FC Almere
FC Almere nieuws maart 2024

Beste leden en supporters van FC Almere,

Voor je ligt alweer de maart editie van onze nieuwsbrief. In deze editie kijken we o.a. terug op een geweldig bekerseizoen van onze zaterdag selectie en welke invloed dat heeft gehad op de vereniging. Ook passeren de ALV van 7 maart en de trainers bijeenkomst van 15 maart jl. de revue en kijken we vooruit naar de volgende editie van de Holland Cup.

1. Algemene Leden(raad)vergadering

Op donderavond 7 maart hebben we voor het eerst in jaren weer een Algemene Leden(raad)vergadering gehouden. De opkomst op deze avond was prima maar het zou mooi zijn als er bij een volgende editie nog meer leden aanwezig zouden kunnen zijn.

Waarom is dit zo belangrijk?

Op de Algemene Ledenraad Vergadering legt het bestuur verantwoording af over het gevoerde beleid in het afgelopen seizoen, lichten zij de financiële stand van zaken in het lopende seizoen toe en presenteert het bestuur de begroting voor het komende seizoen.

Binnenkort publiceren we de notulen van deze vergadering en de begroting voor volgend seizoen op de website.

2. Succesvolle trainers/teammanagers bijeenkomst

Op vrijdagavond 15 maart heeft er een succesvolle bijeenkomst voor alle trainers en/of teammanagers plaatsgevonden in de kantine. Het kader en in het bijzonder Team Voetbal hebben zich deze avond aan hen voorgesteld en aangegeven waarvoor zij kunnen worden benaderd, wat de afspraken zijn en wat de ambitie van FC Almere is. Uiteraard is ook de rest van het kader niet onderbelicht gebleven en zo hebben we weer een groep trainers die weten hoe de communicatielijnen binnen FC Almere lopen.

3. Evenementen en activiteiten

  • Holland Cup: op zaterdag 30 en zondag 31 maart vindt de Holland Cup 2024 plaats. Een internationaal toernooi van allure dat gedurende de Paasdagen o.a. neerstrijkt op Sportpark de Marken. Heb je nog geen plannen voor Pasen kom dan eens de sportiviteit en gezelligheid op ons sportpark proeven.
  • Klaverjassenvrijdagavond 4 april is er van 20:00-23:00 uur weer klaverjassen in de kantine.
  • Open Dag Dames: op zondag 7 april organiseert de zaterdag damesselectie i.s.m. de MO17 een Open Dag voor dames. Meer info via de website en socials.
  • EHBO cursus: op 8 juni a.s. organiseert de Gemeente Almere een EHBO cursus. Meer informatie hierover en het aanmeldformulier hiervoor zal binnenkort worden verspreid via de website en de Berichtenbox.

4. FC Almere stelt aan je voor..... deze keer Team Voetbal over dames/meidenvoetbal .

In de volgende nieuwsbrief stellen we graag Sandor Augustijn, hoofdtrainer van de Heren 1, aan jullie voor en vragen we hem het hemd van het lijf. Voor deze nieuwsbrief is er een interview geweest met Team Voetbal waar we het hebben gehad over de meiden/dames tak binnen FC Almere. Dit zit in de lift en zij vertellen er graag over hoe dat komt en wat ze nog meer willen bereiken.

Interview

5. Vacatures

Ook in de maand maart is het kader weer versterkt met een nieuwe kracht. Bart Visser gaat de sponsorcommissie versterken en omdat Bart ook gouden handen heeft is hij ook regelmatig bij het onderhoudsteam (OT) van de accomodatie te vinden. Wij wensen Bart een mooie tijd in het kader van FC Almere.

Deze vacatures staan ook nog open. Zit er wat voor je tussen? 

Wil je iets anders betekenen voor de club? We gaan graag een gesprek met je aan.

Vacatures

6. Bericht van Team Voetbal

Zoals iedereen inmiddels wel gemerkt heeft, zijn we bij FC Almere bezig met flinke veranderingen. Niet alleen worden de velden, materialen en kantine aangepakt ook in de structuur van FC Almere zijn veranderingen zichtbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende commissies die zich bezighouden met allerlei taken om onze mooie club steeds leuker, duidelijker en plezieriger te maken.

