FC Almere
FC Almere nieuws november/december 2023

Beste leden en supporters van FC Almere,

Hierbij ontvangen jullie alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar. In deze nieuwsbrief ondermeer informatie over de winterstop, de kerstborrel, een interview met onze HCO (hoofdcoördinator) en wat huishoudelijke mededelingen die opnieuw de aandacht verdienen.

1. Winterstop

De winterstop is in aantocht, voor iedereen een periode van welverdiende rust. Even de zinnen verzetten van het voetbal zodat er straks met frisse energie uitgekeken kan worden naar de tweede seizoenshelft.

Dit jaar loopt de winterstop van maandag 18 december tot en met dinsdag 2 januari.

In het eerste weekend van januari zijn er toernooien waarvoor getraind kan worden. Zaterdag 13 januari is een inhaaldag en op zaterdag 20 januari beginnen de reguliere competities en daarmee fase 3 weer.

Trainen in de eerste twee weken van januari kan naar eigen inzicht, de club is open.

2. Evenementen en activiteiten

  • Kadermeeting: op maandag 11 december voor gehele kader FC Almere (alle commissies, bestuur en ledenraad i.e)
  • Klaverjassen: op vrijdagavond 15 december is er weer klaverjassen in de kantine.
  • Kerstborrel: op zaterdagavond 16 december organiseert de evenementencommissie een kertborrel in de kantine. We sluiten het jaar 2023 feestelijk met elkaar af. Dresscode: glitter & glamour.
  • Kadermeeting voor alle trainers en teammanagers: op donderdag 21 december. De 'save the date' hiervoor heeft iedereen ontvangen via team voetbal of de coördinatoren. De avond start om 19.00 uur.

3. FC Almere stelt aan je voor.....

Wie doet nou wat binnen de club? Op die vraag gaan we jullie in deze rubriek antwoord geven. De diverse personen en commissies binnen de club stellen zich graag aan je voor. In deze eerste editie hebben we de vragen gesteld aan Remco van der Wiel, Hoofd Coördinator (HCO).

Remco van der Wiel - Hoofdcoördinator

Als je je aanmeld als nieuw lid bij FC Almere dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk een plekje krijgen in 1 van onze 59 teams. Hoe werkt dat proces nou? En wat doen onze coördinatoren nog meer?

Eerst even iets over jullie zelf; wie ben je? En hoelang ben je al betrokken bij onze mooie club?
Mijn naam is Remco van der Wiel en ik ben 41 jaar. Ik ben al ongeveer 8 jaar betrokken bij de club. Ik ben vader van twee zonen. Ze spelen ook allebei bij FC Almere. Ik heb al een aantal dingen gedaan bij de club zoals trainingen gegeven aan verschillende teams, bij de evenementen commissie gezeten, materiaalman geweest en nu een aantal jaar coördinator. Eerst alleen van de onderbouw maar sinds dit seizoen ook van de bovenbouw.

Waarom nu juist de functie van coördinator? Wat doet een coördinator zoal? 
De functie coördinator is een hele belangrijke, het is een functie waarin je heel erg betrokken bent met de teams, je hebt contact met ouders en trainers en andere coördinatoren. Het is heel belangrijk dat de communicatie daarin sterk en soepel verloopt.

Ik deel nieuwe kinderen in bij een team. Ik communiceer alle informatie per categorie met de coördinatoren zodat zij op hun beurt alles kunnen doorgeven en iedereen overal van op de hoogte is. Zo weet iedereen wat er voor zijn/haar team belangrijk is. Ook fungeer ik als aanspreekpunt voor de ouders.

Ik hou alle teams goed in de gaten en controleer regelmatig of alles nog klopt en iedereen ook echt aanwezig is die op de lijst staat van een team. Als trainers of ouders een probleem hebben dan ben ik ook het aanspreekpunt om dingen op te lossen. Kom ik er niet uit dan wordt Team Voetbal ingeschakeld, om dit gezamenlijk op te lossen.

