FC Almere
FC Almere nieuws oktober 2023

Beste leden en supporters van FC Almere,

Het nieuwe voetbalseizoen is in volle gang en we hebben al een geweldige start gehad! We willen graag van deze gelegenheid gebruikmaken om jullie bij te praten over de laatste ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen onze club.

1. Resultaten vernieuwd vrijwilligersbeleid

Bij FC Almere zijn we er trots op dat we kunnen rekenen op een geweldige groep vrijwilligers die onze club draaiende houden. We willen graag enkele van de eerste resultaten van ons vernieuwd vrijwilligersbeleid met jullie delen.

In de afgelopen weken hebben we veel nieuwe mensen mogen ontmoeten en verwelkomen en hebben bestaande vrijwilligers zich nog meer betrokken gevoeld bij de club. Dit heeft geleid tot:

 • Een betere bezetting van de kantine.
 • Een ontzettend gezellige start van het competitieweekend met zanger Danny Lit.
 • Een verbeterd saamhorigheids- en verantwoordelijkheidsgevoel.

We willen al onze vrijwilligers bedanken voor hun toewijding en passie voor FC Almere. Samen maken we onze club sterker! En zorgen we ervoor dat de kantine open is.

Wil je weten wanneer jouw team aan de beurt is om vrijwilligers te leveren voor het invullen van de vrijwilligersdienst? Kijk dan op het vrijwilligersrooster. Ben jij diegene die gaat helpen? Meldt je dan aan via de knop bij het rooster zodat de planning en je clubgenoten op de hoogte zijn van je aanwezigheid.

Is het draaien van een vrijwilligersdienst je enorm meegevallen, ben je enthousiast geraakt en smaakt het naar meer? Meldt je ook dan even aan via hetzelfde formulier zodat we je kunnen toevoegen aan een pool met reserve krachten.

Vrijwilligersrooster

2. Evenementen en activiteiten

 • Klaverjassen: op vrijdagavond 27 oktober is er weer klaverjassen in de kantine, voor meer informatie zie de agenda op de website.
 • Reünie damesvoetbal: op vrijdagavond 3 november vindt  er een reünie plaats voor alle dames die ooit bij SV Almere/FC Almere hebben gevoetbald. Een moment om weer samen te komen, dus trommel je oude teamgenoten op en meld je aan.
 • Grote Clubactie: tot maandag 13 november kun je zoveel loten kopen of verkopen als je wilt. Op dinsdag 28 november is de trekking van De Grote Clubactie. De dag erna, op woensdag 29 november is de bekendmaking van de winnaars. Heb je de tussentijdse nieuwsbrief hieromtrent gemist lees dan alles hier nog eens na.
 • VriendenLoterij Sponsor zoekt Club stemactie: tot en met 15 november organiseert de VriendenLoterij een grote stemactie genaamd Sponsor zoekt Club. De vijf amateurclubs die de meeste stemmen verzamelen ontvangen hierbij maar liefst €10.000,- Stem op FC Almere!

3. Voorstellen commissies

In onze vorige nieuwsbrief hebben we jullie beloofd dat de diverse commissies binnen FC Almere zich gaan voorstellen. Wat nieuw is is nog even wennen, de interviews hebben plaatsgevonden maar moeten nog worden uitgeschreven. In de volgende nieuwsbrief zullen deze worden gepubliceerd.

 

4. Contact en communicatie

In de nieuwsbrief van september hebben we al laten weten dat we er alles aan doen om jullie op een heldere manier het laatste nieuws mee te geven.

Naast de website, waar veel informatie op staat, is de Whatsapp 'Berichtenbox FC Almere' een belangrijk medium voor als je graag een berichtje op je telefoon ontvangt met de belangrijkste updates. In de berichtenbox wordt je op de hoogte gehouden van belangrijk nieuws en afgelastingen, maar ook van lopende acties, aankomende evenementen en wedstrijdverslagen. Ontvang je deze berichten nog niet meldt je dan nu aan.

Wij begrijpen als geen ander dat we zorgvuldig moeten omgaan met het gebruik van de Whatsapp groep en dat berichten al snel als storend kunnen worden ervaren. Gelukkig biedt Whatsapp de mogelijkheid om gesprekken te dempen, zodat je op een geschikt moment alles nog eens rustig kunt nalezen, wél de informatie niet de notificatie.

