Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalFC Almere scoort voldoende in eerste test

29 augustus 2023

FC Almere scoort voldoende in eerste test – door Pjotr Pos.

Aan het einde van de tweede trainingsweek speelde FC Almere de eerste volledige oefenwedstrijd tegen Altius. Tegen de vierdeklasser resulteerde dat in een 3-3 gelijkspel.

Aan het einde van de eerste trainingsweek speelde de selectie van FC Almere opgedeeld in drie teams telkens 35 minuten tegen SV Lelystad. Afgelopen zaterdag was het tijd voor een stuk meer belasting van de spelers.

Altius was daarvoor een uitstekende tegenstander. De Hilversummers degradeerden weliswaar uit de derde klasse, maar wonnen wél twee keer van de groen-zwarten.
,,Dat maakte Altius een uitdagende tegenstander en ze maakten het ons inderdaad weer lastig’’, zag trainer Sandor Augustijn.
De oranjehemden hadden veel lopende mensen en drukten ver vooruit. ,,Dan moet je goed communiceren onderling. Wie pakt wie op? Dat moesten we onderling even goed afstemmen. Soms ook juist iemand inspelen om zo onder de druk uit te komen, want die mogelijkheden waren er.’’
Altius kwam op een 1-0 voorsprong, waarna Almere de draad weer oppakte. Scott Barkema en Tarik Moumen waren gevaarlijk. Na 25 minuten spelen was het ook Moumen die de stand gelijk trok. De 19-jarige aanvaller scoorde uit een direct genomen indraaiende corner. Almere ging door en kwam ook op voorsprong voor de pauze. Zoë Visser was het eindstation van een goed uitgespeelde counter over meerdere schijven.
In de tweede helft ging de derdeklasser vrolijk verder. Ian Kooistra schoot zijn club op een 1-3 voorsprong. Conditioneel was het daarna aanpoten tot het einde van de wedstrijd. ,,Altius was duidelijk verder, zij speelden al hun vierde oefenwedstrijd, terwijl dit dus onze eerste echte was. Door twee foutjes achterin komen ze onnodig nog terug tot 3-3.’’

Al met al kijkt Augustijn tevreden terug. ,,Het was conditioneel een zware wedstrijd. Dus dat is mooi voor de fitheid. Er zijn dingen die beter moeten, maar ik houd er een positief gevoel aan over en dat merkte ik ook bij de mensen langs de kant.’’

Opstelling FC Almere: Stann Grosmann (46. Arno Copier); Marthijn Knippenberg (75. Shirwan Hessen) Shirwan Hessen (46. Jesper Haazelager), Giovanni Beltzer (46. Rafi Splinter), Teun Post (75. Giovanni Beltzer); Neil Woudstra, Max Wolters van der Weij, Zoë Visser (46. Ian Kooistra); Scott Barkema, Tarik Moumen (75. Zoë Visser), Rogier Arduin (55. Sylvan Speelman).

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.