FC Almere
FC Almere nieuws februari 2024

Beste leden en supporters van FC Almere,

De tweede nieuwsbrief van 2024 ligt alweer voor je. Weer een nieuwsbrief vol met nieuwtjes en weetjes. We stellen Team Voetbal aan je voor waarbij zij vertellen wat zij zoal doen bij de club. Ook hebben we de agenda weer benoemd met belangrijke momenten en staan we even stil bij wat huishoudelijke regels en natuurlijk brengen we de vacatures onder de aandacht. Gelukkig weet iedereen steeds meer de weg naar onze website te vinden. Daar kun je namelijk alles lezen over de club, het vrijwilligersrooster inzien (dus kijk of jouw team binnenkort een bardienst moet draaien) en de laatste nieuwsberichten en wedstrijdverslagen teruglezen. Voor nu veel leesplezier!

1. Kader meeting en trainers/teammanagers bijeenkomst

In december hebben we met het kader (iedereen op het organigram met een functie binnen de club) de visie van de club vastgelegd, hebben de commissies hun doelstellingen gedeeld en het bestuur de weg daarnaartoe verteld. Ook hebben we deze visie en doelstellingen aan alle trainers, assistent trainers en teammanagers gepresenteerd. En voor deze laatste presentatie hebben we het verzoek ontvangen voor herhaling. En dat doet het kader maar al te graag.

Graag nodigen we iedereen die betrokken is bij een team zoals bijvoorbeeld (assistent-) trainer of teammanager uit op vrijdagavond 15 maart om 19:00 uur in de kantine van FC Almere. We sluiten deze avond af met een welverdiende borrel.

2. Evenementen en activiteiten

 • Selectiedag Schoonhoven: op 21 februari is de selectiedag van Schoonhoven Sports
 • Inloop ledenadministratie: op 21 februari is het wedstrijdsecretariaat aanwezig.
  • de ledenadministratie is op de woensdagen in de even weken van 18:00-20:30 uur aanwezig om vragen m.b.t. het lidmaatschap te beantwoorden. Denk o.a. aan hulp bij aanvragen JSF (Jeugd Sportfonds).
 • Klaverjassen: vrijdagavond 1 maart is er van 20:00-23:00 uur weer klaverjassen in de kantine.
 • Algemene ledenvergadering: op donderdagavond 7 maart vanaf 19:30 uur in de kantine. Iedereen is welkom!
 • Bijeenkomst trainers en teammanagers: op vrijdagavond 15 maart is vanaf 19:00 uur de trainers (+assistent trainers) en teammanagers bijeenkomst in de kantine.
 • Holland Cup: zaterdag 30 en zondag 31 maart oftewel het Paasweekend, meer info volgt via de FC Almere media.

3. FC Almere stelt aan je voor.....

In de vorige nieuwsbrieven hebben we aan jullie de coördinator Remco vd Wiel en Hoofd Jeugd Opleiding Joy Schoonhoven voorgesteld. Omdat we de focus op voetbal willen blijven houden gaan we nog even door aan die kant. Zowel de coördinatoren en HJO worden aangestuurd door Team Voetbal. Zij bepalen het beleid, de ambitie en zorgen ervoor dat dit ook naar buiten wordt uitgedragen. Om nog meer van hun en hun functie te weten te komen stellen wij ze een aantal vragen. Heb je zelf nou ook nog vragen dan kun je die natuurlijk altijd persoonlijk aan ze stellen.

Team Voetbal - Frenk, Jeffrey, Jeremy en Bas

Eerst even iets over jullie zelf; wie zijn jullie? 
Team Voetbal bestaat uit 5 leden en we hebben allemaal een historie bij de club. Sommige iets langer dan de ander.   

Jeremy Schellings voetbalt nog op de zondag bij de senioren, is trainer en heeft 2 kinderen (Djayvin en Isara) die spelen bij de club. Frenk Focke is trainer en zijn zoon Yari is opgegroeid bij de club. Jeffrey Halsema trapt ook af en toe nog een balletje als spelend lid, is trainer bij de MO17 en dochter Jenna-Lynn voetbalt hier ook al jaren. Bas Paehlig is trainer, teammanager bij de MO15 en zijn dochters Tara en Sophie spelen beide in dat team.

