Sportpark De Marken 81355 ES Almere

G voetbalNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenAlmere FC G1 – Koninklijke HFC G2

21 oktober 2023

De heren en dames hadden de eerste bekerwedstrijden gewonnen waardoor zij door gingen naar de volgende ronde. Op deze zaterdag waar ze normaal vrij hadden moesten ze thuis aantreden tegen de Koninklijke HFC. Deze vereniging was helemaal uit de rook van Haarlem gekomen om te voetballen. 10:00 uur verzamelen en 11:00 uur spelen. Aankomend bij de vereniging was de club verlaten op de vriendschappelijke wedstrijd 11-3 vs 11-4 op veld 2 na. Het rolluik van de ingang ging net open. En de koffiebonen werden nog gebrand. Uiteindelijk gingen de vers gebrande bonen in de machine en kon deze trainer genieten van zijn eerste lekkere bakkie koffie van de dag.

Onder het genot van wat fantastische tips van Bas Overmars ging de trainer met de heren en dames naar de kleedkamer. De spanning was enigszins aanwezig want de Koninklijke HFC was een goede tegenstander. De wedstrijd stond onder leiding van de gediplomeerde scheidsrechter Dylan. Die heeft erg goed gefloten. Het gevoel voor het hanteren van de fluit is hem op zijn lijf geschreven. Een wedstrijd van het G team fluiten is niet zo maar iets je moet van goede huizen komen om onze toppers te mogen fluiten.

De wedstrijd begint de opstelling is defensief met de punt naar voren. De mannen strijden en de dames doen net zo hard mee. De Koninklijke HFC komt op voorsprong en loopt zelfs uit naar de 0-4. Uiteindelijk scoren wij ook. Na een mooi crosspass loopt Serge op de keeper af. 1-4 kwam op het scoren bord. We gingen de rust in met 1-5 op het scorebord.

In de rust moest de trainer de koppen omhoog krijgen positiviteit brengen in het veld. De heren en dame begonnen te snappen dat ze zelf moesten gaan voetballen. De tweede helft begon.
FC Almere voorop zelfs onze eigen Manus begon het spel te zien en liep als een struisvogel over het veld. Hoppa Serge kon mooi scoren uit een voorzet van Perry. En daar gingen we de mannen en dames gingen nog meer gas geven Perry had de bal aan zijn voet en liep dwars door het veld. En maakte zelf met een giga pegel de 3-5 door de bal strak in de kruizing te leggen. Daarna gaf de Koninklijke HFC weer gas en kwamen op 3-7.

Maar onze heren en dames gaven niet op. Met zijn allen gingen ze voetballen Perry, Gino en Manus in de verdediging en Serge, Djoel en Shaivan op het middenveld en Tim en Kya in de spits. Na heel mooi de driehoekjes toe toepassen en steeds met de bal op te schuiven maakte Djoel de 4-7. In de laatste minuten maakte Gino per ongeluk hands de scheids wijst naar de stip een penalty tegen!!!
Jahmaro onze keeper heeft alles over voor het team en gaat op de doellijn staan en schreeuwt naar de toegestroomde toeschouwers deze pak ik. De spits van de Koninklijke HFC legt de bal neer en neemt een aanloop Jahmaro staat gespannen op de lijn. De spits schiet keihard Jahmaro gooit zijn edele delen in de strijd en heeft de bal. Een toeschouwer rent er heen met een bidon om de spanning even te koelen.
Maar de penalty heeft Jahmaro gestopt. De scheidsrechter fluit na een paar minuten af.

Het was een hele leuke sportieve wedstrijd met veel respect aan weerzijde. Dit is hoe voetbal hoort. Verliezen hoort erbij maar winnen is wel fijner.

Ik mag als tijdelijk aangestelde trainer zeggen dat ik steeds meer om deze mannen en dames ben gaan geven. Om het enthousiasme, de liefde voor het spel, de saamhorigheid en het mooie gevoel voor humor.
Het is een fantastische groep die wel eens wat vaker door al onze leden mag worden aangemoedigd.

 

De trotse trainer,

Remco

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.