FC Almere
FC Almere nieuws januari 2024

Beste leden en supporters van FC Almere,

Welkom in 2024! En welkom bij de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Namens het bestuur en alle kaderleden wensen we iedereen een gezond en sportief 2024. Er is de laatste weken ondanks dat het vakantie was weer veel gedaan bij de club dus lees snel verder om weer op de hoogte te zijn.

1. Kader meeting en trainers/teammanagers bijeenkomst

Op 11 december was er een belangrijke kader meeting. Tijdens deze mooie avond heeft iedereen die een functie heeft binnen de club zich voorgesteld en ook gedeeld wat we voor de club doen. Klinkt dat gek? Ja, er werken enorm veel mensen voor de club en we kenden elkaar niet. Laat staan dat we weten wie wat doet voor de club. En daar hebben we verandering in gebracht. Kijk eens naar dit organigram om te zien wie waar verantwoordelijk voor is. En wil jij ook een bijdrage leveren en onderdeel worden van ons FC Almere kader? Laat even wat weten ;)

Een belangrijk onderdeel van deze kadermeeting was ook het delen van de nieuwe FC Almere visie.

Deze visie is tot stand gekomen door alle kaderleden en bestuur. Dit is de algemene visie. De  voetbalambitie kun je lezen in het beleidsplan van Team Voetval.

Een zeer waardevolle bijeenkomst waar we de nieuwe spirit te pakken hebben en vooruit kunnen kijken. Dit hebben we op 21 december herhaald waarbij we alle trainers en teammanagers hebben geïnformeerd over de huidige status van de club en de nieuwe visie. 

Iedereen bedankt voor de aanwezigheid en het enthousiasme. We gaan dit het komende jaar ook weer herhalen en hopen dan nog meer mensen te ontmoeten die bij de club betrokken zijn.

2. Evenementen en activiteiten

 • Marbus Cup 2024: op donderdag 9 mei a.s. (Hemelvaartsdag) vindt de 2e editie van de Marbus Cup plaats op Sportpark de Marken. De inschrijvingen hiervoor zijn in volle gang en sommige categorieën zijn al bijna vol. Het belooft weer een fantastische voetbaldag te worden.

3. FC Almere stelt aan je voor.....

Wie doet nu wat binnen de club? Op die vraag gaan we jullie in deze rubriek antwoord geven. De diverse personen en commissies binnen de club stellen zich graag aan je voor. In deze editie hebben we de vragen gesteld aan Joy Schoonhoven, Hoofd Jeugd Opleiding (HJO).

Joy Schoonhoven - Hoofd Jeugd Opleiding

Stel je even aan ons voor, wie ben je?

Mijn naam is Joy Schoonhoven, ik ben woonachtig in Almere maar kom oorspronkelijk uit Breda. Ik ben 29 jaar.

 

Hoe ben je bij FC Almere terecht gekomen?

Mijn eerste trainersklus was bij Sporting Almere namens Football Talent. Nadat zij uit elkaar gingen wilde ik graag verder als trainer, er kwam een vacature vrij bij FC Almere. Daar heb ik mij toen voor aangemeld.

 

Dat klinkt goed, maar je kende FC Almere dus niet. Wat vind je er nu van? Heb je het naar je zin?

Wat mij enorm aanspreekt van deze club is het gevoel. Het voelt hier echt als een volksclub, zo ben ik ook opgegroeid bij NAC Breda in de jeugd. Dat voelt voor mij als thuis komen.

 

Als Hoofd Jeugd Opleiding ben je vaak op de club maar wat doe je nou zoal en waar ben je verantwoordelijk voor?


Als HJO ben ik verantwoordelijk voor het opleiden van de selectie trainers en het ondersteunen van de niet selectie trainers. Daarbij ben ik betrokken bij alle voetbalprocessen en de keuzes over de manier van spelers opleiden en selecteren binnen de club.

 

En waar let je dan op als jij langs het veld staat?


Als ik naar trainingen of wedstrijden kijk vind ik het vooral belangrijk dat spelers plezier uitstralen en dat onze trainers spelers in voetbal leersituaties brengen zonder het spel af te nemen van spelers. De speler laten zijn binnen de spelprincipes van onze visie is voor mij erg belangrijk.

 

En bij niet selectie teams?


Uiteraard ben ik er niet alleen voor de selectie teams maar ook voor de niet selectie teams. 
De niet selectie teams zijn een belangrijk onderdeel van onze club. Iedereen moet hier met plezier kunnen voetballen. Dat is het aller belangrijkste.

 

Dank je wel voor dit interview. Veel plezier bij onze club en we gaan voor mooie successen. Wil je nog wat kwijt?

