FC Almere
FC Almere nieuws april 2024

Beste leden en supporters van FC Almere,

In de april editie van de nieuwsbrief kijken we o.a. terug op een succesvolle editie van de Holland Cup. Ook brengen we de door FC Almere georganiseerde toernooien Marbus Cup en Fortuin Cup nog een keer onder de aandacht. Verder stellen we de hoofdtrainer van de zaterdagselectie aan jullie voor en zijn er weer een aantal nieuwe kaderleden toegetreden tot de vereniging waar we natuurlijk ontzettend blij mee zijn. Tot slot hebben we een aantal mededelingen van huishoudelijke aard o.a. de renovatie van veld 3 passeert de revue.

1. Terugblik Holland Cup

Op 30 en 31 maart heeft er weer een succesvolle editie van de Holland Cup plaatsgevonden bij FC Almere. Dit evenement is inmiddels niet meer weg te denken van de Almeerse sportvelden en ook dit jaar waren er weer vele internationale teams in het Almeerse neergestreken. De organisatie was een uitdaging, temeer daar we voor het blok gezet werden toen de wedstrijdcoördinator te elfder ure liet weten niet te kunnen komen. Heel gelukkig meldden na een spoedoproep Ron Michiels (foto) en dochter Alicia zich om dit op zaterdag op te pakken. Stephan Baudoin (Sporting Almere) hielp ons op zondag uit de brand. Geweldig veel dank hiervoor. Daarnaast werd de horeca volledig geregeld door Sylvana en Bernadette. Zij zorgden voor voldoende vrijwilligers en catering. Top geregeld dames! Natasja en haar zus hebben foutloos de uitslagen en standen verwerkt. Chappeau! Tot slot dank aan EHBO Koning, sponsor Baljetgroep, muntverkoop, alle veldwachters, de schoonmakers, de verkeersregelaars, en iedereen die spontaan hebben meegeholpen. Heel graag tot ziens op de Holland Cup 2025.

2. Wijziging huishoudelijk reglement (HHR)

Het bestuur is in samenspraak met het kader en de ledenraad druk bezig met het op punten aanpassen van het huishoudelijk reglement. De huidige reglementen dateren alweer van 2021 en sindsdien is er veel veranderd.

Wanneer het volgens KNVB richtlijnen herschreven document de status definitief bereikt, wordt de nieuwe versie op de website gepubliceerd.

3. Evenementen en activiteiten

  • Marbus Cup: op donderdag 9 mei (Hemelvaartdag) vindt de 2e editie van de Marbus Cup plaats. Vorig seizoen was dit een zeer geslaagd selectietoernooi en uiteraard gaan we hier een mooi vervolg aan geven.
  • Fortuin Cup: op zondag 19 mei (1e Pinksterdag) vindt de 2e editie van de Fortuin Cup plaats. Ook dit toernooi was vorig jaar zeer geslaagd en uiteraard willen we die traditie voortzetten.
  • Klaverjassenvrijdagavond 3 mei is er van 20:00-23:00 uur weer klaverjassen in de kantine.
  • EHBO cursus: op zaterdag 8 juni a.s. organiseert de Gemeente Almere een EHBO cursus voor trainers en begeleiders. Aanmelden voor de curcus kan via onderstaande knop.

4. FC Almere stelt aan je voor.....

In de vorige nieuwsbrief hebben we het al aangekondigd, maar nu is het er dan ook echt van gekomen, een interview met de hoofdtrainer van onze zaterdag selectie. 

Sandor Augustijn

Als je op zaterdag op onze club komt, en het eerste elftal speelt thuis, dan heb je grote kans om Sandor tegen het lijf te lopen. En niet alleen op de zaterdagen of op trainingsavonden is hij aanwezig, zelfs bij toernooien is Sandor een zeer betrokken persoon die graag helpt. Sandor heeft onlangs bijgetekend voor een derde seizoen bij FC als hoofdtrainer van onze zaterdag selectie en boekt goede resultaten met zijn team. We maken graag kennis met hem en stellen Sandor de vragen die we hebben verzameld bij de leden.

Wil je jezelf even kort voorstellen? Waar woon je, hoe oud ben je (ja, ook dat willen onze leden weten 😉) en wat doe je naast voetbal nog meer?
Hoi, mijn naam is Sandor Augustijn en ben nu bijna 2 jaar de hoofdtrainer van FC Almere. Ik ben 47 jaar jong en heb 3 prachtige dochters van 22, 19 en 15 en ben getrouwd met Mandy Augustijn al bijna 20 jaar en we wonen in Almere. Ik ben in het dagelijkse leven accountmanager en operational manager bij Total Cleaning Products in Naarden. Total Cleaning Products is een groothandel in hygiene oplossingen.

