Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenAlmere FC VR1 – ‘t Gooi VR1

14 mei 2024

Onze vrouwen hebben de wedstrijd tegen de vr1 van ‘t Gooi zeer overtuigend met 4-2 gewonnen en staan nu mede door de overwinning van BB vr2  op Soest nu op een zeer verdiende 2e plaats 💪

Met Senna Pauel, Karlijn Berends liep eerder die week een zware knieblessure op, als gelegenheids keepster op doel, werd er om 15.00 afgetrapt.

 

Meteen werd duidelijk dat onze dames op de helft van ‘t Gooi wilden spelen en deze wedstrijd wilden winnen. Er werd goed verdedigd en de spitsen werden regelmatig gevonden, het wachten was alleen nog op een doelpunt. In de 11e minuut was het raak, onze topscorer Geneve Gibbs schoot heerlijk de 1-0 binnen.

 

Almere bleef aanvallen speelde voornamelijk op de helft van ‘t Gooi en gaf eigenlijk geen kansen weg, de gelegenheid keepster Senna Pauel kwam een paar keer goed uitlopen waardoor een spaarzame aanval van ‘t Gooi niet dreigend werd. Tot aan de 26e minuut, toen ‘t Gooi uit hun 1ste corner, het hoofd van hun spits wist te vinden en deze uit het niets de 1-1 wist te maken.

 

De vrouwen van Almere gaven echter geen krimp en gingen vol vertrouwen verder aan de wedstrijd en wisten dan ook nog voor rust de voorsprong terug te pakken, in de 42e minuut was het wederom Geneve Gibbs die de 2-1 binnen tikte.

Na de rust begonnen de dames steeds beter te spelen, mooie combinaties werden er gemaakt en ‘t Gooi had daar niet veel tegen in te brengen. In de 58e minuut maakte Geneve Gibbs alweer haar 3e doelpunt van de wedstrijd en daarmee een hattrick en stond de zeer verdiende 3-1 op het scorebord.

Maar Almere wilde meer en bleef aanvallend voetballen op de helft van ‘t Gooi. In de 65e minuut was het nu de linkshalf Magda, die de meer dan verdiende 4-1 binnen schoot.

Eigenlijk gebeurde er daarna niet veel meer, beide teams waren mede door het warme weer moe gestreden en het wachten was tot het laatste fluitsignaal. Juist toen, al ver in de blessure tijd 90+4, wist ‘t Gooi toch nog een doelpunt te maken, 4-2, waarna de scheidrechter voor het einde van de wedstrijd floot.

Onze vrouwen staan nu op een zeer verdiende 2e plaats en rest nu alleen nog de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Soest op 25 mei.

Mocht deze ook winnend worden afgesloten, dan staan de vr1 van FC Almere op 8 juni op eigen veld in de kampioenswedstrijd tegen de nummer 1 van dit moment SEC.

Groet, Peter.

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.