FC Almere
FC Almere nieuws mei 2024

Beste leden en supporters van FC Almere,

Het einde van het voetbalseizoen 2023-2024 nadert en voor jullie ligt alweer de op één na laatste nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief stellen we Scott Barkema, aanvoerder van onze zaterdagselectie, aan jullie voor. Verder blikken we terug op de Marbus- en de Fortuin Cup en nemen we jullie mee richting het einde van het seizoen waarin nog flink wat beslissingen gaan vallen.

Het was voor onze vereniging zowel organisatorisch als sportief een jaargang waar nog lang over nagepraat zal worden. Wij zijn alvast apetrots op wat we bereikt hebben met elkaar en gaan alvast alles in het werk stellen om richting de welverdiende zomervakantie alles op de rit te hebben voor volgend seizoen.

 

1. Terugblik Marbus & Fortuin Cup

De afgelopen weken stonden in het teken van de door FC Almere zelf georganiseerde toernooien met achtereenvolgens de Marbus Cup op Hemelvaartsdag en de Fortuin Cup op 1e Pinksterdag.

We kunnen wel concluderen dat alle voorbereidingen van het afgelopen half jaar i.c.m. het fantastische weer op beiden dagen ertoe hebben geleid dat beide toernooien weer een enorm succes waren.

De toernooicommissie dankt iedereen die in welke vorm dan ook zijn steentje heeft bijgedragen aan het succes van de memorabele dagen.

2. Wijziging huishoudelijk reglement (HHR)

In de nieuwsbrief van april gaven we al aan dat het bestuur in samenspraak met het kader en de ledenraad druk bezig is met het op punten aanpassen van het huishoudelijk reglement.

Wij kunnen jullie inmiddels melden dat de ledenraad met veel positieve input is gekomen en dat we die op korte termijn verwerken in een nieuw document en die dan met jullie zullen delen.  Houd hiervoor ook de website in de gaten.

3. Agenda

  • Kantelcup: op vrijdagavond 7, 14, 21 en 28 juni organiseren we weer de Kantelcup op Sportpark de Marken. Meer informatie volgt, maar dat het een gezellige en sportieve boel gaat worden met o.a. de EK wedstrijd Nederland - Frankrijk op 21 juni is een ding dat zeker is.

4. FC Almere stelt aan je voor.....

Scott Barkema. De aanvoerder van de zaterdag1 is een kind van de club. Van zijn jeugd tot nu (en een aantal jaren ertussen) speelt hij bij FC. Wat drijft hem en wat kan hij vertellen over de jaren als jeugdvoetballer en hoe de club nu is? We zijn benieuwd naar zijn verhaal. 

Scott, wat leuk om jou hier te treffen voor een interview. Wat vond je van de mooie woorden van je trainer?
Om heel eerlijk te zijn heb ik de vorige nieuwsbrief niet gelezen, wel vind ik het goed om te horen dat de trainer blij is met mij als aanvoerder.

Nou staat je lekker! Vanaf nu wel de nieuwsbrief lezen he ;)
Ik ken jou al als kleine Scott. Wat was jouw doel toen als voetballertje? Wilde jij, net als veel andere kinderen de top behalen of vond jij een leuk potje voetbal spelen ook goed?

Toen ik jong was had ik inderdaad net als veel jonge spelers de droom om profvoetballer te worden. Ik heb altijd de droom gehad om ooit bij Ajax of Barcelona te spelen maar dit is er helaas nooit uitgekomen.

Wat was de reden dat je weer wilde gaan voetballen na een tijdje te zijn gestopt?
Ik ben weer begonnen met voetballen omdat ik dit erg miste en ook de gezelligheid met het team, vandaar dat ik 2 gesprekken ben aangegaan en uiteindelijk heb gekozen om weer bij mijn oude club te komen voetballen.

En hoe bevalt het nu met je huidige team en je rol als aanvoerder?
Ik ben erg blij dat ik het plezier in het voetbal weer gevonden heb en dat ik gelijk aanvoerder ben geworden. Ik denk dat we een hele gezellige groep hebben waardoor de sfeer tijdens en na de trainingen erg goed is. Wel denk ik dat het soms te gezellig & jeugdig is waardoor we ook wedstrijden verliezen. Als we deze groep bij elkaar kunnen houden met een paar versterkingen erbij zal het voetbal nog beter worden en is het een kwestie van tijd voordat we promoveren.

Welke tips kun jij de kleine spelers die bij de club spelen geven?
Ik heb wel een paar tips hoor! Altijd je best blijven doen, in jezelf geloven en zorgen dat je altijd plezier in het voetballen houdt. 

Er zijn een aantal leden (voornamelijk jeugdleden) die vragen hebben ingestuurd. Wil je deze ajb deze kort beantwoorden?

Vind je het leuk om aanvoerder te zijn?
Ik vind het super leuk om aanvoerder te zijn.

Wat vind je daar leuk aan?
Omdat je voor je eigen team in staat, je zoveel mogelijk iedereen probeert aan te sturen. Je ervoor moet zorgen dat iedereen dezelfde kant op krijgt als het minder gaat en ik vind het leuk om met spelers over voetbal te praten.

Is het soms ook weleens niet leuk?
Ja soms kan het ook minder leuk zijn omdat er meer van je wordt verwacht.

Wat vind je van de jeugdspelers bij onze club?
Ik vind het leuk om te zien hoe iedereen het naar zijn zin heeft op de trainingen en in de wedstrijden. Ook vind ik het goed om te zien dat hier vanuit de club veel aandacht aan gegeven wordt en ik denk dat er hierdoor een hoop goede jonge spelers zijn.

