Sportpark De Marken 81355 ES Almere

G voetbalNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenAlmere FC G1JM – KDO G2JM

18 november 2023

Om 09:00 uur staan alle spelers al geduldig te wachten in de kantine. Het is wedstrijddag.

De trainert neemt de mannen mee naar de kleedkamer. U leest het goed dit keer geen dame in het team. In de kleedkamer legt de trainer uit dat hij graag op het veld wil zien wat hij ook bij de trainingen ziet.
Samen spelen. Het maakt niet uit wie er scoort want we scoren allemaal samen. Samen verdedigen en samen aanvallen.
De tegenstander KDO uit de Kwakel komt aanlopen en gaat de kleedkamer in.

Samen lopen we naar het veld waar nog een wedstrijd bezig is. Al kijkend naar de wedstrijd voor ons zien we dat de vriendschap groeit tussen beide teams.

Bij FC Almere staat sportiviteit hoog in het vaandel iets wat Jim uit de 12-1 hier laat zien tegen Purmerend 12-1.

We mogen de weide in. Beide teams lopen nog warm en de trainer van FC Almere moet helaas de wedstrijd ook fluiten. Helaas komen we scheidsrechters te kort.

De wedstrijd begint klokslag 10:00 uur. FC Almere is de betere en sterkere ploeg. Je ziet de driehoekjes en de trap pass techniek die we oefenen op trainen terug in de wedstrijd.
We komen snel op 1-0 door Perry, daarna pakken we door en blijven we scoren. Shaivan krijgt de bal en kapt een tegenstander uit. Shaivan legt aan en scoort de 2-0.
Daarna krijgt Serge het op zijn heupen en maakt handig de 3-0 en 4-0.

Rust

De tweede helft begint en het komt met emmers te gelijk vanuit de hemel naar beneden vallen. Wat een drama! Veel te veel regen maar gelukkig kan de scheidsrechter schuilen in de dug-out. De sfeer en sportiviteit is zo groot op het veld dat de scheidsrechter niet hoeft in te grijpen. Ze regelen het zelf. KDO had 3 wisselspelers maar dat is geslonken naar 1 speler. We spelen inmiddels 8 spelers tegen 10 spelers.
Maar dat mag het goede voetbal van FC Almere niet belemmeren. Onze mannen pakken het goed op. Tim begint te voetballen en geeft een paar mooie voorzetten maar helaas waren we niet scherp genoeg. Meeuwis die links achter in het veld staat loopt vaak met de bal naar voren en schiet zelfs ook een paar keer hard op goal. Helaas staat er een goede keeper op goal en scoort Meeuwis niet.

De supporters groep groeit en er komen steeds meer mensen kijken naar onze toppers. Jahmaro staat de hele tijd in de goal en laat een traantje lopen omdat hij heel weinig te doen heeft.
We hebben uit eindelijk besloten om Jahmaro te wisselen en Manuel op goal te zetten. Manuel heeft zoveel de bal met zijn hoofd weg gekopt dat hij de wedstrijd verder mag spelen als keeper.
Even uitrusten.

FC Almere blijft doorgaan en er komt een mooie voorzet van Djoel van de rechterkant. Shaivan staat voor het goal en met een mooie draaiende duik speelt hij met zijn knie de bal over de doellijn. De 5-0 staat op het scorebord. Onze rechtsback Gino maakt een solo en legt aan en schiet hem in de verre kruising. 6-0 op het scorebord. Het valt de trainer op dat Gino fanatieker voetbalt. Komt dit door die leuke meiden langs het veld? Niemand zal het weten.

De scheidsrechter komt uit de dug-out en fluit af. FC Almere wint wederom!

Met zijn allen naar de kleedkamer en de trainersvrouw trakteert de mannen op een heerlijk AA sportdrankje.

Volgende week spelen we weer thuis om 10:15 uur tegen Only Friends.

 

Kom allen kijken en geniet van een mooie wedstrijd met zeer gemotiveerde spelers.

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.