Naast deze veranderingen is FC Almere bezig om een veilig en prettig voetbalklimaat te creëren. Vanaf deze week is het daarom niet meer toegestaan voor anderen dan spelers/speelsters, trainers/trainsters en begeleiders/begeleidsters om de velden te betreden voor en tijdens wedstrijden en trainingen.

Om de velden 2, 3 en 6 staat een hek. Daar dient een ieder achter te blijven. Helaas hebben we langs de velden 4, 5, 7, 8 en 9 nog geen hekken. Het is toegestaan het gras te betreden, maar niet om binnen de lijnen van de velden te komen. Verder is het ook niet toegestaan om tussen de velden 7-8 en 8-9 te staan.

Wij verzoeken een ieder dringend om zich vanaf nu hieraan te houden.

7. Ledenadministratie

Vanaf 1 februari is de ledenadministratie iedere woensdag in de even weken van 18:00-20:30 uur op de club aanwezig om vragen met betrekking tot het lidmaatschap te beantwoorden. Dit kunnen in- of uitschrijvingen zijn maar er kan ook hulp en advies worden geboden bij de aanvraag van Jeugd Sportfonds (JSF).

De eerste berichten omtrent de aanwezigheid van de ledenadministratie zijn positief:

Er zijn een aantal ouders langs geweest met vragen over de inschrijving van hun kind. Ook zijn er senioren op het 'spreekuur' verschenen die de Nederlandse taal nog niet helemaal machtig zijn. Een persoonlijk aanspreekpunt naast de ge-eikte digitale route is in deze situaties erg fijn, zeker ook omdat je kunt aangeven dat je zaken gaat uitzoeken en er bij een eerstvolgende gelegenheid, maar vaak al eerder, bij hen op terug zal komen.

De ledenadministratie gaat eerdaags met team communicatie om de tafel om de 'onboarding' van nieuwe leden in de toekomst nog soepeler te laten verlopen. Hierbij is een brochure met alle informatie over FC Almere van wezenlijk belang. Wat kun je verwachten van FC Almere én wat verwachten wij van je als lid van deze mooie vereniging? Binnenkort meer hierover ...

9. Van het bestuur

Ondanks de bekeruitschakeling van onze zaterdag selectie tegen sv Hillegom kan men trots zijn op FC Almere en natuurlijk onze Heren 1. De grote belangstelling bij deze bekerwedstrijd deed veel leden goed, zo ook voorzitter Arno van As.

"Wat we als club ondanks de uitschakeling hebben neergezet, daar mogen we allemaal enorm trots op zijn. Dat was fantastisch! Oude tijden lijken te herleven, een onvervalste bekeravond met alles erop en eraan. Onze tegenstander en scheidsrechter waren onder de indruk van de ontvangst, de gastvrijheid en de sfeer. Tijdens de wedstrijd zelf waren we behoorlijk gelijkwaardig aan deze eersteklasser uit Hillegom. Nadat de ruststand 0-1 was hadden we goede hoop dat de gelijkmaker na rust zou komen en de kansen waren er voor.

Helaas lukte dat niet en werd het laat in de wedstrijd ook nog 0-2. Uiteindelijk betekende dit de uitschakeling voor FC Almere maar er waren zoveel positieve punten overgebleven tijdens deze avond dat men trots kan zijn op onze club. Daarom wil ik iedereen die aan deze avond heeft meegewerkt, ENORM BEDANKEN: Het team Zaterdag 1 en staf, kantine/bar, muziek, speaker, Business Club, ICT,  de pers en de vele supporters en de mooie lichtshow voor de wedstrijd. Het was fantastisch. Ik heb zelden, nee nooit, zo’n fijn gevoel gehad bij een club als deze “.

Met sportieve groet,

Arno van As,
Team FC Almere

Sponsor FC Almere gratis!
Koop je wel eens iets online? Vergeet dan volgende keer niet om eerst 
www.sponsorkliks.com te bezoeken. 
Je betaalt hetzelfde en FC Almere ontvangt een commissie bij elke transactie via SponsorKliks. Je sponsort dus gratis! Weten hoe het werkt of de bijbehorende app installeren?

Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekijk online
FC Almere
Sportpark de Marken 8, 1355 ES Almere
Copyright 2023
facebook  linkedin  instagram