Wat vind je leuk aan je team? Voel je meer druk omdat je aanvoerder bent?
Ik voel niet heel veel druk als aanvoerder, dit heeft er denk ik mee te maken dat we amateur voetbal spelen en we het uiteindelijk voor het plezier doen. Hierdoor vind ik de sfeer in het elftal erg goed en kan ik wel zeggen dat we een grote vriendengroep zijn.

Dank je wel Scott! Leuk om te lezen en succes met de laatste wedstrijden van dit seizoen.

5. Update vacatures en kaderleden

Opnieuw melden nieuwe mensen zich aan om het kader te komen versterken. Voor team communicatie voegen wij de enthousiaste Deborah Toerse toe aan het team. Zij gaat zich bezig houden met o.a. de social media kanalen en onze teksten op de diverse kanalen verscherpen.

In de nieuwsbrief van april kondigden we aan dat er vergevorderde gesprekken zijn met een kantinebeheerder. Enorm blij en trots zijn we nu om te kunnen melden dat we iemand hebben aangenomen. Julian Newton wordt vanaf het nieuwe seizoen het gezicht van onze kantine. Als beheerder is hij verantwoordelijk voor het 6 dagen open houden van de kantine en het in- en verkoop beleid.

Wil je ook iets betekenen voor de vereniging? We gaan graag een gesprek met je aan. Neem contact op met de vrijwilligerscommissie via onderstaande knop.

Vrijwilligers

6. Team Voetbal nieuwe seizoen

Nu de competitie strijd voor veel teams dit seizoen eindigt kunnen we binnenkort alle kampioenen bekend gaan maken. En dat zijn er veel. We zijn trots op alle teams!

Dit is ook de periode voor Team Voetbal, HJO, de coördinatoren en alle trainers om de nieuwe teams voor volgend seizoen samen te stellen. En dat is een behoorlijke uitdaging. Er zijn veel leden die zich hebben aangemeld bij onze mooie club maar ook leden die stoppen of overstappen. Ken jij nog mensen die ook willen komen voetballen of misschien trainers? Laat ze z.s.m. inschrijven op de website zodat we de teams compleet kunnen maken.   

7. Wijzigingen kleding FC Almere

We zijn verheugd te melden dat er wat gaat veranderen aan onze wedstrijdkleding. Dit is aan de ene kant noodzakelijk omdat de leverancier niet alle producten meer kan leveren en daarnaast mooi zodat we de kleding meer naar deze tijd kunnen aanpassen. Het wedstrijdshirt heeft een wijziging aan de kraag, onder en zijkant van het shirt. Daarnaast zal het voetbalbroekje geen pijlen aan de zijkant meer hebben. 

Het voetbalseizoen 2024-2025 is het laatste seizoen dat er in het huidige FC Almere shirt (met pijlen) wordt gespeeld. Selectieteams stappen komend seizoen wel al over naar het nieuwe tenue en voor overige teams hanteren we een overgangsjaar (2024-2025). 

Onze teamkleding is ook komend jaar gewoon beschikbaar via Sportpaleis en de verenigingspagina.  FC Almere - Sportpaleis.nl

8. Huishoudelijk

  • Hebben jullie de nieuwe asbakken aan de muur gezien bij de rokerszone op het terras? We zouden het zeer waarderen als alle sigaretten ook daadwerkelijk daarin belanden om zo een schoon terras te houden.
  • We willen jullie eraan herinneren, zoals in een eerdere nieuwsbrief beschreven, dat het gebruik van alcohol niet is toegestaan in de kleedkamers of elders op het terrein behalve in de kantine of het terras. 

9. Van het bestuur

Bij het ter perse gaan van deze nieuwsbief kenden we nog een feestelijk laatste weekend van mei. We mochten in één weekend wel 4 (!) kampioenen huldigen. Zaterdag waren dat de MO11-1 en de MO15-1. Zondag deden we het nog eens over met onze Zondag 3 én Zondag 4. Geweldige prestaties, gefeliciteerd. Bijzonder feitje op de finale zondag was de het G-team, die mét hun trotse trainer, de kantinebezetting verzorgde. En dat werd door alle aanwezigen zeer gewaardeerd, men was trots op hen. Zo ook wij :-)

Ook de Vrouwen 1 gaan in het debuutjaar hun kampioenswedstrijd spelen op 8 Juni 15:00 tegen rivaal SEC uit Soest, die op de 1e plaats staat. Dit werd zaterdag bewerkstelligt door SO Soest met 0-3 te verslaan. Dit is nu al een ongekende prestatie!

Ook de JO12-1 kan donderdag 30 mei nog kampioen worden (aftrap 17:45 uur).

Al deze kampioenschappen, opgeteld bij de fantastische toernooien, maken dat we een hele bijzondere maand beleefd hebben.

Een maand waarin nog maar eens bevestigd werd hoe we als club groeien, hoe we één grote familie vormen en dat ik met trots in mijn groen-zwarte hart mag terugkijken.  

En vooruit kijken...  er komt nog een nieuwsbrief met bijzondere mededelingen, alles over het nieuwe seizoen, en de Kantel Cup staat nog op het programma. Verder uitgebreid de renovatie van de velden, actie voor MS en Gambia.

Kortom, we gaan er nog een fantastische laatste maand van maken.

Met sportieve groet,

Arno van As,
Team FC Almere

Sponsor FC Almere gratis!
Koop je wel eens iets online? Vergeet dan volgende keer niet om eerst 
www.sponsorkliks.com te bezoeken. 
Je betaalt hetzelfde en FC Almere ontvangt een commissie bij elke transactie via SponsorKliks. Je sponsort dus gratis! Weten hoe het werkt of de bijbehorende app installeren?

Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekijk online
FC Almere
Sportpark de Marken 8, 1355 ES Almere
Copyright 2023
facebook  linkedin  instagram