En hoe is jullie verdeling?
Jeremy en Frenk zijn verantwoordelijk voor alle jeugdteams. 
Bas en Jeffrey pakken de meiden en vrouwen tak op als verantwoordelijkheid. 

Ik hoor jullie zeggen ‘5 personen’ maar ik zie er maar 4 hier?
Ja dat klopt, de 5e plek vertegenwoordigd de senioren. Die plek is op dit moment vacant. Wij pakken dit met z’n vieren voorlopig gezamenlijk op.

Hoe zijn jullie als Team Voetbal ontstaan? Of moet ik ‘begonnen’ zeggen?
Wij zijn sinds het begin van seizoen 2022/2023 als commissie Team Voetbal ‘ontstaan’. Het bleek dat er in de jaren voor ons weinig contact was tussen het bestuur en de leden. Daar wilden wij verandering in brengen en door ons als TV tussen het bestuur en de leden te plaatsen hebben we het initiatief terug gepakt en is de club meer en makkelijker benaderbaar voor de leden. We hebben een duidelijke visie geschreven en spreken daarin ook onze ambitie uit.

Wat is de belangrijkste taak van Team Voetbal?  
Team Voetbal, afgekort TV, is verantwoordelijk voor alles wat direct te maken heeft met de uitvoering van het voetbal. Dat houdt in alles wat er in en rondom het veld gaande is. Net voor, tijdens en net na trainingen en wedstrijden. Daarnaast stuurt TV de hoofd jeugdopleidingen en de selectieteams aan, als ook de hoofd coördinator en alle breedtesport teams. 

Oke dat klinkt logisch maar kunnen jullie wat voorbeelden noemen wat jullie dan zoal nog meer doen?
Heb je even hahahaha…. We hebben wel een lijstje hoor ;)

We delen elk seizoen de voetbalteams met bijbehorende trainers in. Dan moet je denken aan het aantal leden per team. We kijken daarbij naar de leeftijden en het niveau. We zorgen ook voor de indeling van de trainingstijden, veldplekken en kleedkamers op de trainingsmiddagen en avonden. En dat is altijd een behoorlijke puzzel, helemaal nu we steeds meer teams gaan krijgen, dat wordt voor komend seizoen ook weer een uitdaging.

Verder schrijven we dus het voetbalbeleid en zorgen ook voor naleving hiervan. We vinden het ook heel belangrijk dat we daarbij de omgangsvormen en gedrag naleven zoals we met elkaar hebben afgesproken tijdens wedstrijden en trainingen. Als dat niet gebeurt gaan we uiteraard even in gesprek.

We zijn het aanspreekpunt voor leden, trainers en ouders/begeleiders over alles wat met het voetbal te maken heeft en zorgen ook voor hulp en mogelijkheden voor cursussen voor trainers.

En als laatst organiseren we ook selectiedagen en in overleg met de toernooicommissie ook een aantal toernooien.

Best veel eigenlijk als we het zo teruglezen…..

Heel veel inderdaad! Hoe houden jullie die verdeling aan dagdagelijks? En gaan jullie dan ook naar wedstrijden en trainingen kijken of is dat de taak van een coördinator? 
Het is zowel de taak van de coördinatoren, de HJO als ons om langs de velden te staan. Natuurlijk hebben ook wij de uitdagingen dat we zelf ook als trainer bij het eigen team aanwezig moeten zijn maar we proberen zoveel mogelijk ook bij andere teams te kijken. We moeten nou eenmaal weten hoe het gaat en wat er speelt. Uiteraard hebben we ook korte lijntjes met alle trainers en het bestuur.

En als jullie dan naar de trainingen en wedstrijden kijken waar letten jullie dan op?
Dat verschilt tussen een selectieteam of een breedtesport team. In de breedtesport gaat het voornamelijk om plezier en het leren voetballen op een leuke manier. We praten met trainers en helpen hen waar nodig. Voor de selecties is plezier ook belangrijk maar ook de manier waarop we leren voetballen en hoe we dat tot uitvoer brengen. Het ‘leren’ staat daar altijd voorop. We kijken daar dus veel meer naar ontwikkeling.