Waar heb jij zelf zoal gevoetbalt toen je een kleine Sandor was?
De kleine Sandor is opgegroeid vanaf zijn 8ste in Almere en opgegroeid bij voetbalclub AS'80 in Almere Stad. Heb vele jaren bij AS'80 gespeeld en vervolgens nog bij Zwarte Schapen gevoetbald in Almere, Sporting Flevoland was destijds de naam. Op mijn 30ste ben ik gestopt met voetballen door aanhoudende lange blessures en ben toen direct hoofdtrainer geworden bij AS'80 van de zondag 1. Ik had een trainers verleden doordat ik een aantal diploma’s had gehaald op het CIOS in Overveen.

En welke club vond je nou het leukst om voor te spelen? Waar ben je trots op?
Heb eigenlijk overal waar ik heb gespeeld mooie en gezellige tijden gekend. 

Dat klinkt als een tevreden persoon. Als trainer ben je flink aan de weg aan het timmeren. Zo heb je al diverse Almeerse clubs mogen trainen en nu heb je voor een derde seizoen bijgetekend bij FC Almere. Waarom FC Almere?
Ik heb 7 jaar geleden ook een seizoen FC Almere zaterdag selectie mogen trainen en dat was destijds in de 2e klasse. Ondertussen ben ik nu bijna 20 jaar hoofdtrainer en vind het leuk om clubs te helpen waar het wat minder gaat. Toen 2 jaar geleden Remco Fens en Tjeerd Hof mij belden voor een afspraak wist ik eigenlijk al direct wat er moest gebeuren en ben daar op ingestapt. Ik vind het leuk om te bouwen. Met de zaterdag selectie is dat inmiddels erg goed gelukt en we zijn klaar met de selectie om volgend seizoen ook echt te gaan oogsten, doelstelling is kampioen worden.

FC Almere was 2 jaar geleden wat negatief in het nieuws en kijk waar we nu staan, dit hebben we met z’n allen gedaan en daar ben ik best trots op. Het blijft een mooie en warme club en nu weer met de juiste mensen op de juiste plek.

Helemaal eens Sandor! En fijn dat jij er onderdeel van blijft. Als we toch nog even terug kijken naar de afgelopen 2 jaar … op welk resultaat ben je het meest trots?
Als ik puur kijk naar mijn selectie is het bekeravontuur toch wel iets bijzonders geweest en denk dat niet iedereen dat beseft. Dit was echt goud, mooie wedstrijden, mooie tegenstanders en hele mooie uitslagen tegen toch wel elftallen in de top van het amateurvoetbal. De laatste thuis bekerwedstrijd is er één om nooit meer te vergeten, dit was een hele mooie bijzondere avond.

Hoe mogen we jou als trainer of persoon omschrijven?
Ik ben toch echt een people manager, bouwer, een trainer die veel in de groep acteert en op de juiste momenten er boven staat. Ik wil dat jongens plezier hebben in het spelletje en daar is ook ons spel-systeem naar. Aanvallend voetbal en de bal willen hebben. Dit is leuk om te spelen, maar ook leuk voor de toeschouwers.

En hoe zien we jouw persoonlijkheid dan terug in de omgang met jouw team? 
Buiten de wedstrijden om een rustige persoonlijkheid die graag voor iedereen klaarstaat om een ieder het naar zijn zin te maken. In de wedstrijden wil ik ook wel echt winnen en dan kan ik wel eens net iets anders zijn.

Nou hebben we eens in een interview gelezen dat jij meer een trainer bent voor de zondag dan de zaterdag. Hoe zit dat nou? Moeten wij nu ook op zondag gaan spelen volgens jou?
Dat moet een heel oud interview zijn, lang geleden vond ik de zondag leuker maar dat had puur te maken met mijn gezin dat we op zaterdag leuke dingen konden doen als familie. Ik vond de zaterdag altijd een gezelligere familie dag dan zondag. 
Het zaterdag voetbal is de laatste jaren meer in trek, het niveau is hoger en op dit moment zou ik geen andere dag meer ambiëren.

Onze jongere leden willen graag weten waar je naar kijkt als je jongens selecteert? Hoe stel je nou een team samen?
Wij kijken puur naar balans van een elftal en dat betekent dat je een diversiteit moet hebben aan spelers. Met 11 alleen maar technische spelers en 11 hele goede voetballers red je het niet. Per positie word er net even wat anders gevraagd en daar kijken we ook naar met selecteren.

