waar 3-0 of 4-0 ook op z’n plaats geweest zou zijn. De voetbalwetten luiden nou eenmaal dat als je zelf je kansen niet maakt dat de tegenstander dat dan wel doet en dat deden ze een paar tellen voor het aanbreken van de rust dan ook 2-1. Tussendoor bij een 1-0 stand hield de keeper van Almere het team ook nog fraai op de been door een penalty te stoppen.

Na de rust waren de rollen omgedraaid, nog steeds waren er felle duels maar die vielen steeds vaker uit in het voordeel van Waterwijk. Almere werd weer enigszins in het zadel geholpen door een gele kaart, die door het aanhoudende mopperen door de scheidsrechter werd omgezet in een 2e geel en dus rood voor een speler van Waterwijk. Met 10 tegen de 11 wist het even later wel weer de gelijkmaker te produceren 2-2.

Het bleef een vermakelijke pot waarbij het randje regelmatig werd opgezocht. Een kwartier voor tijd ging een speler van Waterwijk iets over die rand door de bal als een volleerd volleyballer weg te slaan, hij incasseerde daarmee een gele kaart en dus een 10 minuten tijdstraf. Almere kon de personele overbezetting van 11 tegen 9 echter niet omzetten in een treffer. Met nog 5 minuten op de klok werd de wedstrijd helemaal omgedraaid en wist Waterwijk de 2-3 te maken.

In het restant pompte Almere de bal ontelbare keren het strafschopgebied van Waterwijk in maar tot een treffer kwam het niet meer. De eerste nederlaag van het seizoen was een feit.

 

Bron: Dennis Smit

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.