Ik ben dus hoofdcoördinator van de onderbouw en bovenbouw.

Hebben jullie nog hulp nodig? En waar kunnen mensen zich dan eventueel aanmelden?
Hulp is altijd welkom, het zou heel fijn zijn als er iemand zou zijn die de e-mails zou kunnen beantwoorden of doorsturen naar de coördinator van die categorie. En iemand die meer in de praktpijk kan helpen. Denk daarbij aan teams controleren, per fase een check of alles nog up-to-date is. Vooral aan het eind en het begin van een seizoen kan het erg druk worden met nieuwe aanmeldingen. Meld je bij mij ;)

Kun je ons even meenemen in het proces van aanmelding tot spelend lid, hoe gaat dat? En ik hoorde ook iets over trainend lid zijn, hoe zit dat?
De aanmelding loopt via de website en komt via de ledenadministratie bij mij terecht, ik beoordeel bij welke categorie hij of zij hoort en dan gaan de coördinatoren of ik de ouders bellen voor een proeftraining.

Als we de proeftraining hebben gehad gaan we in gesprek met ouders of we de aanmelding definitief kunnen maken en er een indeling bij een groep kan plaatsvinden.

En het kan zo zijn dat we alleen nog maar plek hebben als trainend lid of op een wachtlijst. Dit totdat we weer genoeg aanmeldingen hebben om een nieuw team te vormen.

Per team kunnen we een aantal kinderen kwijt. Je wilt natuurlijk allemaal evenveel minuten maken op zaterdag bij de wedstrijd. Hoeveel hangt af van de leeftijd en hoe groot een team is. Teveel wissels is ook niet leuk. Dan staan de kinderen veel te lang stil langs de lijn.

Als een team vol zit met te veel spelers kan er dus gekozen worden voor trainend lid dat wil zeggen dat je alleen trainingen mee mag doen, en niet op zaterdag de wedstrijd speelt.

Is er wel plek dan wordt je ingedeeld in een team en aan een groepsapp toegevoegd. Daar wordt alle belangrijke informatie in gedeeld. Dan ben je dus spelend lid van FC Almere.

Mocht er geen plek zijn dan wordt je op een wachtlijst gezet totdat er voldoende aanmeldingen zijn of er een plek vrijkomt.

Jij bekijkt vast ook veel wedstrijden en trainingen. Waar let je dan op?
Wij (coördinatoren) lopen regelmatig langs de velden en kijken dan mee met de trainingen. We kijken dan vooral hoe gaat het in het team, zijn er dingen waar ze tegen aan lopen etc. Maar ook kijken we of alle kinderen wel goed zijn ingedeeld op hun niveau; kunnen ze het aan of moeten ze een stapje hoger of juist lager.

Dit doen wij ook door korte lijnen te onderhouden met onze trainers. Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om bij alle teams ook de wedstrijden te komen kijken. Als we toevallig op de club zijn en er wordt gespeeld gaan we zeker een kijkje nemen.

Voor ons is het gewoon ook erg belangrijk dat kinderen met veel plezier naar voetbal komen om lekker een potje te voetballen.

Wat nou als mijn kind het niet naar zijn/haar zin heeft in een bepaald team, bij wie moet ik dan zijn?
Mocht een speler het niet naar zijn zin hebben in een team of om een andere reden dan kan je met dat probleem naar de trainer stappen.

De trainer bespreekt het met de coördinator en kijkt wat er mogelijk is. Daarna komt de trainer weer naar de speler en ouders toe met een oplossing.

Mocht dat akkoord zijn dan geven ze dat aan mij door en ik verwerk het dan. Kom je er niet uit met de trainer of coördinator dan kunnen jullie altijd een beroep doen op mij, de hoofdcoördinator of Team Voetbal.