De club is weer in opbouw en we voelen de positiviteit net als jij. Wat merk jij er van en hoe denk jij erover?
Ben er zeker ook trots op dat we dit met z’n allen in iets minder dan 2 jaar met elkaar hebben geflikt. Hoe de club er nu voor staat in alles, daar mag iedereen trots op zijn. Belangrijk dat we dit voortzetten.

Als ik kijk naar de zaterdag selectie hoe we dit hebben geselecteerd vrij jong, dan mag je daar als club ook trots op zijn en als je dit nog zeker 10 jaar bij elkaar kan houden dan gaat de club nog heel veel mooie jaren tegemoet. Ik geniet elke dag van deze selectie en groep jongens. 

Heb je nog tips voor onze leden?
De beste tip is denk ik; laten we elkaar blijven helpen, positief blijven en de gaten opvullen met elkaar waar nodig. 

Ja, zeker een mooie tip want er zijn nog wel wat functies in het kader beschikbaar. Dank je wel voor dit interview, leuk om je te spreken. En we vinden het fijn dat je zo’n betrokken persoon bent die we ook bij toernooien vaak genoeg zien helpen bij de bardiensten. Namens iedereen ‘dank je wel’. 

Laatste vraag; Wie is volgens jou de volgende persoon die we in deze rubriek moeten voorstellen aan onze leden?
Ik zou het leuk vinden om bij de zaterdag selectie te blijven. Onze aanvoerder Scott Barkema en ook wel kind van de club. Geweldige persoonlijkheid en een goede aanvoerder die de club ook goed kent. 

Mooi voorstel! Scott, we nemen contact met je op ;) 
Heb jij als lezer van deze nieuwsbrief een vraag voor Scott? Stuur dan een mail naar communicatie@fcalmere.com


Sandor, wil jij nog iets kwijt?
Zeker…. Ik val in herhaling maar laten we echt trots zijn met elkaar op de club ondanks dat er nog wel eens geklaagd wordt. Met z’n allen blijven werken aan een nog beter, gezelliger FC Almere. Elke maand worden er weer stappen gezet en we zijn er nog niet maar het gaat echt de juiste en hele positieve kant op.

5. Vacatures

Ook in de maand april hebben we als kader niet stilgezeten. Het kader is wederom versterkt met een aantal nieuwe krachten. We zijn verheugd om te kunnen melden dat we in de persoon van Kyra Bigot een wedstrijdsecretaris hebben gevonden die vanaf seizoen '24-'25 de wedstrijdzaken voor haar rekening gaat nemen. Tot die tijd zal ze worden ingewerkt door Arno van As die deze uitdagende klus naast al zijn andere werkzaamheden dit seizoen heeft uitgevoerd. Verder is ook de functie van materialenbeheerder ingevuld, met ingang van 1 mei neemt Danny van Dam het stokje over van Steward Reiziger en zal hij zijn eigen invulling gaan geven aan het beheer van onze materialen.

Tot slot kunnen we jullie alvast mededelen dat er vergevorderde gesprekken zijn met een kantinebeheerder en een voorzitter voor de scheidsrechterscommissie.

Wil je ook iets betekenen voor de vereniging? We gaan graag een gesprek met je aan. Neem contact op met de vrijwilligerscommissie via onderstaande knop.

Vrijwilligers

6. Voorbereidingen Team Voetbal nieuwe seizoen

Zoals ieder jaar start Team Voetbal richting het einde van het lopende seizoen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Dit jaar is dat niet anders. Inmiddels zijn er een aantal selectie momenten geweest en krijgen de teams van volgend jaar gestalte, voor een definitieve indeling is het echter nog te vroeg. Ook lopen er gesprekken met nieuwe trainers, blijven er veel van de huidige selectietrainers én zullen de overige trainers eerdaags worden benaderd met de vraag wat hun plannen voor volgend jaar zijn.

Voor de volledigheid melden we via deze weg nogmaals dat Team Voetbal onlangs is aangevuld met Peter van Gemonden, hij gaat de senioren binnen de vereniging voor zijn rekening nemen.

Samen met de Communicatie commissie heeft Team Voetbal de 11 geboden van onze vereniging op een rijtje gezet. Deze worden eerdaags op een mooi bord in de gangen opgehangen.

7. Accomodatiebeheer

Het zal je vast niet ontgaan zijn dit seizoen, er is een hoop gaande op ons sportpark. Niet in de laatste plaats het onderhoud aan en het aanzicht van de accomodatie.