Aanmelden berichtenbox

5. Vacatures

Vind je het leuk om betrokken te zijn binnen de club en jouw ideeën in te kunnen brengen? Wil je weten waar wij als club voor staan en hoe we samen werken? En wil je daar aan bijdragen? Binnen FC Almere hebben we momenteel nog een aantal vacante posities. Zit er iets voor je tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website.

Binnenkort start ook de oproep tot kandidaatstelling van de ledenraad. De ledenraad is namelijk op zoek naar nog meer enthousiastelingen. Hou de website en je mailbox in de gaten voor als je interesse hebt!

Vacatures

6. Sponsoring en crowdfunding

Binnen onze vereniging zijn we natuurlijk altijd op zoek naar manieren om het voetbal te verbeteren maar ook om een fijne ambiance te creëren in de kantine. Goede materialen kosten geld en wij moeten dan ook vaak keuzes maken in wat we wél en juist niet kunnen doen.

Regelmatig krijgen wij in de wandelgangen van sponsoren en betrokkenen te horen dat zij iets willen betekenen voor de club. Loop je rond met dergelijke ideeëen en wil je deze tot uiting brengen neem dan contact op met de sponsorcommissie of stuur je ideeën in naar idee@fcalmere.com dan zorgen wij dat het bij de juiste personen terechtkomt.

Zaken die op korte termijn onze aandacht verdienen zijn:

 • Nieuwe klapdoelen voor veld 2 (4x) t.b.v. halve velden.
 • Horeca vaatwasser voor de keuken.
 • Aantrekkelijke en voetbal ademende uitstraling van de kantine.
 • Uitbreiding bergkasten/kluisjes voor het veilig opbergen van voetbalmaterialen van de teams.
 • En nog heel veel meer ...

 

7. Huishoudelijk

Voertuigen op het sportpark

Steeds vaker zien wij leden en bezoekers op allerlei (al dan niet elektrische) voertuigen het sportpark, kantine, kleedkamers en met name de wandelpaden en velden betreden. Denk hierbij o.a. aan de razend populaire fatbikes en elektrische steppen.

Vanaf heden geldt er een zero tolerance beleid wat inhoud dat al deze voetuigen buiten de hekken geparkeerd dienen te worden. Medewerkers zullen eenieder die zich niet aan de regels houdt hierop aanspreken, bij herhaling worden er passende maatregelen getroffen. FC Almere is niet aansprakelijk voor diefstal en/of schade aan de genoemde voertuigen. Wij zijn ook geen oplaadpunt voor deze voetuigen, ze mogen zich dus ook niet in de bovengenoemde openbare ruimtes bevinden voor deze doeleinden.

Buiten dat de voertuigen een gevaar vormen voor de bezoekers van ons sportpark veroorzaken ze ook schade aan onze accomodatie en velden. Bij schade doet FC Almere aangifte en zullen we deze verhalen op de veroorzaker. Laat het dus niet zover komen.

8. Van het bestuur

Selectiebijdrage

Tot op heden is de selectiebijdrage voor het lopende seizoen nog niet aan iedereen gefactureerd, dit zal spoedig en zodra de lijsten compleet zijn gaan gebeuren.

Slotwoord

Met genoegen ronden we weer een bijzondere nieuwsbrief af, waarin we jullie op de hoogte hebben gehouden van de laatste ontwikkelingen binnen onze club. Als bestuur van FC Almere willen we graag afsluiten met een woord van dank en enkele belangrijke mededelingen.

Allereerst willen we onze oprechte dank uitspreken aan iedereen die betrokken is bij onze club. Of je nu op het veld staat, als vrijwilliger helpt, onze jeugd ondersteunt of als sponsor onze dromen mogelijk maakt, jullie inzet is van onschatbare waarde. Samen bouwen we door aan een sterke en hechte voetbalgemeenschap, waar we trots op kunnen zijn.

Tot slot willen we iedereen een fijne herfstvakantie en een succesvolle en sportieve 2e fase van het seizoen toewensen. Samen gaan we voor nieuwe hoogtepunten en blijven we werken aan de groei van FC Almere. Bedankt voor jullie betrokkenheid en steun. We hopen jullie snel te zien op en rond het veld.

 

Met sportieve groet,

Team FC Almere

Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekijk online
FC Almere
Sportpark de Marken 8, 1355 ES Almere
Copyright 2023
facebook  linkedin  instagram