Dank je wel voor het beantwoorden van de vragen, zijn we nog iets vergeten? Of wil je nog iets kwijt?
Ik denk dat het een duidelijke beeld geeft wat wij allemaal doen en dat het best veel werk is, maar dat het ook ontzettend leuk is om te doen. Je bent niet alleen met ouders, trainers en coördinatoren bezig maar ook met de spelers. En zo weet je een beetje wat er allemaal rond loopt bij je club. We zijn op de goede weg bezig, er komen steeds meer teams bij en dat is mooi om te zien. Bij de leukste club van Almere.

4. Ledenraad

In een aantal tussentijdse nieuwsbrieven hebben jullie kennis kunnen maken met en mogen stemmen op de nieuwe kandidaten voor onze ledenraad. Inmiddels is onze ledenraad uitgebreid met de zeer gewenste versterking van 3 leden. Het totaal komt hiermee op 9 leden waarmee we de komende jaren vooruit kunnen om al jullie belangen te behartigen.

5. Vacatures

Vind je het leuk om betrokken te zijn binnen de club en jouw ideeën in te kunnen brengen? Wil je weten waar wij als club voor staan, hoe we samen werken en wil je daaraan bijdragen? Binnen FC Almere hebben we momenteel een aantal vacatures. Zit er iets voor je tussen? Neem dan via het contactformulier op de website contact met ons op. De vacatures waarop dit moment het meeste behoefte aan is zijn die van wedstrijdcoördinator en kantinebeheerder.

Vacatures

6. Huishoudelijk

Voertuigen op het sportpark

In de vorige nieuwsbrief hebben we jullie geinformeerd over het verbod op (elektrische) fietsen en steppen op het sportpark.

Door de aanwezigheid van dranghekken en de waarschuwingen vanuit de medewerkers gaat dit inmiddels een stuk beter.

Blijf er scherp op dat dit levensgevaarlijk is voor de overige bezoekers van het park en dan met name de kleine kinderen.

 

Verbod op glaswerk buiten de kantine

Het is niet toegestaan om glaswerk mee naar buiten te nemen, bij versplintering is dit namelijk zeer gevaarlijk. De KNVB deelt bij constatering hoge boetes uit.

Voetballen binnen de catacomben

Het is niet toegestaan om binnen de catacomben, dus de gangen en kleedkamers te voetballen. Trainers en ouders worden gevraagd hierop toe te zien. De afgelopen weken zijn er meerdere beschermkappen van TL verlichting losgeraakt en ook hier is de kans op versplintering en letsel dan erg groot. Voetballen doen we op de velden.

Bonnen in de kantine afgeschaft

Vanaf heden is het niet meer toegestaan om bestellingen op te schrijven. Consumpties dienen direct bij de desbetreffende vrijwilliger of medewerker d.m.v. PIN afgerekend te worden.

7. Van het bestuur

Nog even en dan staat de winterstop voor de deur en is het voorlopig even een paar weken gedaan met het voetbal. Wij maken graag van deze gelegenheid gebruik om alle leden, vrijwilligers, trouwe supporters en sponsoren van FC Almere te bedanken voor hun inzet voor onze vereniging het afgelopen jaar.

De evenementencommissie sluit het jaar af met een kerstborrel op zaterdagavond 16 december. We blikken dan gezamenlijk en onder het genot van een hapje en drankje terug op het jaar 2023. Wij hopen velen van jullie tijdens dit evenement te begroeten.

Namens het gehele team van FC Almere willen wij iedereen alvast hele fijne feestdagen toewensen. Maak er samen een onvergetelijke tijd van en dan zien we elkaar in 2024 weer op de voetbalvelden.

 

Met sportieve groet,

Team FC Almere

Sponsor FC Almere gratis!
Koop je wel eens iets online? Vergeet dan volgende keer niet om eerst 
www.sponsorkliks.com te bezoeken. 
Je betaalt hetzelfde en FC Almere ontvangt een commissie bij elke transactie via SponsorKliks. Je sponsort dus gratis! Weten hoe het werkt of de bijbehorende app installeren?

Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekijk online
FC Almere
Sportpark de Marken 8, 1355 ES Almere
Copyright 2023
facebook  linkedin  instagram