 

Ja! Als er vragen zijn dan kun je mij altijd bereiken via hjo@fcalmere.com 

4. Successen

Onze voorzitter Arno van As memoreerde er al even aan in zijn speech op de nieuwjaarsreceptie. Niet alleen organisatorisch timmeren we hard aan de weg, ook sportief zijn we een uitstekende weg ingeslagen:

 • JO13-1 speelt voor het eerst in de clubgeschiedenis op divisie niveau.
 • Wintercup 2024 gewonnen door zaterdag selectie heren.
 • Wintertoernooi Hercules Zaandam gewonnen door Dames 1.
 • Flinke progressie in het meiden- en damesvoetbal met steeds meer teams. Ook in de lagere regionen van onze club, dus veel aanwas van onderaf.
 • Diverse 1e, 2e en 3e plaatsen in competitie- en toernooiverband.

5. Vacatures

Wij zijn verheugd om te kunnen melden dat wij in een zoektocht naar een penningmeester zijn uitgekomen bij Frans Schellings. Frans stelt zichzelf in een officieel persbericht vanuit de ledenraad graag aan jullie voor.

Nu de functie van penningmeester is ingevuld brengen we graag nog een keer de volgende betaalde en onbetaalde vacatures onder de aandacht:

Wil je iets anders betekenen voor de club? We gaan graag een gesprek met je aan.

Vacatures

6. Huishoudelijk

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben zijn we voor, tijdens en na de kerstvakantie met een grote groep leden ontzettend druk geweest met een grote schoonmaak van de accomodatie. Deze week is een container met een inhoud van 20 kuub aan grofvuil opgehaald. Ook de entree van het sportpark is ontdaan van alle oude vuilnisbakken en het afval dat er in de loop van de tijd was neergezet. Waar nodig gaan we vanuit de gemeente zorgen voor nieuwe kliko's zodat de accomodatie ook toonbaar en schoon blijft.

Wij willen iedereen met klem vragen om samen de accomodatie netjes te houden:

 • als je iets gegeten of gedronken hebt (binnen en buiten de kantine), gooi je afval in de afvalbakken en drinkflesjes in de daarvoor bestemde inzamelbakken. Met de emballage opbrengst schaffen we materialen aan die weer gebruikt kunnen worden op het veld, denk hierbij o.a. aan doelen.
 • kom je desondanks ergens flesjes, plastic of ander klein afval tegen help ons daar dan even bij en ruim het op, wij zijn jullie daar dankbaar voor.
 • laat tafels en stoelen in de kantine netjes achter.
 • gebruik kleedkamers en toiletten waarvoor ze bedoeld zijn.
 • maak eigendommen van de vereniging niet onnodig stuk of vies.
 • hygiene is een gezamelijk belang, heb je vragen spreek een vrijwillger aan. Er is altijd wel iemand die kan helpen.
 • de laatste die het complex verlaat sluit af en zorgt voor correcte inschakeling van het alarm.

7. Vrijwilligersrooster

Zodra de indelingen voor de 3e fase in de competitie bekend zijn zullen we het vrijwilligersrooster op de website te actualiseren. Voor nu is de maand januari gevuld, kijk dus even goed of jouw team is aangewezen om vrijwilligers te leveren voor een bar- en of keukendienst in de aankomende weekenden.

Wij schrijven sowieso alle trainers en/of team managers aan zodra er een nieuw rooster online staat.

Het rooster kun je vinden via de onderstaande button, opgeven via de aanmeldknop bij het rooster is wenselijk zodat wij weten wie er aanwezig is.

Vrijwilligersrooster

8. Berichtenbox

Wij zien een flinke toename in het aantal inschrijvingen voor de Whatsapp berichtenbox. Via deze weg en naast de reguliere nieuwsbrieven houden we jullie op de hoogte van belangrijk clubnieuws maar ook afgelastingen, clubnieuws, behaalde successen en wedstrijdverslagen.

Wij onderzoeken de mogelijkheden om e.e.a. in categorieën onder te brengen zodat je alleen de meldingen ontvangt die jij prettig vind.

Ben je nog niet lid dan kun je je aanmelden bij de berichtenbox door te klikken op onderstaande button.

Berichtenbox

9. Van het bestuur

Het bestuur is een nieuwe weg ingeslagen als het aankomt op besturen. Het beoogt veel meer transparantie en samenwerking, zonder daarbij de regels, het beleid en de visie uit het oog te verliezen. Hiervoor is inmiddels een stevige basis gelegd met de commissies (ook wel kader genoemd). Met hen bouwen we verder aan een stabiele en toonaangevende vereniging. Daarnaast wordt er achter de schermen hard gewerkt om ook een financieel gezonde club te zijn. Daar worden stappen in de goede richting gezet.

Maar voorop staat het voetbal, dáár ligt de focus op!

Met sportieve groet,

Team FC Almere

Sponsor FC Almere gratis!
Koop je wel eens iets online? Vergeet dan volgende keer niet om eerst 
www.sponsorkliks.com te bezoeken. 
Je betaalt hetzelfde en FC Almere ontvangt een commissie bij elke transactie via SponsorKliks. Je sponsort dus gratis! Weten hoe het werkt of de bijbehorende app installeren?

Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekijk online
FC Almere
Sportpark de Marken 8, 1355 ES Almere
Copyright 2023
facebook  linkedin  instagram