Als je het park binnenkomt is het schoon en zijn er faciliteiten om afval weg te gooien. Ook hebben de vlaggenmasten een opfrisbeurt gekregen en worden er regelmatig sponsordoeken vastgezet die door de wind zijn losgekomen.

John van Leeuwen en zijn onderhoudsteam (OT) zijn er maar druk mee en doen er wekelijks alles aan om het complex spik en span te houden. We zijn er super blij mee en trots op!

8. Huishoudelijk

  • De nieuwe doeltjes zijn gearriveerd en kunnen worden gebruikt. Verzoek aan de trainers het proces van verplaatsen daarin te begeleiden. Jeugdleden mogen de doeltjes verplaatsen maar onder begeleiding, ga zo voorzichtig mogelijk om met de doelen zodat we er lang plezier van hebben.
  • De laatste die de doelen gebruikt ruimt ze ook weer op en zet ze op slot. Verderop in deze nieuwsbrief meer over de werkzaamheden in de zomerstop.
  • Binnenkort worden alle kleedkamers opnieuw uitgerust met de faciliteiten om ze ook daadwerkelijk (brand)schoon achter te laten. Verzoek aan een ieder spelend of trainent om hierop toe te zien.
  • Ben je van plan om komend seizoen niet meer bij FC Almere te spelen? Zorg er dan voor dat je je op tijd én op de juiste manier uitschrijft. Dit kan tot uiterlijk 31 mei en alleen via het afmeldformulier op onze website. Dat is de enige juiste manier. Afmelden via het contactformulier of de trainer wordt niet geaccepteerd als uitschrijving. Let hier op.

9. Bericht van de ledenraad

Het is al vaker genoemd in nieuwsbrieven, de berichtenbox en social-media kanalen van FC Almere; Onze club kan niet zonder vrijwilligers.
 
Ook in de afgelopen weken is het lastig gebleken om genoeg mensen op de been te krijgen om op de zaterdag de kantine en het wedstrijdsecretariaat de hele dag open te houden omdat niet alle teams die hiervoor worden ingedeeld gehoor geven aan de oproep om vrijwilligersdiensten te draaien. Tot nu toe is door de extra inzet van een aantal betrokken leden en ouders de kantine uiteindelijk toch steeds open geweest maar hoe mooi zou het zijn als we dit met z'n allen zouden doen en we het seizoen op een mooie manier kunnen afsluiten?
 
Lijkt het je leuk om een keer te komen helpen meld je dan alsjeblieft aan. Ook als je niet bent ingeroosterd is alle hulp welkom! En er zijn altijd andere leden om je in te werken als je nog nooit in de kantine of keuken hebt gestaan. Uit eigen ervaring kan de ledenraad zeggen dat het naast heel nuttig ook nog eens heel gezellig is.
 
Aanmelden kan via onderstaande button of mailen naar: vrijwilligers@fcalmere.com   
 
We rekenen op jullie!
 
Met sportieve groet,
De Ledenraad 
Vrijwilligers

10. Van het bestuur

Wat hebben jullie weer een mooie positieve nieuwsbrief kunnen lezen. En ik kan alles wat gezegd en geschreven is alleen maar beamen! Zoals onze hoofdtrainer ook onderstreept: "We zijn trots op wat we tot nu toe bereikt hebben, trots op allen die dit bewerkstelligen.

En we gaan door. Uitbreiding van het kader, teams, uniformiteit in kledingpakket en renovatie van de velden. Bij dat laatste zijn we nauw betrokken wat betreft de planning en uitvoering. Zodra de tekeningen definitief zijn zullen we er meer over delen in de nieuwsbrief van mei. Maar dat het mooi en praktisch wordt, dat is zeker.

Ook is de Kantel Cup weer terug, op 4 vrijdagavonden in juni. In de mei uitgave van deze nieuwsbrief meer hierover.

Voor nu genieten van een mooie Koningsdag en een fijne meivakantie.

 

Met sportieve groet,

Arno van As,
Team FC Almere

Sponsor FC Almere gratis!
Koop je wel eens iets online? Vergeet dan volgende keer niet om eerst 
www.sponsorkliks.com te bezoeken. 
Je betaalt hetzelfde en FC Almere ontvangt een commissie bij elke transactie via SponsorKliks. Je sponsort dus gratis! Weten hoe het werkt of de bijbehorende app installeren?

Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekijk online
FC Almere
Sportpark de Marken 8, 1355 ES Almere
Copyright 2023
facebook  linkedin  instagram