We hebben het in de FC Almere visie over doelstellingen maar daar staat niet de voetbalambitie in beschreven. Kunnen jullie die wel iets meer toelichten? 

Natuurlijk! Deze staat ook op onze website (kijk bij voetbal) dus daar kan iedereen dit nalezen. Maar in het kort vinden wij dat winnen secundair is aan de manier hoe we voetballen. Dat is het allerbelangrijkst!

Ik kan me voorstellen dat jullie ook al naar volgend seizoen aan het kijken zijn. Kunnen jullie een kijkje in de keuken geven? 
We zijn druk in overleg met alle trainers, HJO en coördinatoren om inderdaad al naar volgend seizoen te kijken. Meer kunnen we op dit moment daar nog niet over zeggen.

Dank je wel voor het beantwoorden van de vragen, zijn we nog iets vergeten? Of willen jullie nog iets kwijt?
We willen graag al onze trainers, assistent-trainers en teammanagers enorm bedanken voor hun inzet. Zonder hun geen trainingen, geen wedstrijden en geen plezier! We willen graag iedereen zien op vrijdagavond 15 maart zodat we jullie nog een keer mee kunnen nemen in de visie van onze club. Dank jullie wel!

4. Sponsor initiatieven

Wij krijgen al veel leuke reacties op de inmiddels in de kantine aanwezige informatieschermen. Team communicatie en ICT doen op de voor- en achtergrond hun uiterste best om iedereen op de meest uiteenlopende manieren te voorzien van relevante clubinfo. De één hecht veel waarde aan een berichtje via WhatsApp, de ander is meer van de socials of een uitgebreide nieuwsbrief via de e-mail.

Nu kunnen we daar dus ook visuele uitingen op de schermen aan toevoegen. Wij zijn trots te kunnen melden dat er in de vorm van de Baljet Groep inmiddels een sponsor is opgestaan die dit initiatief breed omarmt en inmiddels nieuwe schermen door het gehele gebouw heeft toegezegd.

Zeer binnenkort demonteren we de oude schermen en beamer, pakken we het kabelmanagement aan en worden de muren opgefrist door o.a. sponsor Flevo Painting.

Als team communicatie zijn wij natuurlijk ontzettend blij met deze ontwikkelingen. Het geeft ons nog meer gereedschappen in het professionaliseren van de informatiestroom en sponsoruitingen.

Bij FC Almere zijn wij gek op GROEN, maar niet op onze witte muren. Afgelopen week is Schoonmaakbedrijf Garritsen druk bezig geweest om onze accommodatie weer fris wit en mooi schoon te krijgen. Door middel van een softwash behandeling ziet onze accommodatie er weer uit als nieuw.

 

5. Vacatures

Het kader wordt langzaamaan groter en meer mensen voegen zich toe. Dat is geweldig! Deze grote club kunnen we niet leiden met een kleine groep. Zo is John van Leeuwen sinds kort aangesteld tot accommodatie beheerder en heeft hij al verschillende taken opgepakt op ons sportpark en in ons clubgebouw. We wensen hem veel plezier en gaan hem zeker ook een keer uitnodigen voor de rubriek 'FC Almere stelt aan u voor.....'. Rik Glijn heten we ook van harte welkom. Rik voegt zich aan het communicatieteam van Bianca Ridder en Dennis Smit. Hij heeft inmiddels de social kanalen al helemaal in beheer en zorgt voor de mooie berichten daarop.

Deze vacatures staan ook nog open. Zit er wat voor je tussen? 

Wil je iets anders betekenen voor de club? We gaan graag een gesprek met je aan.

Vacatures

6. Huishoudelijk

We willen jullie graag vertellen dat we een club in opbouw zijn en dat we ieders hulp daarbij nodig hebben. We komen van ver en we gaan een mooie toekomst tegemoet! We worden groter en het niveau wordt steeds beter. We zijn er trots op! Graag willen we 2 punten onder jullie aandacht brengen:

 • Alcohol en vergunning

We staan als club voor gezelligheid maar ook dit moet binnen de regels van onze vergunningen blijven. FC Almere heeft geen vergunning voor sterke dranken. Wanneer de handhaving dit aantreft (op het complex) kan onze huidige vergunning voor de kantine worden ingetrokken en moeten we dicht, zelfs bij het aantreffen van een lege fles. Zoals jullie begrijpen kunnen wij ons dat niet veroorloven. Verder is de vergunning enkel voor de kantine, terras en Business Club afgegeven, en dus niet voor kleedkamers e.d.

Onlangs is bij een controle in één van de kleedkamers na een wedstrijd een fles sterke drank aangetroffen. Mede vanwege het feit dat dit niet de eerste keer was heeft het bestuur besloten de volgende maatregel toe te passen:

Per 1 maart geldt er een algeheel alcoholverbod in alle kleedkamers, De Punt en andere kantoren. Alcoholische versnaperingen, gekocht in de eigen kantine, mogen op de daarvoor bestemde locaties worden genuttigd. We verwijzen hiervoor naar het Huishoudelijk Reglement.

 • Halal snacks

Vanaf heden zijn er een aantal halal snacks in het assortiment van de keuken opgenomen. Wij hopen hiermee tegemoet te komen aan de groeiende vraag hiernaar en uiteraard zullen de ideeën hieromtrent worden meegewogen in toekomstige bestellingen. Voor nu bestaat het assortiment uit o.a.:

 • burgers
 • frikandellen
 • kipsticks
 • bitterballen

7. Vrijwilligersrooster

Gelukkig weten de teammanagers en de ouders de weg naar het vrijwilligersrooster en het aanmeldformulier steeds beter te vinden. Vaak is al tijdig bekend wie zich hebben aangemeld voor een vrijwilligersdienst. Dat geeft rust bij de vrijwilligerscommissie die het rooster samensteld voor de weekenden.

Toch zijn er ook nog steeds teams waar wij herhaaldelijk niets van horen als ze zijn ingepland. Je laat je clubgenoten hiermee in de steek en vaak ontstaan er hierdoor paniekplanningen op zaterdag waarbij de toch al ijverige groep vrijwilligers die diensten ook nog moeten invullen. Samen zijn we één FC Almere, laten we er dan ook als collectief voor zorgen dat de kantine blijft draaien op wedstrijddagen.

Het rooster kun je vinden via de onderstaande button, opgeven via de aanmeldknop bij het rooster is wenselijk zodat wij weten wie er aanwezig is.

Vrijwilligersrooster

9. Van het bestuur

De naam FC Almere wordt meer en meer verspreid. Door de sportieve resultaten, waar onze eerste elftallen, zowel dames als heren een grote bijdrage aan leveren, maar ook de prestaties van andere teams en de meidentak maken dat er over FC Almere gesproken wordt.

Onze wedstrijdsecretaris krijgt steeds vaker verzoeken om wedstrijden tegen onze elftallen te spelen, in welke categorie dan ook. Dat is een mooie ontwikkeling. 

De naam (en faam) van FC Almere treed zelfs ruim buiten de regiogrenzen, onze hoofdtrainer is bijvoorbeeld uitgenodigd voor een radioprogramma Aalsmeer Inside om juist daar over te komen praten. Ook worden we uitgenodigd om interviews te geven voor lokale en mogelijk zelfs landelijke media.

En dit doen we met zijn allen, samen maken we de naam FC Almere weer een begrip. Binnen en buiten Almere.

Voetbal staat voorop, dáár ligt de focus!

Met sportieve groet,

Team FC Almere

Sponsor FC Almere gratis!
Koop je wel eens iets online? Vergeet dan volgende keer niet om eerst 
www.sponsorkliks.com te bezoeken. 
Je betaalt hetzelfde en FC Almere ontvangt een commissie bij elke transactie via SponsorKliks. Je sponsort dus gratis! Weten hoe het werkt of de bijbehorende app installeren?

Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekijk online
FC Almere
Sportpark de Marken 8, 1355 ES Almere
Copyright 2023
facebook  linkedin  instagram